Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Kamperen met een sauna bij de camper

  • CamperHomie

Kamperen met een sauna bij de camper

Nederland staat bekend om zijn prachtige natuur en zijn talloze kampeerplaatsen. Nederland staat ook bekend als een land met afwisselende weertypes. Dan is kamperen met een sauna bij de camper toch echt een fijne luxe!

Beeld je eens in. Je hebt 10 kilometer in de benen na een prachtige maar toch wel koude tocht, doordat er een windkracht 8 stond en deze de regen in je gezicht sloeg wat aanvoelt alsof er ijskoude naaldjes in je gezicht prikken. Wat is er nu beter dan na een lange dag in de koude buitenlucht, te mogen ontspannen in een sauna bij de camper?

 

Gelukkig zijn er in Nederland verschillende kampeerplaatsen die deze luxe bieden. CamperHomie heeft 7 kampeerplaatsen met een sauna gevonden, waar je heerlijk tot rust kunt komen.

In dit blog nemen we je mee langs  willekeurige kampeerplaatsen met een sauna of een sauna in de buurt, zodat je volledig kunt ontspannen tijdens je avontuurlijke kampeertrip.

 

Camping de Holterberg – Holten, Overijssel

Camping de Holterberg is omgeven door het prachtige landschap van nationaal park de Sallandse Heuvelrug. Na een dag wandelen of fietsen in dit natuurgebied kun je ontspannen in de sauna op de camping. Deze camping biedt ook kampeerplaatsen met privésauna’s voor extra privacy.

 

kampeerplek met sauna

 

Een camperpark‘t Hulsbeek – Dwingeloo, Drenthe met op 500 meter sauna Saré

Op camperpark Toppark ’t Hulsbeek hebben ze er alles aan gedaan om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. De ruime staanplaatsen zijn voorzien van alle gemakken die je nodig hebt. Flap die stoelen uit en ga lekker ontspannen voor je camper zitten met een kop koffie, terwijl je geniet van wat er om je heen gebeurt.

Ben je op zoek naar wat meer actie? Geen probleem! Op loopafstand van het park vind je recreatiegebied Het Hulsbeek, een waar paradijs voor sportliefhebbers en natuurliefhebbers. Ga lekker wandelen of fietsen door de prachtige bossen, strijk neer op één van de gezellige strandjes aan het water of neem een verfrissende duik. Voor de echte avonturiers zijn er volop mogelijkheden om te kanoën, varen, paardrijden of zelfs Fries stamboekvaren te proberen.

 

Camping 't Hulsbeek, met sauna

 

Je bent uitgeblust na zo een dag, of in de winter door en door koud geworden? Dan is er niets fijner dan binnen te stappen bij Wellness Saré. Dit is op ongeveer 500 meter afstand van de camperplek!

 

Camperpark Stee in Lhee- Lhee, Drenthe

Camperpark Stee in Lhee is een camping gelegen in het dorpje Lhee, in de provincie Drenthe in Nederland. Deze camping is een rustige en groene camping, omgeven door natuur en het Drentse landschap.

Naast kampeerplekken voor campers, zijn er ook andere overnachtingsmogelijkheden zoals trekkershutten en vakantiehuizen. De camping biedt verschillende voorzieningen zoals sanitair, een wasserette en gratis WiFi.

Een van de bijzondere faciliteiten van Camperpark Stee is de sauna. Deze sauna is een heerlijke plek om te ontspannen en tot rust te komen. Gasten kunnen tegen betaling gebruik maken van de sauna en genieten van de warmte en de rustgevende werking op lichaam en geest.

Nog een leuk weetje; deze camping doet mee aan een Europees project voor duurzaam en gemeenschappelijk landschap.

 

camperpark met sauna
bron Park4night

 

De Verborgen Parel – te Borgloon, België (naast Maastricht)

De Verborgen Parel in Borgloon is een absolute aanrader voor wie op zoek is naar een unieke en magische ervaring in de prachtige Belgische natuur. Dit verborgen juweeltje, gelegen in het hart van Limburg, biedt een adembenemend landschap vol verrassingen en verwondering.

Het begint al bij aankomst, wanneer je wordt verwelkomd door een betoverend kunstwerk genaamd ‘Reading between the Lines’. Dit transparante kerkgebouw, opgebouwd uit staalplaten, lijkt te zweven tussen de bomen en vormt een spectaculair contrast met het groene landschap. Het is werkelijk een architecturaal meesterwerk dat zowel mysterieus als inspirerend is.

Maar dit is nog maar het begin! De Verborgen Parel herbergt namelijk ook een indrukwekkend doolhof van kunstinstallaties, die je uitnodigen om te dwalen en te ontdekken. De verschillende werken, gemaakt door internationale kunstenaars, zijn stuk voor stuk uniek en betoverend. Van gigantische glazen bollen die in de bomen hangen, tot kleurrijke sculpturen die oprijzen uit het groen, elke hoek biedt weer een nieuwe verrassing.

 

Thermen de Verborgen Parel met suana

 

Terwijl je door het landschap wandelt, kom je ook langs schilderachtige vergezichten, verstopte vijvers en rustige paden. Het is een ware oase van rust en sereniteit, waar je kunt genieten van de harmonie tussen kunst en natuur.

Zij nodigen je uit om in de camper te springen en te gaan ontdekken.

 

Op camping Kalumaan – Kraggenburgin, de Noordoostpolder

Op camping Kalumaan, gelegen te midden van prachtige natuur en omgeven door rustgevende bossen, vind je een waar paradijs voor saunaliefhebbers. De sauna mogelijkheden op deze camping zijn namelijk werkelijk uniek en bieden voor ieder wat wils.

Bij aankomst op camping Kalumaan valt meteen de prachtige, houten saunacabine op. Met zijn traditionele, Finse uitstraling en gezelligheid is dit dé plek waar je even helemaal tot rust kunt komen. Eenmaal binnen worden al je zintuigen geprikkeld. De warmte omhult je als een deken, terwijl het zachte houtaroma je een gevoel van ontspanning geeft.

 

Camping Kallumaan met suana
bron Kallumaan

 

Maar de sauna mogelijkheden op camping Kalumaan gaan verder dan alleen de traditionele houtgestookte sauna. Er is namelijk ook een infraroodsauna beschikbaar, voor degenen die liever genieten van een milde warmte. Deze moderne sauna is niet alleen goed voor je spieren en gewrichten, maar stimuleert ook de bloedsomloop en versterkt het immuunsysteem.

 

.Om je saunabezoek compleet te maken, kun je terecht in de ontspanningsruimte waar je kunt genieten van een heerlijk kopje kruidenthee. Laat de warme drank je van binnenuit verwarmen terwijl je heerlijk wegdroomt in een van de comfortabele ligstoelen. Of praat gezellig na met mede saunagangers over jullie ontspannende ervaringen.

 

Thermen Busloo Kampeerhoeve Busloo – Wilp,  Gelderland

Busloo is een recreatieplas in Nederland, gelegen in de provincie Gelderland. Het is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen, vooral tijdens de zomermaanden. Busloo biedt verschillende faciliteiten, zoals stranden, ligweiden, speeltoestellen en wandel- en fietsmogelijkheden.

Busloo en de camper vormen dus een geweldige combinatie voor diegenen die op zoek zijn naar een actieve en avontuurlijke vakantie in Nederland.

 

Camping Busloo

 

Natuurkampeerterrein de Klashorst

Welkom bij het prachtige natuurkampeerterrein de Klashorst gelegen in de betoverende omgeving van het Vechtdal! Gelegen te midden van de adembenemende natuur, bieden zij een unieke ervaring waarbij rust, ontspanning en genieten van de natuur centraal staan.

Na een dag vol avontuurlijke wandelingen en ontdekkingen in het Vechtdal, kun je dus gewoon bijkomen een sauna.

Zo een sauna biedt een serene en warme atmosfeer. Laat de warmte jouw spieren ontspannen terwijl je luistert naar het kalmerende geluid van de natuur. Dat wil je toch?

Natuurkampeerterrein de Klashorst
Natuurkampeerterrein de Klashorst, bron ANWB

 

 

Hier is wel een leuke bestemming uit te kiezen toch? Als je er toch bent denk dan eens aan;

        • afbeelding CamperHomie Shop lokaal
        • afbeelding CamperHomie Koop bewust
        • afbeelding CamperHomie Eet minder vlees
        • afbeelding CamperHomie Douche minder lang
        • afbeelding CamperHomie Help de natuur een handje door wat afval mee te nemen of op te ruimen onderweg
        • afbeelding CamperHomie Wees aardig voor de medemens

Wil je meer inspiratie kijk dan hier voor andere leuke blogs

Weet jij nog een andere, gezellige plek met sauna? Laat het ons gerust weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.