Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Digital nomad: leven en geld verdienen vanuit je camper

  • CamperHomie

Digital nomad: leven en geld verdienen vanuit je camper

De trend van deze tijd, de digital nomad. Het leven van een dital nomad vanuit je camper is een droom van velen. De vrijheid om te werken, waar en wanneer jij dat wil.

Klinkt goed toch? Maar wat betekent ‘digital nomad’? Wat is een digital nomad? In dit blog leggen we het begrip ‘digital nomad’ uit en geven we je tips om te kunnen leven als een digital nomad.

Het reizen met een camper is een trend. En hoe leuk is het dan om naast je hobby ook nog eens geld te kunnen verdienen. Leuk idee, maar hoe pak je dit bestaan aan? Iedereen weet het zo leuk te vertellen: ‘Je moet jouw Passie volgen.’ Als je dan toch ander werk gaat doen, ga dan iets doen wat je écht leuk vindt. Waar je écht gelukkig van wordt.

Wat is een digital nomad?

Volgens wikipedia is dit de juiste uitleg;

Digitale nomaden zijn personen die het internet gebruiken om hun werk locatie-onafhankelijk uit te voeren. Ze leven een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen.

Feitelijk heeft een digital nomad niet meer nodig dan een laptop en een internet verbinding. Duidelijker kunnen wij het niet maken, behalve dat we er dan een prachtige camper(bus) bij denken.

 

 

Geld verdienen als digital nomad

Omdat een digital nomad locatie-onafhankelijk is, kan dit werk in principe overal ter wereld gedaan worden. Tegenwoordig is er op heel veel plaatsen internet en een laptop heb je zo in gepakt. Jouw camper leent zich als prima vervoersmiddel om op plaatsen te komen die jij wil.

Er zijn genoeg functies die je kunt beoefenen om onderweg online geld te verdienen.

Denk aan beroepen als coach in social media, groth hacker, SEO of SEA specialist, affiliate marketeer, grafisch ontwerper, customer support medewerker, video editor, developer of online marketeer. Er zo zijn er nog veel meer.

Het leven als digital nomad

 Het vrije leven vanuit je camper klinkt heel aantrekkelijk en dat is het ook! Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden online. Ga de wereld ontdekken! Maar maak voor jezelf wel een goede afweging én maak voor je zelf een goed meerjarenplan.

Uit onderzoek is gebleken dat een webdesigner, content marketeer, video editer en social manager toch wel de beroepen zijn met de hoogste inkomens. Wat nu als je dit alles helemaal niet kunt?

Dan helpen we je toch een handje? Verder in dit artikel noemen we een aantal bedrijven die jou kunnen helpen met jouw online specialiteit.

Ok, nu weten wat we kunnen, we hebben een camper, dus nu kan het vrije leven beginnen! Uhm nee. We hadden het net over een plan.

 

 

7 tips voor om jou op weg te helpen naar het leven als digital nomad;

Zoek voor jezelf uit hoe je jouw digital nomad-leven voor je ziet

Hoe ziet jouw ideale leven als digital nomad eruit? Een cliché-vraag misschien, maar dat is echt belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben. Ga je bijvoorbeeld voor langere tijd met de camper op pad. Of brengt je camper je na een paar maanden weer even naar huis? Heb je thuis nog familie of huisdieren die je nog enigszins binden? Je huisdieren kunnen trouwens gewoon mee die camper in! Zijn er andere zaken waar je nog rekening mee moet houden?

Het mooie is dat het leven als een digital nomad onderweg kan, maar dit kan ook gewoon vanuit je huiskamer of je achtertuin. Dus mocht dit leven je allemaal te spannend worden, of het is toch niet dat avontuurlijke leven wat je voor ogen had, dan brengt je camper je zo weer thuis.

Probeer het leven als digital nomad eerst dichtbij huis uit

Misschien is het wijs om je camper eerst een paar keer op een camping weg te zetten, welke een uurtje rijden van je vandaan is. Dan heb je in ieder geval het leven als digital nomad geproefd. Smaakt het naar meer? Dan is het koffers pakken en gááááán.

 

Front seat stories
Digital nomads; Loes en Marc van Front seat stories

Bedenk wat voor werk je wil gaan doen

Er zal onderweg toch gewerkt moeten worden. Het is uiteraard mooi meegenomen als jij nou net een diploma op zakt het van één van de bovengenoemde beroepen. Dan is jouw leven als digital nomad al heel dichtbij. Je maakt je keuze hoe je gaat reizen en weg ben je.

Mocht je dit diploma nu nog niet hebben, dan denk je wellicht dat dit vrije leven niet voor je weg is gelegd. Dit hoeft niet zo te zijn.

Er zijn genoeg bedrijven waar je een online training of cursus kunt volgen. Zij zijn jouw helden die jou naar het nomaden bestaan gaan helpen. Hieronder een paar voorbeelden;

 >>   Dutch Digital Nomad  <<

Grysilde van Dutch Digital Nomad helpt je met alle liefde met de verschillende cursussen en coaching op het gebied van online trainingen. Zij heeft zelf namelijk al verschillende jaren ervaring als digital nomad opgedaan!

 

 >>    DSocials  <<

Wil jij expert worden in social media? Debra van Dsocials is jouw held als het om social media gaat. Zij legt de focus op Instagram en authentieke marketing. op haar website vind je alle info. De onderstaande links helpen je daarbij.

 

>> MailBlue E-mailmarketing <<

Wanneer je als digital nomad je klanten online wil bereiken, dan kan dat op verschillende manieren. Er zijn veel gratis e-mailmarketingsystemen.

Waar wij enthousiast over zijn, is het e-mailsysteem van MailBlue. Er zijn zovéél mogelijkheden in dit systeem.

Wat het e-mailsysteem van MailBlue onderscheidt ten opzichte van anderen partijen:

  • Je kunt er vele automatische sales funnels inbouwen, (handig voor een passief inkomen)
  • Je ziet direct hoeveel contacten er actief zijn,
  • Wat de laatste gebeurtenissen zijn in realtime,
  • Het systeem geeft duidelijke rapportages
  • De supportdesk is er voor jou.

Wil je het ook eens proberen? Meld je dan aan voor een gratis proefaccount

Naast de bovengenoemde mogelijkheden zijn er allerlei facebook groepen van digital nomads te vinden. Zij kunnen je eerste vragen vast al beantwoorden en ervaringen uitwisselen.

Stel jezelf de vraag of je in dienst kunt blijven bij je huidige werkgever. Bekijk de mogelijkheden om te werken als zelfstandig ondernemer of als zzp-er. Dat kun je vooraf op het gemak uitzoeken via de site van ‘de Kamer van Koophandel’.

Maak een budget voor jezelf

Hoeveel per maand denk jij kwijt te zijn aan je levensonderhoud tijdens je verblijf in het buitenland?

Het voordeel van reizen als digital nomad met de camper is, dat het levensonderhoud niet veel hoeft te kosten. Er zijn veel plekken in Europa waar je gratis of voor weinig kunt parkeren. Misschien mag het zelfs bij iemand op de oprit of op de boerenwerf. Daar kun je een paar dagen blijven staan, en help je de boer als tegen prestatie.

Maak een inkomsten en uitgave sheet vooraf voor jezelf. Nu zullen de boodschappen misschien minder kosten in bijvoorbeeld Spanje dat deze in Nederland kosten. Dit scheelt ook weer. Het mooie is dat je wel de maatstaven van Nederland op je bankrekening ontvangt.

Begin alvast met werken voor je gaat

Probeer om alvast een werkgever of wat opdrachtgevers voor je te winnen, alvorens je de deur uit gaat. Het is een heel traject welke je aangaat met jezelf. Planning is hier een must. Wanneer je meerdere opdrachten hebt voordat je gaat reizen, stap je al relaxter in.

Zet spaargeld opzij

Als digital nomad (en ook gewoon als reiziger) is het altijd verstandig om een buffer achter de hand te hebben. Heb je nu even geen opdracht van de werkgever of opdrachtgevers, dan is het handig dat je niet gelijk in de paniek hoeft te schieten. Je hebt een spaarcentje. Dus je neemt de tijd om weer een nieuwe opdracht te zoeken. Ondertussen geniet je van de reis die je maakt en van de mensen om je heen.

Hoe kun je alvast kosten besparen in Nederland? Dat werkt voor iedereen anders, kijk vooral naar wat je straks nog wel gebruikt en wat niet. Daar kun je echt al heel veel op besparen.

Je kunt bijvoorbeeld wat overbodige spullen gaan verkopen. Kijk eens kritisch naar je uitgaven op dit moment. Er zijn vast zaken die op een lager pitje kunnen. Denk praktisch, en zet zoveel mogelijk geld opzij. Blijf je de sportschool sponsoren?

Bonus tip; Zorg er wel voor dat je alles op tijd regelt zodat je geen omkijken meer hebt naar ‘Nederlandse zaken’ als je eenmaal op reis bent.

Kijk tevens hoe en of je verzekert bent. Is jouw camper verzekert? Heb je een goede zorgverzekering, dekt deze ook kosten in de EU of verder?

United consumers kan je bijvoorbeeld stapelkorting geven op tanken , energie en zorg. Kies voor een lage zorgpremie EN korting!.  De meeste verzekeringen bieden al een online omgeving zo ook zorgdirect.nl

Doe inspiratie op en laat je niet leiden door mooie verhalen

Als je alle stappen hebt doorlopen en je bent erover uit dat je het leven als digital nomad wilt gaan ervaren? Dan is het leuk om overal inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld op verschillende reis websites. Op Pinterest heb je talloze ideeën hoe jouw camper of jouw reis er uit moet komen te zien. Op instagram zijn verschillende accounts die je alvast de mooiste avonturen showen.

Pas wel op. Reizen als digital nomad hoeft niet altijd rozegeur en maneschijn te zijn. Reizen met een camper heeft ook een planning nodig. Waar ga je overnachten? Wat wordt de volgende plaats die je met je camper gaat bezoeken? Doet alles het nog? Heb ik nog voldoende boodschappen? Moet ik een keer douchen? Kies ik voor een camping? Dat zijn allemaal vragen die je bezig kunnen houden. Het goed wegzetten van de camper kost ook tijd.

Maar ach, als je dan staat, dan geniet je van het uitzicht, en flap je die laptop gewoon open en weer dicht wanneer jij dat wil!

Hier lees je verhalen van de digital nomads zelf.

Heb jij nog tips om het leven als digital nomad gemakkelijker te maken. Laat het ons weten via de reacties hieronder.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.