Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Je hoeft niet ver te reizen met kids in de camper

  • CamperHomie

Je hoeft niet ver te reizen met kids in de camper

Dichtbij en toch leuk Ormsby Field – Castricum
Wie een lang weekend weg wil met de camper kan er voor kiezen om vrij te staan of op een camperplaats, maar sommigen geven toch de voorkeur aan een camping. We kunnen in Nederland kiezen uit steeds meer mini-campings of boerencampings. Klein en met alle voorzieningen. Ormsby Field in Castricum is niet mini, er zijn 38 ruime plaatsen, maar het is wel een echte agro-camping. Ormsby Field is een boerderij met meer dan 50 stuks melkvee. Dat betekent dat je mest kunt ruiken, dat er vliegen zijn en dat je de koeien in de stal kunt horen. So what?

https://www.instagram.com/p/BjIQvicFsHE/

Ormsby Field is geweldig voor kinderen. Er staan wel 20 skelters ter beschikking, er is een speeltuin en de kinderen mogen helpen in de stal. Er is ook nog een overdekte speelruimte bij slecht weer. De camping is heel geschikt voor het ondernemen van fietstochten in Noord Holland maar wat minder om vanaf de camping te wandelen. Naar het dorp Castricum is een kwartier lopen maar het strand is bijvoorbeeld 7 km. Zonder fiets zijn de mogelijkheden beperkt.

De plekken zijn heel ruim. Sommige hebben een extra bank met tafel voor zes personen. Het sanitair is prima voor elkaar, ruim en schoon. Ook alle andere voorzieningen zijn uitstekend, wifi beperkt zich tot de ruimte bij de receptie. Alle bezoekers krijgen in bruikleen een map met kaarten, folders en informatie voor alle mogelijke uitstapjes in de wijde omgeving. De ontvangst is meer dan hartelijk.

Geen nadelen? Jawel. Voor wie er niet van houdt, Ormsby Field ligt onder de aanvliegroute van Schiphol. Er komen dus zeer regelmatig vliegtuigen over en dat hoor je. Dat geldt overigens voor een groot gebied ten noorden van het Noordzee-kanaal, dus wie dat niet wil moet een heel andere kant op. Op een kilometer afstand ligt de spoorlijn en ook die is te horen hoewel niet hinderlijk. Het is er overdag bijna nooit helemaal stil.

https://www.instagram.com/p/B1L5OWqCok-/

Samengevat: Een heel plezierige camping, een prima basis voor (fiets-) tochten in de omgeving, heel geschikt voor jonge kinderen en een uitstekende prijs/prestatie verhouding. https://ormsbyfield.camping.care/

 

Gastblog door Wybo Miedema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.