Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Op reis met een camper via het deelplatform van Camptoo

  • CamperHomie

Op reis met een camper via het deelplatform van Camptoo

Dat team CamperHomie fan is van de deeleconomie is algemeen bekend. Op reis met een camper via het deelplatform Camptoo, we leggen graag even uit hoe het werkt.

Je deelt jouw voertuig of huurt een voertuig via een deelplatform. Door deze voertuigen beter te benutten hoeven er minder producten geproduceerd te worden en is er dus vervolgens minder afval. Dat leidt in de meeste gevallen tot een lagere druk op het milieu. Wanneer je met een camper op vakantie gaat geniet je graag van de natuur, waarom geven we dan niet wat terug. Hier geven we je laagdrempelige tips om jouw footprint kleiner te krijgen.

Dit keer hebben we een camper geregeld via het deelplatform Camptoo. Dit is dé plek waar je moet zijn voor een deelcamper of deelcaravan. Op dit deelplatform kun je dus als huurder óf verhuurder terecht.

We mogen op reis naar Voorne Putten! Een duurzame keuze want dit is voor ons nog geen uur rijden! Dichtbij huis en een deelcamper, klinkt als win-win.

 

 

De bestemming hebben we, nu nog een te gek vervoersmiddel. Die hebben we gevonden hoor! Het proces om een camper te reserveren of te boeken via Camptoo gaat verrassend snel. Het fijne is dat we de ‘ophaal locatie’ aan kunnen passen aan onze reisbestemming. Weer minder uitstoot!

Een deelcamper boeken via Camptoo

Bij een boeking vul je de vertrekplaats in en Camptoo selecteert voor jou de deelcampers (of caravans) bij jou in de buurt. Dan is het alleen nog maar een kwestie van kiezen en je bent zo in contact met de verhuurder.

Dan maar hopen dat deze nog beschikbaar is in de periode dat jij weg wilt. Is dit niet zo? Ook geen probleem, dan selecteer je toch lekker verder. Er zijn er zoveel dat er wel één tussen moet zitten. Camptoo sluit gelijk een eigen Risico-verzekering voor je af. Wel zo een veilig gevoel voordat we gaan vertrekken. Verder zitten we vol zelfvertrouwen hoor.

Nog geen uur later hebben we bericht van de verhuurder dat de Citroën buscamper voor ons beschikbaar is. Daarbij vermeldt de verhuurder de tijden van ophalen en inleveren. Dit is nog eens luxe! Hij rekent volle dagen. Dus we halen de camper vroeg op en mogen de camperbus pas om 22:00 uur terugbrengen. Waar vind je die service nog? Nadat de borg voldaan is kunnen we op pad, het avontuur kan beginnen!

 

 

Hoe gaat dat zijn, in een Citroën camperbus?

We hebben al vaker met een camper gereisd maar nog niet vaak met zo een vintage beest. Wat is er allemaal aanwezig? Durven we dit nog wel? Kunnen we daarin rijden?

Deze twijfels verdwenen net zo snel als dat ze gekomen waren, nadat we een mail kregen via het deelplatform van Camptoo. Daarin stond precies vermeld wat er wel en niet in de camper aanwezig is. Het enige wat wij mee moeten nemen zijn eigen dekens (vinden we wel zo prettig), wat handdoeken, eten en drinken en onze eigen dosis enthousiasme. Ik zeg; no problem!

Wij hebben gekozen voor een ouder model, de keuze is reuze dus een nieuwer model is zeker voorhanden. Dat ouder model zorgt ervoor dat je even uit je confortzone moet. Het is een handgeschakeld ding dus dat is voor twee dames even wennen. Nou bij de derde rotonde hadden we het onder controle hoor!

 

 

Het wordt slow travel dit keer, want heel hard kunnen we niet! hahah. Wat andere weggebruikers er van vinden moeten zij weten, wij vinden het prima. Doordat je langzamer reist heb je meer oog voor de omgeving en leef je nog eens meer in het moment zelf.

We leven tegenwoordig nogal gejaagd, dit zorgt ervoor dat  je minder bewust wordt van de kleine dingen in het leven. En bewustwording hebben we nou net nodig voor een ontspannen weekend.

Uitleg van het gebruik van de camperbus en vertrekken maar!

Ok klaar voor vertrek. We rijden naar de plaats waar we de camper op kunnen halen en daar staat een vriendelijke man op ons te wachten. Hij vertelt vol overgave over zijn passie en het camperleven. Omdat wij in het laagseizoen boeken heeft hij nog meer campers staan welke hij graag aan ons wil laten zien. Heerlijk. Honderd tips verder stappen we zelf verzekert in de Citroën. Nou, dat is zeker werken in een oudere camperbus. We begrijpen het begrip stuurbekrachtiging een stuk beter! Dit is een sport op zich.

 

Wat een vrijheid geeft zo een camperbus

Aangekomen op bestemming kunnen we de camper aan het stroom zetten. We moeten toch eens vaker weg om het ‘off the grid’ avontuur aan te durven. Toch jammer eigenlijk dat we op zoek moeten naar de avonturiers in onszelf. Door vaker deze tripjes te doen, komt die avonturier gelukkig weer vaker om de hoek kijken.

Nou we staan, het water kookt. We flappen de campingstoelen uit, zetten de tafel ervoor, ploffen neer en laat nu het weekend maar beginnen!

 

Ps; wat ook tevens opvalt, is dat je zelfs elektrische voertuigen kunt huren bij Camptoo. Hiermee kun je jouw ecologische voetafdruk op deze aardbol pas echt drastisch verkleinen. De elektrische campers waren dit keer helaas allen bezet, dus wie weet wordt dat nog eens een volgend avontuur!

Uiteraard hebben we de CO2 uitstoot van deze reis gecompenseerd via onze partners.

Benieuwd naar wat we allemaal beleefd hebben? Het hele avontuur lees je hier.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.