Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Hoe blijf ik online tijdens mijn Nomaden bestaan?

  • CamperHomie

Hoe blijf ik online tijdens mijn Nomaden bestaan?

Hoe blijf ik online tijdens mijn Nomaden bestaan? Om te reizen in een camper zal er ook moeten worden gewerkt. De meeste van de mensen die wonen en werken als nomaden bestaan staat beter bekend als de welbekende trend “Digital nomad”. Om werk te vinden zijn er diverse platformen waarop je je kan aanmelden.  “On the road” heb je dan wel internet nodig.

Hoe heb ik dit persoonlijk geregeld?

Misschien niet de goedkoopste manier, maar wel efficient genoeg. Al moet ik nog wel die draai gaan vinden in wat mijn verbruik nu eigenlijk is.

Ik heb dus een abonnement via de grootste provider van Nederland (en de oudste volgens mij). Voor 30 euro per maand heb ik 150 belminuten, die ik eigenlijk niet gebruik maar in nood of voor werk soms wel handig, en unlimited data. De medewerker die me dit abonnement verkocht verzekerde me ervan dat dit door HEEL de EU, ongelimiteerd, te gebruiken is. Het is met bellen ook nog zo dat ik naar alle mobiele telefoons op hetzelfde inschrijfadres (mijn moeder in dit geval) gratis mag bellen. En inderdaad, het kost me tot nu inderdaad geen belminuten, dus bellen we maar om de paar dagen even.

 

Afgelegen locaties?

Momenteel ben ik een paar weken onderweg en daar beginnen toch wat haperingen te komen. Of komt het misschien door mijn te afgelegen locaties? Op dit ogenblik sta ik aan het strand, zie Engeland liggen, zo afgelegen is het ook niet dacht ik? Maar na 20 GB te hebben verbruikt, kan ik ineens niet meer een fotootje sturen via the whatsapp. En de website waarop ik moet werken kan ik niet geopend krijgen. Maar er staat toch in de voorwaarden dan het 22 GB is in heel EU en de medewerker van de provider zei toch, ‘nee, het is echt door heel de EU ongelimiteerd’ ?

 

https://www.instagram.com/p/B6ymdemhk2G/?utm_source=ig_web_copy_link

Ik moet toegeven, ik stond op het moment dat de problemen begonnen op een meest geweldig plek. Achter een hoog zandduin (en een rij of 4 erachter) wat mij en de zee scheidde. Waarvan ik denk dat het in de zomer echt geweldig en bruisend zal zijn, maar nu is het dorp uitgestorven en zo dood als een pier. Toen de storm waarschuwingen me iets te hard werden bedacht ik naar het binnenland (50 km ofzo) te gaan. Tja, ook daar natuurlijk niet naar een bruisende stad, maar lekker verscholen bij een abdij. Helaas werd het bereik er niet beter op.

Ik moest toch aan het werk, dus waar heb je zeker internet.

Juist de volgende ochtend alles weer zeevast gezet en op weg naar de dichtsbijzijnde MacDonalds (wat weer 40 km terug naar de kust was) voor een paar uur werken. En bedacht daar dan ook dat ik dan maar even een paar dagen een betaalde camping ging opzoeken aan het einde van de week. Want ja, bij de Mac eet je toch ook, dus dan maar een camping met internet, en zelfs een douche (in de winter) geweldige locatie voor de prijs van een menu en 2 koffie bij de Mac.

Maar ik moet eerlijk zeggen dat, na een dag of 4 haperingen, ik ineens weer alles kan doen.
En op mijn locatie van de afgelopen 2 nachten aan de rivier de Somme, kon ik ineens weer zomaar een avond Netflix kijken en kan ook weer aan het werk.  Toch klonk die douche te lekker dus ben ik maar wel naar de camping, maar het is niet percee noodzakelijk voor mijn internet en online praktijken. Het is zelfs zo dat ik op dit moment maar even wat Netflix aan het downloaden ben (wat nog snel gaat ook) omdat de Wifi van de camping de Netflix niet wil accepteren (of andersom).

https://www.instagram.com/p/BvUC5lyAYQw/?utm_source=ig_web_copy_link

Tip:

  1. Lees goed wat een provider je bied en wat hun bereik (gebied) is in het buitenland.
  2. Vraag eventueel naar het voordeligste abonnement waar je het verste mee komt in de EU.
  3. Leg uit dat je er langer bent dan een week of 2 vakantie. Het kan een hoop ergenis en onkosten besparen.

Dit was het voor deze keer, met de reislustige groeten uit een fris maar zonnig Frankrijk en tot een volgend avontuur.

Wij horen graag of dit Nomaden bestaan iets voor jou is!

Gastblog geschreven door Mirjam Oosterbaan

Photo credits helder :

  • Mocah HD Wallpapers
  • TOP from Unsplash wallpapers and backgrounds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.