Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Vanlife met de hond: 5 handige tips en tricks

 • CamperHomie

Vanlife met de hond: 5 handige tips en tricks

Hoe je het wendt of keert, er zijn weinig honden die je écht blij zult maken met een camper roadtrip door Europa. Zie je het al voor je? Labrador Lobbes lief die achter in de camper ligt te hijgen, terwijl jij in de brandende zon in een ellenlange file staat op de ‘Route du soleil’? Juist.. Een comfortabel ritje gaat het niet worden. Toch zijn er een aantal handige tips en tricks waar je rekening mee kunt houden als je op pad gaat met de camper én de hond!

Wij delen onze tips graag met je in dit blog.

Duurzame tip:

Speciaal voor de bewuste Homies hebben we een travel pakket samengesteld. Wil jij jouw trouwe viervoeter belonen, doe dit dan met het snack pakket van de Goood Pet food.

Duurzame, gezonde snoepjes is naar onze mening een win – win.

 

https://www.instagram.com/p/BuRidUwh2Pn/

Tip 1: Zorg voor voldoende koeling

Er is een algemene regel: als jij het warmt hebt, dan heeft labrador Lobbes het ook warm. Zorg er dus voor dat Lobbes genoeg water krijgt. Maar parkeer ook altijd in de schaduw, met de ramen open en zet bijvoorbeeld de airco of waaier open. Ook is het aan te raden om altijd een natte koele handdoek of een vriesbot bij te hebben.

https://www.instagram.com/p/BuRZ3wlhNWV/

2. Zorg voor voldoende warmte

Ben je zo’n grote camperfanaat dat je óók in de winter met de camper op pad gaat? In Scandinavische bestemmingen kan het weleens koud zijn. Labrador Lobbes moet dus in koude landen, warm gehouden worden. Denk aan een dekentje of een jasje die zorgt voor extra warmte!

https://www.instagram.com/p/BuRZN3_gg3G/

3. Zorg ervoor dat je hond gewend is aan vreemde omgevingen

Voordat je op pad gaat kun je je hond op een aantal dingen trainen. Zorg er onder andere voor dat je doggy gewend is aan andere omgevingen. Ga dus voordat de reis begint bijvoorbeeld naar het strand, bos of supermarkt om hem of haar te laten wennen aan veel mensen, natuur, zand en andere honden. Laat ze dus goed socializen met andere viervoeters in alle vormen en maten.

https://www.instagram.com/p/BuPE8cjnuNO/

4. Een dierenarts bezoekje in het buitenland

Het kan zomaar voorkomen dat je tijdens de roadtrip met de camper een bezoekje moet brengen aan de dierenarts. Dit is natuurlijk iets wat je natuurlijk liever niet wilt! Zorg er voor dat je het ‘medische dossier’ van je viervoeter bij de hand hebt. Zo kan de dierenarts makkelijk het dossier inzien, het verleden en eventuele medicijnen bekijken. Dit maakt het voor de dierenarts een heel stuk makkelijker om een advies te geven en je viervoeter te helpen.

5. Dit moet je allemaal meenemen

Als het gaat om het eten en drinken en andere spulletjes van jouw trouwe viervoeter dan zijn er een aantal zaken die je zeker weten moet meenemen voor onderweg.

 • Denk daarbij aan een grote waterbak die je makkelijk kunt vullen met water.
 • Mocht je gaan hiken: een kleine waterbak of fles die je makkelijk in een rugzak kunt stoppen. Zo kun je ook onderweg labrador Lobbes water geven.
 • Een luchtdicht bakje waar je het eten, vers voer of brokken in kunt bewaren.
 • Een handdoekje waarmee je je doggy kunt afdrogen nadat hij of zij bijvoorbeeld een plons heeft genomen in de zee of in een meer.
 • EU Hondenpaspoort (met chip- of tatoeage nummer), eventueel gezondheidsverklaringen (voor de niet EU landen) en inentingsbewijzen.
 • Een tangetje voor teken.
 • Neem genoeg speeltjes en snoepjes mee.
 • Poepzakjes mogen uiteraard ook niet ontbreken
 • In sommige landen moet je een muilkorf hebben. Controleer dus voordat je weggaat aan welke regels je moet houden.
 • Borstel: tussendoor je viervoeter kammen is ook een aanrader. Zo voorkom je dat alle haren in je camper terecht komen.

Een hele fijne reis met jouw trouwe viervoeter!

https://www.instagram.com/p/BuMfE9-HQdQ/

Heb jij nog goede tips? Laat ze hieronder vooral achter in de reacties!

Credits afbeelding header: Ellathevandog.

Bonustip: mocht je nou geen hond hebben, dan kan het meenemen van een drinken- en etensbak zelfs ook heel handig zijn. Dit schrikt inbrekers namelijk af!

4 reacties op “Vanlife met de hond: 5 handige tips en tricks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.