Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Nieuwe trend “camper newbies”, door woningnood.

  • CamperHomie

Nieuwe trend “camper newbies”, door woningnood.

CamperHomie ziet een nieuwe trend ontstaan door woningnood, de “camper newbies”.
De jongeren generatie kan bijna niet meer aan betaalbare huizen komen. Een alternatief voor een betaalbare woning is een rijdend exemplaar.

Jongeren kopen een huis op wielen en combineren het reizen met werken! Tegenwoordig kunnen we alles op afstand in de online wereld en “ de Cloud”. Volgens de statistieken van BOVAG blijven de cijfers van de aanschaf van campers stijgen. Zowel tweedehands als nieuw. Hoe tof is het als je als jongeren de woon-werk balans kan combineren.

Stikstof

De groei van de bouwsector komt als gevolg van de stikstofcrisis en de nieuwe PFAS-norm voor de komende twee jaar (wellicht langer) stil te liggen. Dat stelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

Ook nieuwbouw- en renovatieprojecten in de infrastructurele sector dalen dit jaar naar verwachting met 5 procent. Pas vanaf 2022 verwacht het instituut van de bouw dat de maatregelen van het huidige kabinet aan zullen slaan. Met als gevolg dat de productie van nieuwbouwwoningen naar verwachting in 2020 en 2021 met 5 procent zal afnemen. Bestaande woningen kunnen jongeren niet gelijk betalen omdat ze een bepaald percentage zelf aan hypotheek bij moeten leggen. Er zal een gedeelte van deze jongeren tussen wal en schip gaan vallen omdat zij gewoonweg nog niet genoeg eigen geld hebben.

Onbereikbaar

Marcel Trip, woordvoerder bij de Woonbond, vertelde in 2020 al aan het NH nieuws, dat veel jonge mensen geraakt worden in de wooncrisis. Zij moeten voor een sociale huurwoning vaak achteraan in de rij aansluiten, waardoor zij soms jaren moeten wachten op huisvesting. Ook de huidige huizenprijzen spelen een belangrijke rol in de onbereikbaarheid van de woningmarkt voor de jonge doelgroep.

De jongeren die een camperbus kopen en ombouwen tot woon-werk plek, rondrijdend in Europa, zullen daar ook weer niet slechter van worden denken wij zo. Wie droomt er nou niet van om de stoelen in het zonnetje buiten te zetten en met de laptop  op verschillende bestemmingen aan het werk te gaan?

Credits foto: @funforlouis (Insta)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.