Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Kat mee in de camper: 5 tips

  • CamperHomie

Kat mee in de camper: 5 tips

Nu de zomervakantie langzaamaan in Nederland van start is gegaan kan de camper ‘weer van stal’! Eerlijk is eerlijk een vakantie zal dit jaar er toch wat anders uitzien dan voorheen. Met 1,5 meter afstand, mondkapjes en verplichte reserveringen die je moet maken bij campings is vakantie vieren wat minder vanzelfsprekend dan eerst. Maar dat mag de pret niet drukken toch? Veel camperaars nemen hun trouwe viervoeter gewoon mee op vakantie. Honden kunnen in principe ook gewoon lekker gaan en staan waar ze willen. Maar wist je dat er ook camperaars zijn die hun kat meenemen in de camper op vakantie? Wij geven je in dit blog een aantal tips waar je op moet letten als de kat mee gaat in de camper.

https://www.instagram.com/p/CCUujvqJUac/

Kat mee in de camper

Huisdiereigenaren weten als geen ander hoe leuk het is om de hond mee te nemen op vakantie. Het brengt een hoop gezelligheid met zich mee. Bovendien zie je zo extra veel van de omgeving, omdat je de trouwe viervoeter moet uitlaten. Maar de kat kan dus ook gewoon mee in de camper. Er komt wellicht wel iets meer bij kijken vergeleken met een hond, maar wanneer je het goed aanpakt moet het geen probleem zijn. Met deze tips kan het zomaar eens lukken om jouw kat tijdens een volgend campertripje mee te nemen.

https://www.instagram.com/p/B5BhWz6Jrhz/

1. Is jouw kat een camperaar?

Je kunt zelf wel een fanatiek camperaar zijn, maar is je kat dat ook? Bedenk voordat je op pad gaat met je kat eens of jouw poezenvriend het leuk zou vinden om mee te gaan. Heb je een kat die het liefst hele dagen in zijn of haar kattenmandje ligt en er niet uitkomt? Dan is het misschien geen goed idee om de kat mee te nemen op reis.

Maar is jouw kat avontuurlijk en nieuwsgierig? En is hij gewend om buiten te zien en komt hij naar je toe als je hem roept? Ook aal een lijntje? Dan kan jouw kat weleens een echte camperaar worden!

2. Een vroeg begin is het halve werk

Ben je van plan om de komende jaren jouw kat vaker mee te nemen op reis? Dan is het verstandig om jouw poes of kater al vroeg mee te nemen in de camper. Oefen alvast als het nog een kitten is en laat hem wennen aan de omgeving. Voor een oudere kat is het moeilijker om te wennen aan een nieuwe omgeving dan voor een jonge kat.

3. Vergeet de kattenhalsband niet

Niets is zo erg als een loslopende kat die per ongeluk iets te enthousiast van een bergje afrent (met alle gevolgen van dien). Zorg ervoor dat je een goede kattenhalsband hebt of een tuigje met een lijn. Het is handig als je kat van tevoren al gewend is om een riempje om te hebben en weet hoe het is om te lopen aan de lijn. Dit voorkomt een hoop frustraties. Hang aan de halsband ook een kokertje met hierin jouw gegevens. Mocht je kat toch het hazenpad kiezen, dan weet je in ieder geval zeker dat de vinder contact met je op kan nemen.

Is je kat eenmaal gewend aan het rondlopen met een halsband en lijn? Dan is jouw kat er klaar voor om mee te gaan in de camper! Let wel: laat je kat nooit loslopen. Een kat kan een hond tegenkomen of gestresst raken in bepaalde situaties.

Extra tip: zorg ervoor dat jouw kat alle vaccinaties heeft gehad (en check bij de bestemmingen waar je stopt of katten toegestaan zijn). Zorg ook voor voldoende teken-, ontwormings- en vlooienmiddelen.

https://www.instagram.com/p/CBF_bXGlUBS/

4. Poezenmand mee in de camper

Net als een hond, is ook een kat gehecht aan zijn of haar mand. Neem de favoriete kattenmand van jouw poezenvriend mee op reis. Zo heeft jouw kat altijd een herkenbaar en fijn plekje waar ze rustig op hun gemak kunnen plaatsen.

5. Oefening baart kunst!

Vind je het toch wat spannend om je kat mee te nemen op een reis van 2 of 3 weken? Dan is het aan te raden om eerst eens een proefnachtje te maken in de achtertuin of op een camping vlakbij je woonplaats. Zo kan je kat alvast een beetje wennen. Laat aan je kat zien waar de krabpaal, het voerbakje, drinkfontein en kattenbak staat.

Tip: vooral in het begin is het belangrijk dat je erbij bent als de kat op verkenningstour gaat door de camper. Het is natuurlijk zonde als je mooie bekleding binnen mum van tijd kapot is door het krabben.

Mocht dit allemaal goed gaan dan zijn jullie er klaar voor om op reis te gaan. Bedenk je wel goed: is deze hitte of is deze activiteit of situatie goed voor het welzijn van mijn kat? Beperk ook lange autoritten en doe alles op je gemak. Laat ook nooit de kat alleen in de auto in de hitte.

Tip: ga je naar een wat warmer land? Neem dan een kattenzwembad mee. Zo kan ook jouw kat lekker afkoelen bij warm weer.

https://www.instagram.com/p/B3HRAyYBFnC/

Handige paklijst als je met je poes gaat kamperen:

  • Riem en een reserveriem
  • Natuurlijk de kattenbak en kattenkorrels
  • Voer- en drinkbakjes en natuurlijk kattenvoer
  • Poezenmand en krabpaal
  • Eventueel een rugzakje om je kat mee te nemen als je er op uit trekt.
  • Eventuele medicijnen
  • Check van tevoren of de kat welkom is bij de camping waar je graag wilt verblijven.

Wij zijn nieuwsgierig! Wie neemt zijn of haar kat mee in de camper? Hoe gaat dit en hoe bevalt het? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.