Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Camper huren: dit zijn 7 handige tips die je op weg helpen

  • CamperHomie

Camper huren: dit zijn 7 handige tips die je op weg helpen

‘Vanlife’ is booming! De laatste jaren trekken er steeds meer mensen op uit met een camper. Meer dan logisch vinden wij: een campervakantie geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Maar voordat je met je campertje rondtourt door de bergen of langs een idyllische strandweg rijdt, gaat er het een en ander aan vooraf. Want een camper huren kan nog best eens lastig zijn. Waar moet je beginnen? Wij hebben 7 ‘camper-huur-tips’ voor je op een rij gezet in dit blog.

 

Tip 1. Camper verhuur: op zoek naar een camperverhuurder

In Nederland zijn er verschillende bedrijven waar je een camper kunt huren. Afhankelijk van je wensen, bestemming en budget kun je verschillende camperverhuurders met elkaar vergelijken. Vraag vooraf offertes aan en maak vervolgens je keuze.

Er zijn twee grote platformen te noemen in Nederland waar je je eigen camper op kunt verhuren, of als je er zelf nog geen hebt kun je deze hier uitzoeken om te huren.

Dit zijn

1.    

2.    

Wil je een nieuwe versie huren kijk dan eens bij Camper Centrum Nederland of een modulaire camper van Van-Jorn.

(” klik op de namen in het oranje om direct naar de verhuurder te gaan”)

Mocht je het makkelijk vinden om het wereldwijd te vergelijken dan kun je terecht op de site van Worldwide campers. 

Bonus tip: Vraag bij het verhuurbedrijf na welke regels gelden als het gaat om het aantal vrije kilometers die je kosteloos kunt rijden. De kosten kunnen flink oplopen wanneer je de vastgestelde aantal kilometers overschrijdt.

 

https://www.instagram.com/p/Bqdi62MAa0s/

Tip 2: Camper huren? Bepaal van tevoren je budget

Wat kost het huren van een camper precies? Dit is een vraag die waarschijnlijk bij velen een belangrijke rol speelt. Natuurlijk wilt iedereen zo goedkoop mogelijk een camper huren. Het handige is dat je de campervakantie eigenlijk zo duur of zo goedkoop kunt maken als je zelf wilt. Een gemiddelde prijs is daarom moeilijk om te geven. Over het algemeen is de prijs van camperhuur afhankelijk van een aantal factoren:

  • De periode: tijdens de zomermaanden en vakanties zullen de prijzen voor het huren van een camper hoger uitvallen vergeleken met het laagseizoen.
  • Aantal personen: in wezen geldt: hoe groter de camper hoe duurder.
  • Formaat en type camper: er zijn grote, kleine, luxe en budget campers. Campers met veel luxe faciliteiten of extra opties als een navigatiesysteem, fietsenrek of een trekhaak zijn vaak wat duurder vergeleken met een budget camper.
  • Vakantieduur: een kleine open deur: maar hoe langer je op reis bent hoe duurder het zal worden.

Bonus tip: Goedkoop een camper huren? Boek dan een camper met een zogenoemde ‘wegbrengactie’. Sommige reizigers huren bijvoorbeeld ‘one way’: waarbij ze de camper op een bepaalde plek ophalen en op een andere plek terug afleveren. Voor andere reizigers is het vervolgens mogelijk om de camper weer terug af te leveren bij de verhuurder. Vaak hangen hier wel specifieke data aan vast.

https://www.instagram.com/p/BqmU54jhhIn/?utm_source=ig_web_copy_link

Tip 3: Kies je type camper

Met hoeveel personen ga je op reis? Ben je op zoek naar een twee- of vierpersoons camper? Of ga je met een groep vrienden en zoek je bijvoorbeeld een zespersoons camper? De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos! Er zijn hele grote campers met onwijs veel ruimte: handig als je met het gezin op pad gaat. Maar er zijn ook kleine campers die ideaal zijn als je met zijn tweeën op reis gaat.

Houd er verder bij het kiezen van het type camper rekening mee dat je er óók mee moet kunnen parkeren. Zo kan het parkeren in een grote stad best een uitdaging zijn. Denk ook aan de prijzen voor het tanken. Een grote camper ‘slurpt’ wat meer dan een kleinere.

https://www.instagram.com/p/Bqk5YDClCk5/?utm_source=ig_web_copy_link

Tip 4: Kies je camperbestemming

Wie voor een vakantie kiest met de camper, kiest voor vrijheid. Lekker op eigen tempo reizen en idyllische camperplaatsen bezoeken. Er zijn onwijs veel camperroutes en -bestemmingen waaruit je kunt kiezen. Daarvoor hoef je overigens niet meteen naar Canada of Amerika af te reizen. Ook in Europa zijn er vele prachtige routes. Wat dacht je van een trip door Portugal, Duitsland, Noorwegen of Slovenië? Maar óók Nederland heeft veel moois te bieden. Kun je niet kiezen? Doe dan inspiratie op en lees de tips van anderen op onze camperbestemmingen pagina.

Tip 5. Raadpleeg vooraf de camperregels en voorschriften

Wist je dat er per land andere camperregels en voorschriften gelden? Zo kun je in bepaalde landen ‘in het wild’ kamperen. In landen als Zweden, Amerika en Canada mag je bijvoorbeeld op veel plekken je camper gratis en voor niets wegzetten. Handig als je goedkoop wilt reizen.

Raadpleeg voordat je op reis gaat de camperregels voor jouw reisbestemming. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! Controleer voor de zekerheid het type rijbewijs dat je voor jouw bestemming nodig hebt. In de meeste landen kun je prima met een Nederlands rijbewijs uit de voeten. Maar mocht jouw gehuurde camper bijna zo groot zijn als een vrachtwagen, dan kan het zijn dat je een specifiek camper- of vrachtwagen rijbewijs nodig hebt.

https://www.instagram.com/p/BqmaYkZn7LQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Tip 6. Controleer de gehuurde camper

Yes! Het is gelukt, je hebt een camper geboekt en het grote avontuur kan bijna beginnen. Voordat je plankgas geeft is het belangrijk om jouw gehuurde camper nog even goed te controleren. Zijn er beschadigingen? Hoe ziet de motor eruit? Heb je een reserveband? Staat er genoeg spanning op de banden?

Maak foto’s en laat eventuele beschadigingen goed vastleggen. Zo kom je na je trip niet voor verrassingen te staan. Lees daarnaast de gebruiksaanwijzing van de camper en vraag de verhuurder om een ‘rondleiding’ door jouw tijdelijke nieuwe huis. Ook is het handig om de afmetingen van jouw camper te weten. Geloof ons, je wilt voorkomen dat je in een tunnel vast komt te staan. Weet je hoe alles werkt? Let’s hit the road!

Wij zijn natuurlijk super benieuwd naar jouw ervaringen als het gaat om het huren van een camper. Wat zijn jouw tips? Waar moet je op letten? En wat zijn voor jouw wensen als het gaat om het huren van een camper? Laat het weten via de CamperHomie community en help anderen!

Quote:

The journey, Not the destination matters” (T.S. Eliot).

Wist je dat je op CamperHomie nog veel meer handige camper tips en tricks kunt vinden? Meld je eenvoudig aan en krijg direct toegang tot  actieve camper community!

6 reacties op “Camper huren: dit zijn 7 handige tips die je op weg helpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.