Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Kamperen; Jessica Mendels weet er alles van!

  • CamperHomie

Kamperen; Jessica Mendels weet er alles van!

Kamperen; Jessica Mendels weet er alles van! Mensen blij maken én kamperen is het mooiste wat er is, vindt ondernemer, moeder, productontwikkelaar, echtgenote, schrijfster, voedingsdeskundige én presentatrice; Jessica Mendels. Hoe ze dit allemaal doet? Volle overgave en met een aanstekelijke dosis enthousiasme.

Als iemand de ins- en outs van kamperen weet is het Jessica wel. We mochten haar interviewen en ook jullie mogen haar beter leren kennen. Wat een power en wat een energie heeft deze vrouw. Een grote inspiratiebron! 

Hoe zou jij jezelf in 1 zin omschrijven?

Een optimistisch, blij en energiek buitenmens.

En nu als je wat meer zinnen had?

Hahaha, ja dan kunnen we de diepte in! Ik denk dat ik talent heb voor gelukkig zijn. Dat is vast deels aangeboren, maar deels aangeleerd. Ik kom uit een heel warm en hecht nest.

Mijn vader was muzikant en clown, ons leven was letterlijk een feestje. Niet door overdaad aan dure spullen, maar een feestje door heel veel echte aandacht voor elkaar en het niet erg vinden een stapje harder te lopen voor elkaar om een ander blij te kunnen maken.

Het feit dat mijn beiden ouders veel te jong zijn overleven heeft die instelling behoorlijk versterkt.

Voor degene die het nog niet weten. Waar kennen we je van?

De meeste mensen zullen mij van Campinglife kennen,  wat ik van 2008-2012 presenteerde. Daarna heb ik nog twee jaar RTL VakantieMagazine gepresenteerd en dit jaar ga ik filmen voor mijn tweede seizoen RTL Kampeert.

 

Jessica Mendels voor de tent
credits; Jessica Mendels

Hoe is het om presentatrice te zijn van zo een groot programma?

Dat vind ik heel leuk! Tijdens het draaien heb ik dat natuurlijk niet de hele tijd door, want de setting is klein en intiem op de camping of op een mooie plek ergens buiten. Maar in het zwembad in een wat grotere setting op de camping, merk je wel het bereik van het programma.

Het feit dat we zoveel mensen een stukje zomer- en vakantiebeleving in hun huiskamer kunnen bieden waar ze over het algemeen erg vrolijk van worden is geweldig!

Gaat dit altijd vlekkeloos?

Zeker niet altijd, maar als dat dan op beeld gevangen is, vind ik het altijd enig als het de uitzending haalt.

Waar word jij SUPER enthousiast van?

Enthousiasme is aanstekelijk, dus blije mensen maken mij nog blijer! Maar als ik voor mijn programma activiteiten mag doen die je minder snel privé doet, dan maak je me wel enthousiast hoor. Paardrijden, wilde dieren spotten, boogschieten, fruit plukken. Ik vind het allemaal zo leuk!

Waar komt die mega gedrevenheid vandaan?

Ik denk dat doordat ik al op jonge leeftijd geconfronteerd ben met dat we allemaal een mens van de dag zijn en het leven soms ook veel te kort kan zijn, ik extra veel levenslust heb.

Aan de ene kant wil ik extra genieten, ook voor bijvoorbeeld mijn ouders die dat niet meer kunnen, en aan de andere kant omdat je van het leven ook echt een feestje mág maken. Ik geloof dat dit het is, we krijgen 1 leven, dan kan je maar beter zorgen dat het een leuk leven is.

 

Jessica Mendels in de Camper
credits; Laura Oldenbroek

 

Wat is jouw levensmotto?

Dat vind ik moeilijk in 1 zin te vatten, maar leef wel naar mijn beste kunnen. Ik wil nooit achteraf ergens spijt van hebben.

Het lijkt me vreselijk om met een gevoel heen te gaan van “had ik maar.”

Daarom leef ik heel gezond, maar geniet wel. Ik doe geen dingen die slecht voor me zijn, zowel fysiek als mentaal.

Kun je uitleggen hoe jij heerlijk jezelf blijft?

Als het niet in een script staat, weet ik niet hoe ik iemand anders moet zijn 😉

Ik denk dat onze ouders mijn zus en mij zo duidelijk hebben gemaakt dat we goed zijn zoals we zijn, dat ik geen behoefte heb aan me anders voor te doen of anders te gedragen dan gewoon wie ik ben.

Je hebt zelf nog een onderneming? Vertel.

In 2016 heb ik het online platform JessicaOnline.nl opgericht. Tijdens mijn eerste zwangerschap (2012) kreeg ik de diagnose Diabetes type MODY en stopte ik rigoureus met het eten van geraffineerde/toegevoegde suikers.

Om niet afhankelijk te zijn van insuline injecties en tabletten, heb ik mijn dieet verder ontwikkeld. Onze oudste dochter bleek deze vorm ook te hebben. In 2015 werd onze jongste dochter geboren en zij bleek een zware koemelkallergie te hebben.

Zomaar iets te eten pakken is er voor ons niet bij. Etiketten lezen, recepten ontwikkelen was in die tijd een zoektocht.

Omdat daar  zoveel werk zat ik, dacht ik bij mezelf:” Laat ik mijn bevindingen op een website zetten, dan hebben heel veel mensen er wat aan!” Zo is JessicaOnline.nl ontstaan.

In het verlengde daarvan schreef ik in 2018 het boek:” Illie Billie is jarig” een boek over suikervrij feestvieren, voedselallergie en anders eten.

Kijk, je kind belasten met de meest erfelijke vorm van diabetes vind niemand leuk. Maar in plaats van daar heel lang over te huilen bedacht ik me dat ik voor haar gewoon de wereld zou veranderen 🙂

 

Jessica Mendels met kids Kamperen
credits; Laura Oldenbroek

 

Met illie billie probeer ik het vanzelfsprekender te maken dat je een leuk en feestelijk leven kan hebben zonder suiker, want je hoeft echt geen diabetes te hebben om baat te hebben bij een leven met een stuk minder suiker!

Datzelfde jaar bracht ik in samenwerking met Verstegen een tweetal sauzen op de markt: De illie billie sweet chili en ketchup zonder toegevoegde suikers en zonder zoetstoffen.

Mega vet om door de Albert Heijn te lopen en die sauzen, met mijn illie billie op de verpakking in het schap te zien staan!

April jl. kwam het 2e boek van illie billie uit over de moestuin; hoe groeit ons eten en wat kan je er allemaal mee maken?

Illie billie gaat tuinieren. Beide boeken kosten €8,95 per stuk.

 

Jessica Mendels met illie Billie
credits; Laura Oldenbroek

 

Wat is dé les die je hebt geleerd van het ondernemen?

Luister naar jezelf, blijf trouw aan je idealen, voor niets gaat de zon op, maar geld is niet het belangrijkste.

Heb je een slechte gewoonte?

Ik vind van niet hahaha…… ik hou mega van uitslapen, wanneer ik de kans krijg, doe ik het. Is dat slecht?

Houd jij zelf van het kampeerleven? Zo ja waarom?

Ik hou van het buitenleven! Buiten ben ik op mijn best, ik vind binnen ook veel leuker als ik buiten ben geweest.

Bewegen, koken, eten, lummelen ik vind alles leuker als het buiten is, zeker met lekker weer natuurlijk!

Waar ga je dan het liefste heen?

Dat maakt me niet zoveel uit, ik vind het thuis ook heel fijn. In 10 minuten fietsen ben ik op het strand. Ik zou nooit ver van de kust kunnen wonen, ik heb de zeewind nodig. Maar een vakantie naar de Veluwe of Italië vind ik ook mega fijn!

 

Jessica Mendels aan de BBQ
credits; Jessica Mendels

 

Wat vind je het meest spannende voor de komende tijd en waarom?

Uhm, ik ben aan het leren voor mijn vaarbewijs en weet niet of het me nog lukt een examen te halen. Dat is zo lang geleden!

Verder zie ik de toekomst nieuwsgierig tegemoet.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?

Ik had vroeger mega heimwee, wilde nooit ergens logeren en kon niet zonder mijn moeder. Zij heeft nooit meegemaakt dat ik een reisprogramma maakte en ik zou zo graag willen weten wat ze daarvan vindt!

Ik, haar Jessie, negen weken van huis in de zomer!

Wie of wat is jouw grote inspiratiebron in je leven?

Hoe mijn ouders met heel veel liefde voor elkaar, maar niet echt een geweldig voorbeeld van hoe het moet, samen de meest geweldige ouders zijn geworden die je maar kan bedenken. Mijn vader had geen vader en mijn moeders moeder was toch echt geen voorbeeldige moeder. Maar dat hebben zij omgezet naar een mega motivatie om het wel goed te doen en ik vind het gelukt!

 

Jessica Mendels T shirt kamperen
credits; Jessica Mendels

 

Wat is het grootste compliment wat men jou kan geven?

Als mensen me als voorbeeld zien hoe ik mijn moederschap invul, dan vult mijn hele lijf zich met trots.

Je bent een enthousiaste ondernemer, moeder, en nog veel meer. Hoe combineer je dit alles?

Om de beurt. Mijn kinderen staan altijd op 1, als iets anders meer tijd nodig heeft dan ”onder schooltijd” zoals opnames in het buitenland, dan kan ik me daar pas op focussen als alles goed geregeld is voor Ilse en Eva.

Gelukkig heb ik een fijne man die een geweldige vader is voor onze meiden. Ik kan op die momenten dat opnames of mijn onderneming tijd van mij vraagt, dat ook geven.

 

credits; Laura Oldenbroek

Wat zou je nog toe willen voegen in het ondernemers assortiment?

Meer partners die onder mijn strenge regels voeding op de markt willen brengen waar mensen blij van worden. Dat iedereen illie billie kent en weet waar ze voor staat en dat heel heel heel veel producenten van voedingsmiddelen het illie billie keurmerk gaan dragen.

Heb je nog iets mee te geven voor de enthousiaste kampeerders?

Jessica Mendels met sauzen
credits; Laura Oldenbroek

Vergeet je verlengsnoer niet, want alles leuk en aardig, maar er is altijd iets op te laden…. 😉

 

 

 

Ben je opzoek naar meer inspiratie check deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.