Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Ga jij voorbereid op reis?

  • CamperHomie

Ga jij voorbereid op reis?

Gastblog voor CamperHomie; to prep or not to prep: that’s the question.

Als coach in de fitnessbranche help ik mensen naar de beste versie van henzelf. Ik, prep, begeleid mensen offline en online naar een gezond leven. Qua fysieke inspanning, voeding en mentale kracht.

Voorbereiden en voorbereid zijn is een rode draad in het advies wat ik mijn klanten geef.

Zodra je voorbereid bent, word je niet meer onaangenaam verrast door eetbuien, gebrek aan motivatie of snaai-trek.
Hoe anders is mijn advies als het gaat om reizen. Mijn advies daarin luidt: Reis zo onvoorbereid mogelijk.
Zorg dat je verdwaalt. Laat je verrassen. Denk niet te ver vooruit. Dat vind ik de leukste manier van reizen. Uiteraard zorg ik dat we pinpassen, papieren etc op orde en bij ons hebben. Maar verder toets ik het liefst slechts de eindbestemming in en zien we wel hoe de reis verloopt.

Uiteraard is dat met een camper ook ideaal; je kunt dat ding makkelijk ergens neerzetten voor een moment van rust.

Een huis op wielen is het. Maar een huis met alleen het hoognodige aanwezig. De ‘bullshit’ is achterwege gelaten. Geen wifi, geen journaal, geen ‘sleur’, geen dingen die nog even moeten. Dit geeft ons een berg rust waar we volop van genieten.
Hierdoor maakt het dus niet uit waar of wanneer we een tussenstop maken. We zien wel hoe het loopt. Of we behoefte hebben aan pauzes, of we willen slapen, of we willen wandelen, of we zin hebben om te bbq’en…… We laten ons leiden door het moment.

https://www.instagram.com/p/B1k-lUkipKj/

En het gevoel wat dat mij geeft, daar had ik me nooit op voorbereid. Dat is een ultiem gevoel van vrijheid voor mij. 

Die vrijheid zorgt er regelmatig voor dat ik onderweg productiever ben dan wanneer ik thuis achter mn laptop zou zitten.  Onvoorbereid gaan reizen is een aanrader. Ondanks alle ultieme apps en mogelijkheden die er bestaan om jouw reis voor te bereiden. Doe dat gewoon lekker niet. Leg jouw reis reactief vast; achteraf dus.

Wanneer je onvoorbereid reist, ga je zonder verwachtingen weg. Je ziet het wel. Geen verwachtingen hebben, zorgt er heel vaak voor dat je niet teleurgesteld wordt. Een uitgepluisde reis kan verwachtingen schepen. Je zag immers prachtige foto’s of ervaringen van anderen op internet. Je kijkt daar naar uit.
Wanneer dat anders blijkt te zijn, kan dit teleurstellen. Ga lekker vrij op reis. Laat je verrassen. Door de reis, maar ook door jouzelf.

Onze volgende trip start 28 augustus; we gaan naar Malmö, Zweden. Er vindt daar het WK Functional Fitness plaats en we gaan daarheen om bonden, atleten en gyms te ontmoeten en van de geweldige sport te genieten.

Onze eindbestemming staat vast i.v.m. die wedstrijd. Maar waar ik morgenavond slaap? Ik heb nog geen idee!

https://www.instagram.com/p/B1eA7TaiOpo/

Volg ons op www.instagram.com/nomadnessinmybus/

2 reacties op “Ga jij voorbereid op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.