Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Super comfortabele hangmatten; 5 tips

  • CamperHomie

Super comfortabele hangmatten; 5 tips

5 tips voor super comfortabele hangmatten! Na een lange dag reizen, zijn hangmatten een geweldige manier voor Vanlifers om buiten te ontspannen. Een hangmat is een doek dat tussen twee bevestigingspunten wordt geknoopt.

Hierop kan men liggen om te slapen of te luieren. Doordat de hangmat kan schommelen, wordt het liggen in een hangmat vaak als zeer ontspannend ervaren. In je hangmat sluit je de ogen en droom jij weg naar het volgend avontuur.

Een hangmat wordt al eeuwenlang gebruikt. Hangmatten zijn er in allerlei kleuren en formaten. Ze zijn gemakkelijk in te pakken en licht van gewicht. We houden van het buitenleven, dan is een hangmat een de ultieme toevoeging.

Met een hangmat kun je genieten van de frisse lucht en naar de geluiden luisteren op de achtergrond terwijl je zachtjes heen en weer schommelt in een stof die met touw tussen twee punten is opgehangen.

Met een hele reeks hangmatten die tegenwoordig op de markt zijn, hebben Vanlifers vaak moeite om het beste model te kiezen. Deze blog helpt je de juiste te kiezen

Hoe kies je de beste hangmat?

Er zijn tegenwoordig heel veel hangmatten welke er worden aangeboden. Het is daarom vrij lastig om de hangmat te vinden die direct bij jou past. Hier zijn echter een paar tips om tot de juiste keuze te komen

 

Materiaal

Een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een hangmat  koopt, is het materiaal. Deze zijn opgebouwd uit verschillende materialen.

Terwijl sommige hangmatten zijn gemaakt van katoen, zijn andere gemaakt van polyester. In tegenstelling tot het polyester materiaal werkt katoen super bij warmer weer. Van al deze materialen is de stof het meest duurzaam. Stoffen hangmatten zijn gemaakt om een ​​leven lang mee te gaan. De meeste wegen weinig en dat is ook nog eens een groot voordeel.

Gewicht

Een andere belangrijke factor om te overwegen is dus het gewicht van de hangmatten. De grote van jouw camper(bus) kan ook nog van invloed zijn. Evenals jouw lengte en gewicht.

Wees gerust er is voor ieder wat wils. Een ander ding waar je op moet letten, is het formaat van de hangmat. Een model is verkrijgbaar in een eenpersoons-, tweepersoons- en een driedubbele unit. Er is er vast één die bij jouw situatie past.

Accessoires

Afgezien van de grootte, het formaat, het gewicht en het budget van een hangmat, is een andere factor om over na te denken; welke accessoires wil ik bij de hangmat?  Ook daarin is de keuze reuze. Evenzo belangrijk zodat je de ultieme setting creëert om optimaal te kunnen genieten.

Er zijn verschillende type bevestigingen. Kies je voor een standaard die je opzet of kies je voor de old fashion way en span je zelf met touwen?  Daarnaast kun je nog overwegen of je een klamboe, of zeildoek erbij wilt.

Bekijk hier alvast of er een toffe hangmat voor je bij zit. 

Hoe bepaal ik de juiste afmetingen van de hangmat?

Je bepaalt zelf wat voor jouw omstandigheden het beste is. Ga je alleen dan is de hangstoel misschien al genoeg. Reis je met de familie dan is het hoe groter, hoe beter!

Bij een hangmat met spreidstok kies je minimaal een hangmat waarbij de lengte van het doek (dus niet de totale lengte) 30 cm langer is dan je eigen lengte. Je houd dan nog speling over bij je voeten en bij hoofd.

Bij een hangmat zonder spreidstokken geldt ook weer hoe groter hoe beter. Je moet hier echter wel de ruimte voor hebben. Heb je deze ruimte niet kies dan een hangmat waarvan het doek minimaal 30 cm langer is dan je eigen lengte.

Verschillende hangmatten;

1 Hangstoelen

Anders dan bij een hangmat komt het niet zo precies met de afmetingen van een hangstoel. Sommige mensen vinden een wat ruimere hangstoel prettiger en anderen gaan voor een handzamer model.

Om een hangstoel  te bevestigen heb je de benodigdheden nodig om de hangstoel correct op te hangen.

Een goed opgehangen haak aan een stevig plafond kan prima 100 kilo verdragen.

Hangstoel in je camper

2. Eenpersoons hangmat

Wie wil dat gevoel niet? Heerlijk hangend tussen wat bomen en de vogeltjes horen fluiten. Ben jij er voor om gewoon alleen in zo een hangmat te hangen? Kijk  dan ééns naar de eenpersoons hangmatten. De basis hangmat zijn snel op te hangen Je kunt kiezen uit verschillende standaards.

Op deze website kun je verschillende materialen en standaards samenstellen.

 

Eenpersoons hangmat

 

Wanneer je alleen in een grote hangmat ligt kan je jezelf eens lekker omdraaien. Misschien kun je kiezen voor een groter formaat zodat je alle ruimte voor je zelf hebt!

3. Twee persoons hangmatten

Wil je met jouw partner of reisgenoot lummelen in een tweepersoons hangmat? Ook dat kan natuurlijk. Wat een gezelligheid. Wees wel gewaarschuwd! De rest van de dag niet te veel meer plannen want je komt er niet snel meer uit!

 

Tweepersoons hangmat

Hangmat met houten standaard of een hangmat met metalen standaard?

Wij zijn van beide fan. Een fair trade hangmat in een houten standaard (FSC keurmerk) is natuurlijk het ultieme plaatje maar een metalen standaard heeft ook voordelen:

– Lichter, dus makkelijk te verplaatsen.
– Schuifbuizen, dus makkelijk in en uit elkaar te halen.
– Goedkoper, dus beter voor de portemonnee.

Een metalen hangmat standaard (tot 160 kg) is iets instabieler dan een houten hangmat standaard (tot 200 kg).

Dit blog is geschreven in samenwerking met de hangmatgigant zij weten alles over hangmatten en weten jou te adviseren om tot jouw ultiem reisgeluk te komen!

Kijk ook eens naar dit blog voor meer inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.