Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Rondreis door Nederland met de camper; langs 7 natuurkampeerterreinen

  • CamperHomie

Rondreis door Nederland met de camper; langs 7 natuurkampeerterreinen

Deze zomer wordt dé zomer voor de camper(bus)! Heb jij al ideeën bij een rondreis met de camper door Nederland? Wij geven je 7 tips om te overnachten op de mooiste natuurkampeerterreinen tijdens deze rondreis. Nederland is prachtig en er is genoeg te zien en te ontdekken met de camper.

We nemen je mee op avontuur!

We nemen je mee naar zeven verschillende provincies in Nederland, op weg naar de natuurkampeerterreinen. De eigenschappen van natuurkampeerterreinen zijn rust, ruimte, prachtige natuur en goede energie. Natuurkampeerterreinen zijn stuk voor stuk idyllische plekjes in de natuur. De ene keer sta je in een weiland, de andere keer sta je in een boomgaard. De meeste natuurkampeerterreinen zijn wel toegankelijk met een busje of camper. Je bent welkom met gezin of je gaat er lekker met zijn tweeën tussenuit. Stap in en ontdek deze pareltjes in Nederland.

1. We beginnen in provincie Brabant; bij Landgoed Ottermeer

Dit prachtig kampeerterrein ligt dus in Brabant aan de grens van België. Er zijn dus verschillende trips mogelijk vanaf deze plek. De eigenaar heeft zelf het terrein met zijn gezin aangelegd! Het was een weiland welke dus omgetoverd is tot een schitterde groene omgeving. Alle moeite welke erin is gestoken is gelijk terug te zien en de eigenaar is met recht trots op deze plek. De paarden verwelkomen je. Er is een zwemvijver en er zijn verschillende workshops te volgen in de zomer.

Handig weetje; Campers kunnen in principe overal staan behalve bij nat weer, dan kan het alleen op “het zonsopgangveld”. Campers die tijdens hun verblijf van het terrein af willen krijgen een plek nabij de uitgang i.v.m. overlast en de grasmat.

https://www.instagram.com/p/B3JtO2mI0Eq/

2. Vlaaien eten in provincie Limburg; Landgoed Geijsteren,

Heerlijke camping. Direct aan de Maas, super schoon sanitair met familie-babydouche. Er is een groot overdekt terras met houtkachel met uitzicht op de Maas, je kunt er ook een lekker bakkie koffie zetten. Er is genoeg natuurschoon in de buurt met fiets en wandelroutes.

tip; er komt elke dag een bakker langs!

3. Frisse wandeling in provincie Gelderland; Camping; Camping de Toekomst

Zo even een tussenstop in Emst. Dit ligt in het overgangsgebied van de bosrijke Veluwe naar het open landschap van de IJsselvallei. In het oerlandschap kun je prachtig fietsen en wandelen. Zeldzame flora en fauna, het leefgebied van wilde zwijnen, herten en klein wild.

Er zijn genoeg dingen te doen in de omgeving. Opvallend van deze camping is dat er geen bordjes te vinden zijn met wat er wel en niet mag. Ook geen plaatsnummers, de eigenaar loopt mee om een plekje uit te zoeken. Tussen oude bomen afgewisseld met frisse opslag van tientallen soorten struiken en kruiden.

Echte natuurliefhebbers willen hier niet meer weg.

https://www.instagram.com/p/B88lrEBltGY/

4. Fietsen in provincie Overijssel; Camping de Meene

Deze fraaie camping ligt in de plaats Buurse. De verschillende veldjes zijn mooi gelegen en voor iedereen wat wils. Veel natuurplezier en genoeg te ontdekken.

Leuk te weten is dat De Meene rond 1900 een gemeenschappelijke weide was, waar boeren uit de omgeving hun vee lieten grazen. In 1922 werd er voor het eerst gekampeerd door leden van de Arbeiders Jeugd Centrale (AJC) uit Enschede. een jonge politieke beweging. De jaren gingen voorbij en het groeide uit tot een kampeerterrein wat tot op de dag van vandaag wordt beheerd door vrijwilligers.

https://www.instagram.com/p/BN-EFU9AYuv/

5. Hunebedden bekijken in Drenthe; Camping de Bulte

Het kampeerterrein ligt achter het bos in een zeer goed bewaard gebleven esdallandschap (de Ten Arloër Es) tussen Zuidwolde en Hoogeveen. Het is een landschap van bosjes, akkers, landwegen, de stuw (zwemmogelijkheden, ook voor de hond).

Het voelt voor de gasten aan als Klein Frankrijk door de charmante sfeer, aanleg van de paden, het groen en de bloemen.

6. skûtsjesilen (kijken) in provincie Friesland; Camping Slappeterp

Stukje geschiedenis; Slappeterp is een terpdorp (een aaneengegroeide reeks van terpen) dat aan het begin van onze jaartelling is ontstaan op een lange kwelderwal. Een terp is een opgeworpen hoogte (met mest, zoden en huisafval) in dijkloos land waarop men woont of die als vluchtheuvel dient.

De Elfstedenwandel/fietstocht loopt 2,5 km van het kampeerterrein, je kunt prima een gedeelte van deze tocht lopen en als startpunt Slappeterp gebruiken. Dat is nog een mooi verhaal voor het volgend kampvuur. Achter het kampeerterrein is een zwemvijver voor een afkoel moment. Daarna heerlijk relaxen in je hangmat of luie stoel.

https://www.instagram.com/p/BWFlpcHl2xT/

7. Thee leuten in provincie Utrecht; Camping de Amstelkade

Als laatste kamperen we in het Groene Hart. Geniet van de rijke natuur, de dieren, een frisse ochtendduik in de Kromme Mijdrecht om vervolgens lekker luieren in het zonnetje…
Er is zelfs een  kinderboerderij, een spelletjesschuur. De kleintjes kunnen ravotten door de polder in het piratenbootje.

Nog een tip; in het theehuis kunt je genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, met de lekkerste verse taartjes, allen vers gemaakt door de medewerkers.

https://www.instagram.com/p/BzG3klxFhsU/

Tips om jouw vakantie nog aangenamer te maken;

Mocht je een andere route willen plannen kijk dan voor inspiratie op de site van Natuurkampeerterreinen. 

foto header; insta natuurkampeerterreinen

Één reactie op "Rondreis door Nederland met de camper; langs 7 natuurkampeerterreinen"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.