Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Podcast; een nieuwe vorm van ontspanning in de camper

  • CamperHomie

Podcast; een nieuwe vorm van ontspanning in de camper

Podcast is een nieuwe vorm van ontspanning in de camper. Als je op reis bent met de camper wat doe je dan als ontspanning? Lees je een boek, een tijdschrift? Weleens een podcast geluisterd? Wat is eigenlijk een podcast? We leggen het eerst even uit.

Heb jij een leuke waarvan wij moeten weten; let us know en stuur CamperHomie een bericht.

Wat is een podcast?

Kort gezegd is een podcast in feite een kort radio programma. Dit radio programma is te vinden via het internet. Het is dus niet live, je luistert het wanneer het jou uitkomt. Hier hebben ze de term “on demand” voor. Je hoeft dus niet een heel boek te lezen, je kunt ook luisteren naar dat boek of een verhaal.

Voorheen waren de podcasts veelal te beluisteren via de I-pod. Tegenwoordig worden deze voornamelijk via de pc en smartphone beluisterd. Eigenlijk zou de term podcast dus aangepast moeten worden, maar de term is een soortnaam geworden. Het verband met de I-pod legt men al niet meer.

 

foto: Soundtrap

 

Een podcast luister je wanneer jij wilt

Een podcast kun je dus luisteren wanneer en waar jij wilt. Onderweg of thuis, tijdens een activiteit of tijdens je (camper) reis! Het is wel handig als je internet in de buurt hebt om er een te kunnen beluisteren.

Een podcast bevat uitsluitend audio en geen video. Tegenwoordig zie je dat sommige podcasters hun programma filmen en deze op You Tube posten. Dan heb je dus een podcast met beeld.

De meeste gaan over een specifiek onderwerp of thema, zoals bijvoorbeeld; sport, beweging, lifestyle of advies in financiële middelen. Er zijn tevens vele cursussen of luisterverhalen te verkrijgen.

 

Wanneer is de podcast ontstaan? Wie is de bedenker / uitvinder van de podcast ?

De podcast is ontstaan in 2004. Niemand minder dan onze eigen “podfather” Adam Curry wordt gezien als een van de drijvende krachten hier achter. Hij is niet zozeer de uitvinder, maar hij maakte het als eerste mainstream met zijn programma “The Daily Source Code”. Dave Winer wordt gezien als de daadwerkelijke bedenker / uitvinder van dit fenomieen.

Luisteren kan via de smartphone, laptop, pc, tablet of Smart TV. Zelf proberen?

  1. Apple Podcasts(voor Apple): Open Apple Podcasts (voorheen iTunes) en zoek op één via het zoekveld geheel rechtsboven. …
  2. Stitcher (voor Android): Download de app in de Google Play Store. …
  3. Spotify (Apple en Android): Open de Spotify app en ga naar ‘bibliotheek’.

 

foto: Rota Alternativa

Podcasts over het camperleven

Er zijn al een aantal vanlifers die podcasts maken over het camperleven. We hebben er een paar op een rij gezet;

 

  Just talk about it

JUST.talkabout it is een podcastserie waarin Maarten en Judith met inspirerende gasten over inspirerende onderwerpen praten. Voeding, mindset, training, gedragsverandering, mentale fitheid, stress, Crossfit, hardlopen, ondernemen, rust, fysieke fitheid, burnout, geluk, duurzaamheid, drukte, plezier: JUST.talkaboutit.

 

Vanverhalen; wildcamperen met de camper

Florine en Thijs praten je bij over de kunst van het wildkamperen. Ze praten over de do’s en dont’s, over hoe vies mensen kunnen zijn en over een piemeltje blote meneer die ons in de richting wees van één van onze leukste wildkampeerervaringen.

 

Hannah’s Hymer podcast

Hannah neemt jullie letterlijk en figuurlijk mee op reis in de wereld van de camper. Droom jij ervan om een camper te kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben jij op zoek naar die toffe plekjes om je camper een nachtje neer te zetten? En wil jij verhalen van andere vanlifers die leven in een camper horen dan is deze podcast voor jou.

Hier vind je nog meer leuke podcast verhalen voor in de camper.

 

CamperHomie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. We hebben hierbij dan ook nog wat leuke tips voor duurzame podcasts;

 

Podcast van Elke van ‘ The Green Girls Club’ vertelt over duurzaam reizen in het algemeen met aandacht voor mens en milieu;

 

 

Podcast van Tess van ‘to Sustainability’ over duurzaam reizen met de Belgische Charlotte van Travel Rebel

 

Podcast van Jan van Poppel– Praat over waarom bijna geen enkele circulaire oplossing echt duurzaam is

 

Er zijn nog meer tips en gave andere podcasts te vinden op podcast top 10

Vertel ons wat jij zelf luistert of terug zou willen horen in de camper!

Enjoy the ride!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.