Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Camper verhuren; Camptoo geeft je vijf tips

  • CamperHomie

Camper verhuren; Camptoo geeft je vijf tips

Wil jij jouw camper verhuren? Waarom niet? Stilstaan kost geld, dus waarom verhuur je jouw camper (of caravan) niet? Dat team CamperHomie fan is van de deeleconomie is algemeen bekend. 

Je deelt jouw voertuig of huurt een voertuig via een deelplatform. Door meer bestaande voertuigen te benutten zal dit tot minder afval leiden. Camptoo is één van de deelplatformen en geeft jou graag vijf tips hoe jij jouw voertuig het best verhuurt.

Tip 1: Zorg dat de camper altijd in optimale staat verkeert

 

Het lijkt misschien een beetje overbodig om te zeggen, maar verhuur de camper alleen als die in goede staat verkeert. We hebben het niet alleen over het motorisch gedeelte, maar ook het opbouwgedeelte, oftewel het gedeelte waarin geleefd wordt.

Doe er alles aan om de toekomstige huurders het gevoel te geven dat ze een onbezorgde vakantie te wachten staat. Dat kun je doen door tijdens het aanmaken van een advertentie op een camperdeelplatform voldoende foto’s up te loaden waaruit blijkt dat de camper klaar is voor minstens nog honderd avonturen. Ook voor jouzelf als verhuurder levert dat gemoedsrust op.

Foto credits: Camptoo

Tip 2: Zorg dat de inventaris van je camper compleet is

 

Niet iedereen beschikt over een uitgebreid assortiment aan kampeerspullen, zeker niet mensen die voor de eerste keer op pad gaan in een camper, en dat waren er ontzettend veel de afgelopen twee seizoenen.

Zorg er daarom voor dat er in de camper voldoende spullen liggen, zoals tafels, stoelen, bestek en servies, een barbecue, zodat de huurder zich alleen nog maar hoef te bekommeren om de kleding, de boodschappen en het beddengoed.

Door ervoor te zorgen dat de inventaris compleet is, vergroot je meteen de kans om je camper te verhuren. Je verhuurt namelijk niet alleen een camper, maar ook een camperlifestyle.

 

Tip: 3: Pimp je advertentie

 

Een andere manier om je camper op te laten vallen tussen de duizenden andere vakantievoertuigen, is door tijd te stoppen in het pimpen van je advertentie.

Wanneer een huurder op zoek gaat naar een geschikte camper voor zijn roadtrip naar het zuiden of een kampeervakantie in het Hoge noorden, dan zal een advertentie met uitgebreide uitleg en duidelijke foto’s meer aanspreken dan een advertentie waarbij je achterblijft met meer vragen dan antwoorden.

Maak er een mooi verhaal van, neem alle mogelijke bezwaren af, wees duidelijk en probeer die vakantiekriebels alvast aan te wakkeren met mooie camper- én actiefoto’s.

Camptoo_Andalusië_BasvanOort-Large-1024x683
foto credits Camptoo

Tip 4: Spreek eerst met de verhuurder af

 

Op de camper waar je jarenlang voor hebt gespaard of waar je honderden uren arbeid hebt ingestoken, ben je zuinig. En het liefst wil je dat de huurder die er vervolgens mee op pad gaat, dat ook is.

Veel verhuurders vragen de huurder van hun vakantievoertuig daarom eerst om een keertje af te spreken. Op die manier kun je samen een rondje rondom de camper lopen en eventueel een proefritje maken, maar elkaar ook een beetje aftasten.

Je wilt toch weten wie er in jouw kostbare bezit op vakantie gaat. Klikt het, dan staat niets de verhuur van jouw camper in de weg. Die contactmomentjes zijn trouwens de ideale gelegenheid om ook tips en ervaringen uit te wisselen, over bijvoorbeeld vakantiebestemmingen, routes of aanbevelenswaardige kampeerterreinen.

 

Tip 5: Verhuur je camper altijd via een gerenommeerd online platform

 

Heb je na lang wikken en wegen besloten om je camper aan andere vakantiegangers mee te geven, doe dat dan uitsluitend via een online camperdeelplatform. Die particuliere verhuurbedrijven zorgen ervoor dat de camper goed verzekerd de weg op gaat en dat je in geval van schade niet van de regen in de drup belandt.

Doe je dat zelf, bijvoorbeeld via Marktplaats, dan ben je als verhuurder te allen tijde aansprakelijk voor alles wat er met je camper gebeurt. Heb jij je verzekering niet goed op orde of ben je vergeten in de polis een vinkje aan te vinken, óf in het extreme geval dat een huurder de camper niet meer terugbrengt, dag mag je er zelf achteraan, figuurlijk.

Door je camper aan te bieden op een online deelplatform, beperk je de risico’s zo veel mogelijk.

Camperbus kampvuur
foto credits; Camptoo

 

Kijk vooral even bij deze blogs hoe je duurzaam op reis kunt of je de uitstoot kunt compenseren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.