Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Bewust van je CO2

Weet jij eigenlijk hoeveel CO2 jij tijdens de reis uitstoot?
Op deze pagina maken wij je er bewust van.
Altijd al iets terug willen doen voor onze planeet?

Compenseer direct

  • 0
  • 0
HOEVEELHEID CO2 VERWIJDERT (IN KILO'S)

Adventures are calling – so is nature!

Samen stap voor stap de wereld een beetje groener maken is de missie van CamperHomie.
Én jij kan ons daarbij helpen. We hebben een plan bedacht.

Het plan:

Dé oplossing om het klimaat regelrecht beter te maken hebben we niet voor handen, maar we kunnen wél helpen.
Niets doen kan altijd nog.

Wij compenseren CO2 voor jou en jij plakt de sticker op je vervoersmiddel.
Zo laat jij zien dat jij de wereld een stukje groener maakt!
#Let’s stick together.

Hoe dan?

Heel simpel. We hebben twee projecten gekozen welke CamperHomie ondersteunt. Greensand en The Seaweed Company. Deze natuurlijke elementen slurpen CO2, ter land, ter zee en uit de lucht. Laat ons je keuze weten en je krijgt (na betaling) de sticker thuis gestuurd, deze plak op je voertuig en zo laat je iedereen zien dat jij je steentje bijdraagt!

Fan?

Ook alleen een gift is welkom, dit kan via rekeningnummer NL81 KNAB 0258 1422 19. (VOF Watch Us)

Bereken direct je CO2!

Met onderstaande calculator bereken je gemakkelijk en snel jouw uitstoot tijdens de reis. (Gebaseerd op de Bilan Carbone® methode van ADEME)

Ja, ik doe mee aan deze bewustwordingscampagne.

‘Campenseren’ met de natuurlijke elementen zeewier en olivijn zand. Wanneer je (minimaal) € 20,- euro wil compenseren vergeet ons dan niet de keuze door te geven aan welk project je de voorkeur geeft.

Het bedrag van €20,- komt voort uit het gemiddelde van 1000 gereden kilometers. Benieuwd wat je naast het compenseren van CO2 zelf al kunt doen?  lees hier verder.

Om onze projecten in de lucht te houden hebben we een tof e-book gemaakt zodat jij met genoeg toffe content en inspiratie bewuster op reis kunt.

Met natuurlijke elementen CO2 compenseren.

Het compenseren van de uitstoot van je reis houdt in dat je een financiële bijdrage gaat leveren aan een CO2-reductieproject. Deze reductie zou niet plaatsvinden zonder jouw bijdrage. Zie het niet als dé oplossing maar een geste naar Moeder natuur zelf.

Tof idee, maar waar gaat jouw bijdrage van € 20 heen? 

Wij vinden het belangrijk te melden dat de gehele €20,- naar één van de projecten gaat welke CamperHomie ondersteunt. Hieronder lichten we beide projecten toe.

Fan? Ook alleen een gift is welkom, dit kan via rekeningnummer NL81 KNAB 0258 1422 19.

GreenSand

Met jouw bijdrage gaan we campings groener maken.

Olivijn zand heeft een magische eigenschap, het bindt CO2 aan zich. Parkeerplaatsen of wandelpaden van campings bestrooien met olivijn zand om zo direct CO2 te slurpen, is het plan.

Als olivijn in contact met water komt, verweert het sneller. Bovendien rolt de korrel door de beweging van eb en vloed heen en weer. Daardoor gaat het verweringsproces nog sneller. Niets doen kan altijd nog.

Hoe werkt dat proces dan?

Meer informatie

The Seaweed Company

Met jouw bijdrage gaan we zeewierboerderijen opschalen.

Deze ondernemers hebben de zeeboerderij naar een next level gebracht! Het idee om de wereld nog een stuk groener te krijgen smaakt naar meer, dus hebben ze de website o.a. omgeturnd naar het Engels om zo een breder publiek te bereiken en de boerderijen uit te breiden in Europa en zelfs over heel de wereld.

The Seaweed Company;

“Alles wat we doen is economisch inclusief, sociaal rechtvaardig en milieuvriendelijk. Zeewier heeft een positief effect op veel uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan.”

Wie zijn The Seaweed Company?

meer informatie