Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Camper life; two boys in a camper van, Just do it!

  • CamperHomie

Camper life; two boys in a camper van, Just do it!

Dat wij enthousiast zijn over het camper leven is bekend. Dat er steeds meer mensen met de camper op pad gaan snappen we dan ook zeker. Het leuke van het camper leven is dat je allerlei mensen ontmoet, tegenkomt en begroet. Door te reizen verreik je het leven door de ervaring, de mensen en de dingen die je normaal niet doet. Het camper leven staat voor vrijheid in alle opzichten.

Vrijheid is een rijkdom. Zo ervaren Rik en Wes dit leven ook. Lees hier hun inspirerende verhaal.

Van een degelijk en burgerlijk leven naar een fulltime camper life.

Wij zijn Rik en Wes en wij hebben ons leven drastisch omgegooid. Van een degelijk en burgerlijk leven naar een fulltime camper life.

Wij werkten beide fulltime en hadden misschien 1 dag in de week samen vrij. Met onze schaarse vakantiedagen reisde wij of met de tent door Europa of vlogen wij de wereld rond. Van Indonesië naar Cuba, Myanmar of China je bedenkt het maar. Klinkt perfect maar werk je nu echt 340 dagen per jaar voor die 25 dagen avontuur per jaar?

Dat moet anders! Wij besloten om ons werk op te zeggen, ons huis te verkopen en om reizen in onze camper te combineren met seizoenswerk in het buitenland. Hoe langer je iets uitstelt hoe moeilijker het wordt om de knoop door te hakken. Je raakt snel gewend aan je eigen sleur en op een gegeven moment vind je het wel prima zo.

 

Rik en Wes camper in de natuur

 

Je kunt beter spijt hebben van iets wat je wel hebt gedaan dan dat je niet hebt gedaan! Dus trek die stoute schoenen aan en kies voor jezelf. Ga je 1 jaar op reis met de camper of voor onbepaalde tijd? Er komt echt wel weer een tijd dat je een plekje voor jezelf vind en je je gaat settelen. Of dit in het buitenland is of terug in NL, jij of jullie hebben het wel gedaan. Hoe stoer is dat!

Leef je eigen (van) leven

Wees niet bang voor andermans mening. Als je thuis blijft heeft men een mening over je en ook als je het avontuur aan gaat. Die mening hebben ze toch wel, wat je ook doet. Hallo, het is jouw leven, jij kiest! Deze tijd pakt niemand meer van  je af.

Maar is het te doen om als twee mannen of vrouwen samen op reis te gaan? Tuurlijk, maar soms wel met beperkingen. Wij hebben al heel wat afgereisd en zeggen iedere keer ‘ wij gaan als vrienden op reis ‘. Geen hand, geen kus, geen knuffel tot wij op de hotelkamer zijn.

Wij kwamen immers in landen waar homoseksualiteit niet echt wordt geaccepteerd. Wij gaan dit dan ook zeker niet uitlokken. na al die reizen zijn we het nu gewend en kunnen op deze manier de hele wereld over! Maar het blijft oppassen en aanpassen.

 

rik en wes in deuropening van camperbus

 

Sinds wij een camper hebben gaat het toch net iets anders. Wij hebben een gave buscamper met maar 1 tweepersoonsbed. Als de schuifdeur of de achterdeur openstaat weet men al genoeg.  ‘Die twee liggen in één bed ‘. Als vrienden op vakantie gaan gaat nu iets lastiger.

Wij zijn twee dood normale jongemannen  die er echt niet mee te koop lopen. Maar op zo’n moment voelt het soms toch even alsof je betrapt wordt. Daar moet je je gewoon overheen zetten.

Natuurlijk heb je wel eens het idee dat men op een camperplaats twee keer achterom kijkt. Maar wij denken dan alleen maar, wij kijken ook naar jullie want iedereen heeft zo zijn of haar vreemde vakantie eigenschappen die hilarisch zijn om naar te kijken. Wij komen ook bijna nooit twee mannen of vrouwen tegen in de camper dus logisch dat men even op kijkt.

We zijn de jongste tussen al die grijze koppies

Gek genoeg durft niemand het tot nu toe te vragen. ‘Zijn jullie een stel” ? Gelukkig heeft ook niemand rare dingen naar ons geroepen. Misschien vallen wij juist op omdat wij meestal de jongste zijn tussen alle grijze kopjes en dan ook nog met twee jongens. Maar hé mensen, wij zijn net zo als jullie. Wij ademen , plassen en poepen, zijn verliefd en zijn net zo gek op camperreizen als jij.

Dus twijfel je om als twee vrouwen of mannen met een camper op reis te gaan? Nergens voor nodig. Jij bent jij en daar moet de rest gewoon mee dealen. Maar toch als tip: je valt al iets meer op. Dus met in het openbaar kussen of hand in hand lopen vraag je nog meer aandacht of om eventuele opmerkingen.

Wil je die aandacht liever niet, net zoals ons. Bewaar die kus dan voor als de deur dicht zit. Misschien krijg je er  iets minder op een dag, maar des te specialer ze zijn.
Vind je het niet erg als mensen om kijken als jij kust? Wie zijn wij om jou tegen te houden. Please do your thing!

 

rick en wes op het strand

Tijdens het reizen kom je dichter tot jezelf

Wij zitten echt niet iedere dag verstopt achter de camper gordijntjes omdat niemand ons mag zien. Integendeel, wij genieten volop van het camperleven en alle avonturen die wij meemaken.

Als je wilt heb je iedere dag een ander uitzicht. Van dorp tot stad en van zee tot bergen. Je leert omgaan met een basic leefstijl en komt veel dichter tot jezelf. Het is één grote levensles. Misschien staat deze tijd nog wel het beste op je CV!

Ben jij al een stukje dichter bij jou droom? Geniet van jullie reis! Jij, ik of wij zijn het meer dan waard om te genieten in het leven en om je dromen waar te maken.

Life is to short to stay @ home

@fulltimecamperlife  voor onze unieke avonturen!

 

rik en wes selfie op de berg

Heb jij ook een inspirerend verhaal? Laat het ons weten via info@camperhomie.com. Nog tips? Wees welkom en deel ze in de community

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.