Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Bewustwording, hoe vul jij dit nu in?

  • CamperHomie

Bewustwording, hoe vul jij dit nu in?

Veel mensen zijn al langere tijd met bewustwording bezig. Het is een hot topic deze tijd. Veel mensen vinden dit in meditatie of yoga. Maar het Covid-19 virus walst daar even overheen zeg!

De laatste weken hebben we gemerkt dat er veel vrienden en bekende in een soort nieuwe vorm van “shock” terecht kwamen. Vooral in de eerste weken dat het virus bekend werd. Wow, thuiswerken? Kinderen thuis? Dan de frustratie erbij dat er zaken met betrekking tot het netwerk of het internet niet doet wat jij geheel voor ogen had. En hoe graag je het ook wilt, lesgeven en thuiswerken is geen goede combi gebleken. Natuurlijk heeft ieder zijn weg hier in gevonden. We moeten wel.

Even niets doen mag.

Misschien zijn er sommige er zich nu van bewust dat ze de roeping gemist hebben in de zorg of het onderwijs, maar er zijn er ook bij die zich er bewust van zijn geworden dat dit écht niet aan hen besteed is. Deze tijd zie je zelfs mensen veranderen van hamsteraars in ware professionele klussers. In iedere straat staat wel 1 grote bouwcontainer. We hebben het idee dat we toch wat moeten met deze tijd. Het mooie is, dat het legaal is om even “niets” te doen. Maar dat zijn we niet meer gewend!

Relax!

Het ritme van de vitale beroepen gaat door en zelfs harder door dan normaal. In je omgeving en vooral bij jezelf merk je vervolgens; heee ik hoef niet naar drie feestjes dit weekend. En ok, we hoeven op zaterdag niet naar drie adressen te crossen voor de sporten van mijn fanatieke zoon of dochter. Kinderen worden zich ook bewuster van de omgeving waar ze in leven en van al het speelgoed wat ze al lang in huis hebben liggen. Waar we vervolgens weer mee kunnen spelen alsof het net in huis is.

Doordat we thuis komen te zitten kunnen de meeste ook weer een genieten van de kleine dingen. De natuur, de ruimte die we krijgen en misschien zelf thuis hebben. Bewust van de dingen en mensen om ons heen. Bewust van hoe goed we het ten opzichte van andere landen hebben.

Ieder heeft een mening.

Als we toch minder te doen hebben raken we bijvoorbeeld ineens in gesprek met buurtgenoten. We hebben in ieder geval genoeg om over te praten! Dat is het leuke, ieder heeft zijn of haar mening. In de camperwereld is dit net zo. Gaan we wel weg? Gaan we niet weg? We moeten thuisblijven maar in ons hotel op wielen hebben we alles bij wat we willen. Eten en drinken, een goed bed. De luxe variant heeft zelfs privé sanitair. Waarom kunnen we dan niet weg? Daar mag ieder het zijne van denken. Zwart wit gezien moet het kunnen, al zegt de Nederlandse regering blijf thuis!

In de camperwereld zie je de bewustwording al een langere tijd, in de vorm van de tiny footprint, ontspullen en consuminderen. Op reis met de camper(bus) is ten opzichte van het vliegverkeer zelfs een duurzamere vorm van vakantie vieren. Anderhalve meter afstand houden moet ook geen probleem zijn. Gelukkig gaan er weer langzaam campings of camperplaatsen open. Wil je weten welke? Informatie campings en camperplaatsen.

Nu er (voorzichtig) tijd is om terug te kijken, zijn het er vele over eens dat we als een malle leefden. Zoveel op en neer vliegen, meerdere vakanties per jaar. Gaat dit veranderen wanneer we straks weer mogen reizen? Wat denken jullie? Laat het ons weten in de reacties onder dit blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.