Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Een sprong in het diepe; Sophie doet het gewoon!

  • CamperHomie

Een sprong in het diepe; Sophie doet het gewoon!

Op 25 november 2018 vertrok ik vanuit Nederland naar Australië, een nieuw avontuur, een sprong in het diepe! Reizen en de vrijheid die daar bij komt kijken is enorm verslavend. Tijdens mijn reis ben ik mijn Zweedse vriend tegen gekomen, ik denk dat je wel weet wat er gebeurd als je twee reislustige personen samen brengt. Juist ja, we reizen tot op de dag van vandaag nog steeds. Sterker nog, we hebben onze droom verwezenlijkt!

Het leven in een huisje op vier wielen

In mei 2021 kochten Jim en ik een bestelbus die we in 2,5 maand tijd hebben omgebouwd tot ons huisje op vier wielen. Samen leven in een enorm kleine ruimte maakt ons extra bewust. Bewust van elkaar, je leeft immers 24/7 samen. Het reizen met een campervan is niet bepaald goed voor het milieu als je kijkt naar de CO2 uitstoot, toch denk ik dat meer mensen het eens moeten proberen! Het leven in een campervan creëert namelijk bewustzijn voor hoe we leven. Wij wekken onze eigen energie op door middel van zonnepanelen en we gebruiken zo min mogelijk water. Iets waar de gemiddelde Nederlander niet dagelijks mee bezig is.

 

Vanlife Sophie en Jim

 

Minimalistisch leven raad ik iedereen aan

Toen ik in 2018 naar Australië vertrok had ik een grote backpack op mijn rug van meer dan 18 kg, een jaar later vertrok ik naar Azië met nog maar 10 kg en momenteel passen al mijn bezittingen in onze campervan. Minimalistisch leven is iets wat ik iedereen kan aanraden, ‘ontspullen’. Het leven wordt dan letterlijk en figuurlijk lichter. Vandaag de dag worden we overspoelt met advertenties, de boodschap is koop meer… Mijn boodschap is, koop minder! Je zult merken, je wordt gelukkiger. Vanwege het feit dat de ruimte in de campervan beperkt is word je bewuster van wat je wilt meenemen, ik heb 2 kastjes met wat kleding en persoonlijke spulletjes. Dat betekent dat als ik iets nieuws wil, ik ook afscheid moet nemen van iets anders. Je maakt de keuze dan veel bewuster!

 

Vanlife Sophie en Jim

 

Durf de vicieuze cirkel te doorbreken en je dromen te volgen!

Wij leven echt van dag tot dag en zijn bewust bezig met wat we doen. De vrijheid, de bewustwording, het leven in eenvoud is iets wat ik iedereen kan aanraden. Ons huisje op vier wielen mag dan wel enorm klein zijn, onze achtertuin is groter dan groots! Iedere ochtend knijp ik mezelf even om te kijken of dit avontuur echt is of dat ik nog aan het dromen ben. Toen ik in 2018 begon aan mijn reis naar Australië had ik nooit verwacht dat ik nu zou wonen in ons huis op vier wielen. Mijn advies is, durf een sprong in het diepe te nemen, durf de vicieuze cirkel te doorbreken en je dromen te volgen!

Wij delen ons dagelijks leven op insta, om zo hopelijk zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun dromen te volgen. @vanlife_lea

Sophie met backpack

 

Nog meer inspiratie? klik hier

Zou jij dit net als Sophie durven? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.