Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Bewuste roadtrip met de camperbus; vijf verrassende tips

  • CamperHomie

Bewuste roadtrip met de camperbus; vijf verrassende tips

Met een camperbus op pad. Dat doen we het liefst zijn we achter. Nu heeft elke camper wel zijn charme maar zo een oldtimer geeft net een extra dementie. Het is hard werken in een oude camperbus kunnen we je vertellen! Een oude camperbus heeft nog niet alle automatische handigheidjes van tegenwoordig.

Een rem of koppeling intrappen in een nieuwere camperbus gaat vrij vlot. Bij een oud beestje moet je deze harder intrappen. Tip 1; test de rem en koppeling even voor je een lange weg gaat rijden. Zo weet je hoe alles werkt en kun je met een veilig gevoel op pad. Nadat je de camperbus onder de knie hebt kan het avontuur beginnen!

Tralaluna heeft dezelfde visie als dat CamperHomie heeft. Mensen bewust op reis sturen.

Zij verhuren oldtimers en de eerste gedachte die mensen krijgen bij oldtimers zijn; deze zijn mega vervuilend of duur in onderhoud, toch? Ze kunnen zeker vervuilend zijn maar Manilde en Martin denken om.
Zij staan er namelijk zo in;

afbeelding CamperHomie  Kampeer lokaal
afbeelding CamperHomie  Reis langzaam en geniet van elk moment
afbeelding CamperHomie  Doe je boodschappen bij lokale ondernemers en geniet van de seizoensproducten uit Drente
afbeelding CamperHomie  Boek je overnachting bij bewustere campings of natuurkampeerterreinen
afbeelding CamperHomie  Zij zijn dé koning in het recyclen en upcyclen van materialen
afbeelding CamperHomie  Zij delen allerlei tips in de omgeving voor een bewuster kampeeravontuur

De meest idealistische toekomst zou zijn dat je het vliegtuig achterwegen laat, voor een verre of korte reis pak je de trein (slow travel). Of ja gaat kamperen zoals we met dit platform uit willen dragen. Dit kan heel goed in eigen land.

Op pad met de camperbus Columbus

Wij mochten voor Tralaluna op pad met hun oogappel; de oldtimer Mercedes camperbus genaamd Colombus.

 

Camperbus Columbus
Camperbus Columbus

 

Het interieur is letterlijk werelds en gelinkt aan de naam. De heer Columbus was namelijk, zo werd verteld, de eerste wereldreiziger en heeft in de veertiende eeuw heel wat continenten ontdekt. Als je de camperbus mee hebt voel je jezelf al direct een wereldreiziger. Wel eentje die in provincie Drenthe blijft of in de naastgelegen provincies.

Dat siert Manilde en Martin van Tralaluna. Zij gaan hun dromen achterna. Weliswaar keihard werken maar allemaal om een ander hun droom ook te gunnen. In een mum van tijd bouwen zij oldtimers om en geven er een unieke draai aan. Door de chemie van een enthousiaste technicus en een verkwikkende vintage liefhebber, ontstaan er kampeerwagens met een vorm of uiterlijk welke je alleen in stripverhalen tegenkomt.

 

Martin en Manilde van Tralaluna
Martin & Manilde, Tralaluna

 

Elke camperbus of kampeermiddel heeft zijn eigen knipoog. Overal zitten geinige kleine dingen in verwerkt en laat het thema van de kampeermiddelen terugkomen in het interieur. Het motto van dit tweetal is ontzorgen en zorgen voor een totaal beleving.

Wanneer je in een camper, tiny house of caravan stapt ga je echt op vakantie omdat Martin en Manilde jou al van alle gemakken voorzien. Van elektrische kachel tot de pim pam pet. Zij kunnen er zelfs voor zorgen dat jij een hele week vol verrassingen op pad gaat. Elke dag wordt er een nieuwe enveloppe geopend met een nieuw avontuur. En jij mag hier mee op reis! Even weg uit de sleur en het normale leven.

Kamperen op een cultureel landgoed

We werden bij aankomst al verwelkomt met een warm ontvangst. Wij als bourgondische Brabanders in het boerenleven in Drenthe. Wat een mooie provincie. Na een korte en duidelijke uitleg wat betreft de camperbus Columbus, overhandigt Manilde ons de bijbel. Het boek waar alle leuke tips in staan voor een (bewustere) roadtrip.

 

warm ontvangst

 

Nonchalant als wij zijn, vertrokken wij op de bonnefooi en hadden dus nog geen overnachting geboekt. De leukste tips komen namelijk vaak van de locals zelf. Manilde en Martin adviseren ons een prachtig bosrijk gebied, Landgoed Mariahoeve. Nou, een landgoed? Dat lijkt ons wel wat. Rust en natuur trekt ons wel.
“Ja”, zegt Manilde, “er is wel een festival bezig welke gepland staat dit weekend”. Een festival? Daaag rust, halloooo festival! Uitrusten kunnen we onderweg wel. Zie je wel, de locals hebben de beste ideeën.

Colombus tuft aardig voort en na een klein half uur rijden, komen we aan bij een bijzonder terrein. Een prachtig bosrijk gebied zoals vooraf gezegd. Ook daar een hartelijk ontvangst door, blijkt achteraf, de gastvrouw zelf. Wauw, we mogen zelf uit 90 plekken, een plek uitzoeken en we mogen ook mee eten als we dat willen. Er is die avond namelijk een Indisch buffet, heerlijk!

De kampeerplekken die je ziet zijn ruim opgezet en erg groen. Je mag er zelfs een vuurtje stoken! Waar mag dat nu nog? Nu is het voor ons te Hollands weer dus dat gaat niet lukken.

 

Landgoed Mariahoeve

 

Er is plaats voor zelf meegebrachte tenten, caravans, (retro) campers en andere kampeermiddelen. Deze kunnen terecht op grote velden of juist dus op een knusser privéplek. Wij gaan voor een ruime privéplek. Wanneer je zelf geen kampeermiddel zou hebben kun je terecht in de vele originele verblijven zoals; een jurt, een tipitent, een slaapwagen of een villa.

Wat opvalt is dat elk gedeelte van de camping een naam in stijl heeft gekregen. Zo is er ook romantisch meer. Een stukje verder zou je zelfs kunnen werken in de Wifi Woods. Ze hebben een sterke verbinding aangelegd zodat, wanneer je dat zou willen, jij in alle rust zou kunnen werken in de natuur. Nou als dat geen inspiratie oplevert?!
• Wij zetten Colombus op zijn plek voor de nacht en flappen alles uit. Benieuwd naar al het culturele wat komen gaat….. eerst een bakkie..

koffie in de camper

Ps: uiteraard hebben wij onze CO2 uitstoot van deze reis gecompenseerd. Hoe, dat lees je hier.
PPs; wel even leuk om nog te noemen is dat Manilde en Martin eigenlijk de grondleggers zijn van CamperHomie. Door de creativiteit en het aanstekelijke enthousiasme van deze twee, kregen wij de inspiratie en kriebels om ook wat te willen betekenen in de kampeerwereld. Meer weten over unieke kampeermiddelen, op de website www.tralaluna.nl vind je alles wat je nodig hebt voor een uitdagend buitenavontuur.

Één reactie op "Bewuste roadtrip met de camperbus; vijf verrassende tips"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.