Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Samen koken in de camper kan een uitdaging zijn

  • CamperHomie

Samen koken in de camper kan een uitdaging zijn

Koken in de camper kan soms een uitdaging zijn.

Misschien heb je een gasstelletje met 2 pitten maar wellicht heb je alleen een gasbrander en moet je dus je maaltijden op 1 pit bereiden. Omdat je nooit genoeg eenpansgerechten kan kennen voor je ‘van life’ deelt Anne van Anne Travel Foodie een recept voor vegetarische curry met ons. Deze vega curry is een eenpansgerecht, dus je hebt er maar 1 pan en 1 gasbrander voor nodig. Samen koken in de camper hoeft dus niet moeilijk te zijn.

Anne: “Ik reis graag en ben al in meer dan 60 landen geweest.

Waar ik ook heen ga, ik ben altijd geïnteresseerd in de keuken van dat land. Als ik weer thuis ben ga ik aan de slag en maak ik gerechten uit dat land. Ik eet vegetarisch dus meestal pas ik een klassieker uit dat land aan zodat het vegetarisch wordt. Indiase curries zijn vaak al vegetarisch dus daar hoef ik niks van aan te passen. Deze eenpanscurry heb ik gemaakt bij een Indiase kookworkshop Indian Cooking Classes en ik maak hem nog regelmatig. Ook op reis of vakantie is dit gerecht ideaal. Je hebt maar 1 pan nodig, het is origineel en verwarmend comfort food voor koude avonden.

De curry wordt gemaakt met Paneer. Paneer is een Indiase kaas die je zelf kan maken maar ook in de meeste grotere supermarkten verkrijgbaar is. Het lijkt alsof je veel ingrediënten nodig hebt voor dit gerecht maar het zijn voornamelijk kruiden. Je kan thuis al de kruidenmix maken (zonder het komijnzaad) en in een zakje doen, dan hoef je niet veel potjes mee te nemen.”

https://www.instagram.com/p/BvqrkRilD1z/?utm_source=ig_web_copy_link

Eenpansgerecht: Vega Curry

Ingrediënten (voor 4 porties): 400 gram Paneer (Indiase kaas), gewassen, gedroogd, in blokjes

1 eetlepel komijnzaad 2 eetlepels koriander 1 theelepel garam masala 1 theelepel peper 2 theelepel zout 2 eetlepels geraspte gember 2 eetlepels ketchup 8 eetlepels gepureerde tomaat 1 eetlepel suiker 10 cashewnoten, fijngehakt 10-15 rozijnen, fijngehakt 125 ml kookroom

Verwarm wat olijfolie in een pan op hoog vuur. Voeg het komijnzaad toe. Bak ze 3 minuten tot ze beginnen te springen in de pan. Voeg de gehakte cashewnoten, rozijnen en gember toe en bak 1 minuut. Zet het vuur op middelhoog en voeg de gepureerde tomaat, ketchup, koriander, peper, zout, garam masala en 125 ml water toe. Doe de deksel op de pan en laat het 5 minuten pruttelen. Voeg de blokjes paneer toe en verwarm nog 8 minuten. Roer regelmatig en doe de deksel erop als je niet aan het roeren bent. Voeg de kookroom en suiker toe. Doe de deksel er weer op en laat het op laag vuur nog 7 minuten verder garen.

 

Gastblog geschreven door Anne de Graaf van Anne Travel Foodie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.