Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

CamperHomie koffie; (H)eerlijke koffie voor in de camper

  • CamperHomie

CamperHomie koffie; (H)eerlijke koffie voor in de camper

Ben je iemand die houdt van avontuur en reizen? Zit je graag in de vroege ochtend op de camping of voor je camper of camperbus te genieten van een heerlijk kopje koffie terwijl je de dag voorbereidt? Of ben je juist iemand die thuis graag geniet van een goede bak koffie? Dan hebben wij dé perfecte koffie voor jou: CamperHomie koffie.

Deze koffie, met zijn verschillende melanges, brengt het ultieme gevoel van avontuur naar je toe. Gebrand bij de lokale koffiebranderij; Koffiebranderij van den Biggelaar. De bonen van CamperHomie koffie zijn van de hoogste kwaliteit en met veel vakmanschap behandeld. Een super bewuste keuze en dat proef je!

 

CamperHomie Bonenkoffie:

Heerlijke verse bonenkoffie met een volle smaak en ronde body. Deze melange is samengesteld uit de beste arabica’s uit onder andere Zuid-Amerika. De mooie Braziliaanse koffie in deze melange zorgt voor zachte chocolade tinten en een accent van noten. Deze koffie is geschikt voor zowel lungo als espresso . Kortom de perfecte koffie voor ieder moment van de dag.

 

CamperHomie koffie

 

CamperHomie Filterkoffie:

Heerlijke zachte filterkoffie met een ietwat krachtige afdronk. De arabica bonen in deze melange geeft een lichtzoet karakter aan deze koffie. Gecombineerd met een mooie kwaliteit robusta uit Vietnam ontstaat een mooie pittige afdronk.

CamperHomie koffie is de ideale metgezel voor reizigers die houden van slow travel maar ook van reizigers die houden van avontuur. We hebben daarom deze koffie de ‘Go with the flow‘ genoemd. De smaak past zich aan bij elk moment van de dag, waar je ook bent.

Of je nu een weekendje weg gaat met de camper, een lange backpackreis maakt, of gewoon thuis aan je keukentafel zit, deze koffie is er speciaal voor jou. De verschillende melanges bieden voor elk moment van de dag de perfecte smaak.

Begin je dag met een heerlijke medium roast met tonen van chocolade en noten, die je energie geeft voor de hele dag. Dan een bakkie na de lunch om jezelf op te laden met een krachtige en volle smaak. En sluit je dag af met de  een zachte en milde koffie die je rust brengt na een dag vol avontuur.

 

CamperHomie koffie

 

Koffie en het verhaal uit de koffiebranderij

Wat de CamperHomie koffie nog unieker maakt, is het feit dat de bonen gebrand zijn bij Koffiebranderij van den Biggelaar. Deze lokale koffiebranderij staat bekend om hun passie en vakmanschap. Ze werken alleen met de beste koffiebonen en hebben oog voor elk detail in het brandproces. Hierdoor kunnen ze de smaak en kwaliteit van de koffie optimaal behouden en verfijnen. De waardes van Koffiebranderij van den Biggelaar zijn dan ook in elke kop CamperHomie koffie terug te proeven.

De koffiebonen worden met veel zorg geselecteerd door de experts van Koffiebranderij van den Biggelaar. Alleen bonen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de koffiebranderij worden geselecteerd voor CamperHomie koffie. Hierdoor ben je verzekerd van een koffie van topkwaliteit, waar je elke dag van kunt genieten.

Het brandproces van de bonen is een echte kunst bij deze koffiebranderij. Ze besteden veel tijd en aandacht aan elke batch koffiebonen, om zo het beste uit elke boon te halen. Na het branden koelen de bonen af in een open trommel met lucht in plaats van met water. Dat is duurzamer en zorgt voor een droge boon die minder vet is.

 

 

Het resultaat is een koffie die vol van smaak en aroma. De bonen worden langzaam gebrand op een lage temperatuur, zodat de smaken zich optimaal ontwikkelen. Dit zorgt voor een rijke en volle smaak, die je niet snel vergeet.

Koffie is niet duurzaam

De koffiesector wordt vaak bekritiseerd vanwege haar milieu-impact en sociale aspecten.

Het is belangrijk te beseffen dat de koffieteelt een grote impact heeft op de planeet en mens. Er wordt veel water en bestrijdingsmiddelen bij gebruikt.

Tip; Volgens MilieuCentraal staat één kopje koffie verkeerd of één cappuccino gelijk aan 14 espresso’s qua klimaatbelasting. Wil je duurzamer koffie drinken? Kies dan voor een zwarte koffie of een alternatieve melkvariant zoals soja, havermelk of amandelmelk.

Kortom, terwijl de koffiesector uitdagingen kent, zijn er manieren om bewuster met koffie om te gaan en duurzamere keuzes te maken. 🌱☕

Met CamperHomie koffie heb je een bewuste keuze

De keuze voor CamperHomie koffie maakt niet alleen jouw koffiemomenten bijzonder, het draagt ook bij aan een duurzame wereld. Koffiebranderij van den Biggelaar heeft namelijk oog voor het milieu en de koffieboeren. Ze werken nauw samen met boeren en werken via Rainforest Alliance over de hele wereld om ervoor te zorgen dat zij een eerlijke prijs voor hun bonen ontvangen.

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Rainforest Alliance komt naast koffie ook voor op bananen, tropische vruchten, chocolade, en thee.

De bonen worden op een milieuvriendelijke manier gebrand, met oog voor energieverbruik. Ze proberen waar mogelijk verpakkingsmateriaal te besparen, te hergebruiken of zelfs helemaal te vervangen voor duurzamere oplossingen.

Daarnaast werken ze met een lokaal werkvoorzieningsschap dat mensen die door psychische of lichamelijke beperkingen lastiger kunnen meedoen in de samenleving een kans biedt om weer actief deel te nemen aan onze maatschap. Zo kun jij met een gerust hart genieten van jouw kopje CamperHomie koffie.

Of je nu op reis bent met de camper of thuis gewoon wilt genieten van een goede bak koffie, CamperHomie koffie is er voor jou. Dankzij de verschillende melanges is er altijd de koffie bij jou past. En met de bonen gebrand bij Koffiebranderij van den Biggelaar weet je dat je kwaliteit in handen hebt. Dus waar wacht je nog op? Zet een kopje CamperHomie koffie, laat je meevoeren naar de avontuurlijke wereld van reizen en geniet van de heerlijke smaak van vakmanschap!

Lees hier het hele verhaal van den Biggelaar Koffiebranderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.