Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Camperplaats; hoe krijg je deze groener? 10 tips

  • CamperHomie

Camperplaats; hoe krijg je deze groener? 10 tips

Het zou toch fantastisch zijn dat er nog meer camperplaatsen komen? Dat we allemaal een fantastische plek hebben om te kunnen staan? Dan zou het nog gaver zijn als al die camperplaatsen wat groener zijn, zodat wij gemakkelijk bewuste keuzes kunnen maken!

CamperHomie heeft 10 tips om een camperplaats groener te krijgen. Het zijn de kleine dingen die het doen.

10 tips voor het vergroenen van een camperplaats;

1. Zonne-energie: Installeer zonnepanelen om elektriciteit op te wekken voor verlichting en het opladen van elektronische apparaten op de camperplaats.

2. Waterbesparing: Installeer waterbesparende douchekoppen en toiletten en stimuleer gasten om water bewust te gebruiken.

3.  Afvalscheiding: Plaats recyclebakken op de camperplaats en moedig de gasten aan om afval te scheiden in verschillende categorieën zoals plastic, glas en papier.

4. Stimuleer gasten om voedselresten en organisch afval te composteren, en gebruik de compost voor tuinonderhoud.

5. Regenwateropvang: Installeer regentonnen om regenwater op te vangen voor het besproeien van planten en bloemen.

6. Duurzaam bouwmateriaal: Gebruik duurzame materialen zoals gerecyclede kunststoffen of hout met een keurmerk voor nieuwe gebouwen op de camping.

7. Mobiliteit: Moedig gasten aan om de auto te laten staan ​​en de omgeving per fiets te verkennen. Zorg voor voldoende fietsenrekken en deel informatie over fietsroutes in de buurt.

8. Natuurbeheer: Plant inheemse planten en bomen om de lokale biodiversiteit te ondersteunen en onderhoud de natuurlijke habitats op de camping.

9. Educatie en informatie: Informeer gasten over duurzaamheidsmaatregelen op de camping en geef tips over hoe ze zelf duurzamer kunnen kamperen.

10. Lokale producten: Moedig gasten aan om lokale producten te kopen, zoals voedsel en souvenirs, om de lokale economie te ondersteunen en transportgerelateerde CO2-uitstoot te verminderen,

We zouden het leuk vinden als jij jouw favoriete camperplaats toevoegt in de community

Foto header: camping ‘T Hulsbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.