Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

De weg naar een Nomaden bestaan.

  • CamperHomie

De weg naar een Nomaden bestaan.

Gastblog voor CamperHomie Nomade bestaan: een hel voor velen, een droom voor mij.

Vrijheid zit voor iedereen in ‘iets’ anders.

De een wordt gelukkig van zekerheden in de vorm van een vaste baan, hypotheek en eigen huis. Het feit dat ales goed geregeld is, geeft hem rust en dus vrijheid. Bij mij is het 180 graden anders. Een baas kan van mij maximaal 5 jaar genieten. Heb bewust een huurhuis, zodat ik weg kan wanneer ik wil. En ben absoluut niet bezig met ‘later’. Ik leef nu, word niet onrustig van onzekerheden; ik fix altijd een weg. Een weg die bij mij past.

De weg die ik een paar jaar geleden ingeslagen ben, is de weg naar een Nomaden-Bestaan.

Een leven waarin ik zelf iedere dag kan kiezen waar ik wil wonen en werken. Die keuzevrijheid is voor mij ultieme vrijheid. Een aantal jaar geleden ben ik als vrijgezelle moeder van twee kids reeds begonnen met het voorbereiden van dit leven. Ieder stap die ik neem is gericht op dat doel: locatie onafhankelijk leven en werken.

Ondanks mijn voornemen om deze reis alleen te maken, had Cupido (en Tinder) een andere lot voor mij in petto: een Life Travel Mate waar ik alleen maar van had kunnen dromen. Ik had tegen mijn vriendin gezegd:’ Ik ga nog 1 x op date; of hij is Hét of ik ga weer verder met niet-daten…’

Hij was hét. 

Los van het feit dat Ronald (hij heeft een naam inderdaad) een man is waar ik alleen van kon dromen, had hij dezelfde droom als ik: hij wilde meer reizen.En zo hadden wij binnen twee maanden na onze eerste date ons Droomhuis op wielen gekocht: Oliver the Van.

Een vrachtwagen; omgebouwd naar camper.

Wij gaan daar binnen een aantal jaar fulltime mee door Europa reizen.  Inmiddels hebben wij twee online bedrijven en gaan die door Europa brengen. Tot die tijd gaan wij parttime in Oliver wonen. Testreisjes naar Frankrijk, Zweden en Portugal staan reeds op de planning om te ervaren waar we tegenaan lopen in de praktijk.

Zo is ruimte(gebrek) echt wel een serieus issue als camperaar. We leven ten slotte op 10m2. Ronald heeft bedacht dat het we een goed idee is als we de ‘Regel van 5’ aanhouden: 5 van alles mag je meenemen. 5 broekjes , 5 paar schoenen en 5 shirtjes voor hem.

Voor mij: 5 rokjes, 5 hemdjes, 5 shirts, 5 broeken, 5 paar gympen, 5 paar hakken, 5 jurkjes, 5 bloesjes……. etc…

Je snapt dus dat we hier nog we nog een puntje hebben te bespreken…. 😉

Als jullie het leuk vinden, kun je ons volgen op www.instagram.com/nomadnessinmybus

Liefs Ronald en Liesbeth

Één reactie op "De weg naar een Nomaden bestaan."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.