Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Vrijheidsmiljonair vanuit de camper, hoe dan?

  • CamperHomie

Vrijheidsmiljonair vanuit de camper, hoe dan?

Maak kennis met Juliëtte Schraauwers. Uitvinder van de Vrijheidsmiljonair.

Ze is 33 jaar, maar stiekem van binnen nog steeds 4 jaar oud. Verder is ze Vrijheidsmiljonair, Verbinder, Visionair, oh ja en niet te vergeten Chronisch optimist!

Juliëtte; “Het is mijn missie om de wereld gezonder, gelukkiger en vooral duurzamer door te geven aan de volgende 7 generaties”.

Ja, Vrijheidsmiljonair. Zo noem ik mezelf sinds een aantal jaar. Geboren uit het idee dat de maatschappij nog steeds is ingericht op enkel en alleen economische groei. Dat is wat we leren na te streven op school, wat er in heeft geresulteerd dat de gemiddelde Nederlander op dit moment 3,3, aardes gebruikt per jaar. We leven dus met z’n alle ver buiten de draagkracht van moeder aarde. Want met economische groei stimuleren we voornamelijk onze consumptie drift naar meer, beter en groter.

 

We leren dat we altijd maar moeten upgraden naar extern bezit: groter huis, mooiere auto, beter betaalde baan. Wat allerlei uitdagingen met zich mee brengt; we ontlenen onze status, ons zijn aan al die externe ‘dingen’. Waardoor we vaak meer stress ervaren, want ja, wat als dat allemaal wegvalt, wie ben je dan? Dat wil ik doorbreken.

 

De tegenhanger van Miljonair worden.

 

Het leven gaat niet over extern bezit maar over intern bezit en het leven beleven. Je kunt namelijk al het geld van de wereld hebben en dood ongelukkig zijn. Het gaat om innerlijke rijkdom, en dan is alle externe rijkdom een extraatje 😉 maar je bent er niet meer van afhankelijk om je geluk uit te putten.

 

Als je je innerlijke wereld als een soort tuin gaat zien die je moet verzorgen, water moet geven, moet voorzien van zonlicht, en zaadjes plant, dan kun je daar uiteindelijk van oogsten. En deze gezonde binnen wereld vertaald zich uiteindelijk naar de buiten wereld. Hierdoor ervaar je onuitputtelijke innerlijke vrijheid, maar met die vrijheid komt ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Want wie vrij is, is alleen vrij als die het deelt met de wereld.

 

 

‘Vrijheid is niet de mogelijkheid om maar te doen waar je zin in hebt, zonder rekening te houden met de ander. Vrijheid is de mogelijkheid om te doen wat goed is voor de wereld’.

 

We kwamen net terug van een reis uit Bali waar ik de Green School had bezocht en met zoveel energie van terug was gekomen dat ik aan alles voelde dat ik een soort gelijke school in Nederland wilde opzetten. Mijn vriend en ik hadden een vrijstaand jaren 30 huis gekocht met 1200 m2 grond. We hadden het op de max. van onze hypotheek kunnen kopen en na een paar weken keek ik om me heen en dacht; Wat doe ik hier? Is dit wat ik wilde? Ben ik dit? Ik had een goed lopend bedrijf, huis gekocht, een relatie die vanaf daar leek uitgestippeld – trouwen, kinderen, vakanties.

 

 ‘Ik had het gevoel alsof ik in iemand anders zijn droom leefde’.

 

Mijn vrijheid om creatief te zijn had ik altijd enorm gewaardeerd, maar opeens voelde ik het niet meer stromen. En opeens leek het hele leven vanaf dat moment voorwaarde zo voorspelbaar. Ik begon te lezen over een hypotheek vrij leven, minimalisme, tiny houses. Vrijheid had ik nodig om weer in mijn creatie kracht te komen staan.

 

100% zeker dat een leven van bezit boven beleven wel bij mij paste. Maar goed, dat was mijn kant van het verhaal. Mijn vriend hoopte op een leven samen in dat huis en dus was het een behoorlijke uitdaging voor ons om daar samen uit te komen. Uiteindelijk verkochten we na nog geen 2 jaar onze huis en verruilde we die voor een vervallen chalet op een voormalig chalet park wat inmiddels een officiële woonbestemming heeft gekregen waar we een volledig duurzaam en ecologisch huis hebben gebouwd van 75 m2.

 

We verkochten onze auto’s en ruilde die in voor oud politie busje was we ombouwde tot camper/camperkantoor. En het belangrijkste van alles, ik voel dat dit écht het leven is wat bij ons past. We zijn vrijer, creatiever, de energie stroomt weer, we kunnen op reis, leren kitesurfen, samen dromen. Mijn bedrijven floreren als nooit te voren en ik zie daar nog zoveel mogelijkheden om nog meer positieve impact te maken.

 

Zo werd ik een vrijheidsmiljonair

 

Ik BEN onderdeel van de natuur, dus zodra moeder aarde die pijn voelt, voel ik die pijn ook. Zodra moeder natuur floreert, kan ik ook floreren. Ik voelde als kind al dat ik onderdeel wilde zijn van de oplossingen en niet de problemen. Ik keek vol verwondering naar hoe volwassen de wereld domineerde en zag het aan alle kanten mis gaan.

 

Als ik als kind het journaal mee keek met mijn ouders kon ik alleen maar denken; Wat maken ze er een potje van. Ik snapte niet waarom we bijvoorbeeld drinkwater door de wc spoelde, of waarom we dieren aten. Maar toch groeide ik op met het idee dat het ‘normaal’ was om zo te leven, want ja, iedereen deed het immers. Fast Forward naar 2021.

 

Ik ben nu 33, en heb lang getwijfeld of ik wel moeder wil worden in een wereld waar er met de dag meer ellende bij komt. Maar als chronische optimist en iemand die overal altijd mogelijkheden ziet, leek het me wel zo logisch om er alles aan te doen om de aarde beter door te geven aan volgende generaties. Waardoor er in mijn lichaam langzaam ook ruimte ontstaat voor nieuw leven. Dus wie weet loopt er straks een kleine vrijheidsmiljonair op @nowschool_

 

 

Waar word jij super enthousiast van?

 

Van ons creatieve vermogen om oplossingen te bedenken en uit te voeren in samenwerking met moeder natuur. Ik kan de tijd volledig uit het oog verliezen zodra ik in die creatieve flow kom, of dat nou werk is, op mijn vegan rolschaatsen een plant-based maaltijd koken in onze nieuwe keuken, op reis in onze camper, tijdens een live sessie van mijn MasterClass Vrijheidsmiljonairs.

 

Ik geloof heel erg dat je van alles in je leven een feestje kunt maken, of dat nou de afwas doen is, of mijn administratie wegwerken. Eigenlijk beleef ik alles nog steeds vanuit een soort innerlijk kind. Verwonderd, onderzoekend en open om te blijven leren. Daarbij filter ik wel heel bewust de negativiteit uit mijn leven om ‘high on life’ te kunnen leven.

 

Het zit echt in mijn DNA. Soms grap ik wel eens dat een stukje Oerknal in mij zit en in wezen is dat natuurlijk ook zo. We bestaan allemaal uit dezelfde materie van moeder aarde, alleen de verhoudingen in samenstelling verschilt tussen jou en mij, maar wat ons ook verbind. We zijn vergeten waar we van gemaakt zijn en hoe afhankelijk we zijn van de natuur. Dat is wat ik mensen wil leren. Dat we één zijn.

 

Wat is jouw levens motto en hoe blijf je zo heerlijk jezelf?

 

We are the change. Geïnspireerd op de wijze woorden Be the change van Gandhi. Daarmee kan ik behalve mezelf, ook andere inspireren om onderdeel te zijn van de oplossingen en dat vormt zich in de eerste jaren van ons leven, maar kan ook als je al 23, 46 of zelfs 85 jaar op deze prachtige aardkloot rondbanjert.

 

Haha wat een leuke vraag. Ik heb niet echt een andere keuze. Mijn visie is zo sterk, daar is geen speld tussen te krijgen. Ik kan me er alleen maar aan over geven om mijn intuïtie te volgen en dat brengt me altijd precies waar ik moet zijn. Dit klikt misschien heel zweverig. Spiritualiteit wordt vaak als een ver van ons bed show gezien, maar ga maar eens even een half uurtje onder een boom zitten, luister, kijk, voel. Zo ingewikkeld is het niet 😉

 

 

Ondernemen

Ik probeer met alle drie mijn bedrijven een positieve impact te maken:

@julietteschraauwers– waarin ik mensen van mijn eigen leeftijd, met ambities en dromen voor een betere wereld leer in een MasterClass om zelf vrijheidsmiljonair te worden. Er komen nog een hoop mooie ontwikkelingen aan in dit bedrijf! Ik ben (SPOILER!) bezig met een boek…

 

@the.now.nl – waar ik al 11 jaar duurzame en sociale merken help bij hun branding strategie zodat zij met hun visie een positieve impact kunnen maken in hun branch en in de wereld.

 

En dan is er natuurlijk de trots van de familie: @nowschool_ – een plek waar kinderen, leerkrachten, ouders en ondernemers samen leren in de Co-learning space om de beter voor zichzelf, de andere en de aarde te zorgen, zodat onze binnen en buiten wereld met elkaar verbonden raken en de aarde ook voor ons kan zorgen.

 

Het aller aller aller belangrijkste is weten waarom je doet wat je doet en dat je bedrijf/onderneming een uiting is van jouw eigen binnen wereld. Als je onderneming en jou ‘reason for begin’ of wel je purpose, niet op één lijn zitten, dan kun je het wel vergeten. Dit geld niet alleen voor ondernemers, maar voor iedereen die werkt. Je kunt namelijk niet vegan zijn en als werk slager zijn. Je werk of onderneming komt voort uit je ziel. Dat is je vertrekpunt om door de wereld te kunnen navigeren. Ook dat leer je op speelse wijze te ontdekken in mijn MasterClass Vrijheidsmiljonairs.

 

Heb je ook een slechte gewoonte?

 

Zeker, meerdere denk ik. Omdat ik zó goed weet waar ik voor sta, kan ik soms nogal dominant zijn. Ik zie het eindresultaat al heel duidelijk voor me (wat vaak in de praktijk nog beter uitpakt), maar dat kan voor andere soms heel lastig zijn. Soms is het daarom ook best eenzaam om een hele grote visie te dragen, gelukkig vormen zich steeds meer fantastische mensen om die visie en kunnen we samen dragen.

 

 

Of ik van het camper leven hou? Meine guten, I LOVE IT!!

De vrijheid, wakker worden en naar bed gaan in de natuur, iedere dag je gevoel volgen ‘waar wil ik vandaag zijn’. Het camper leven voelt als één groot feestje met de natuur. We hebben als mensen zo weinig nodig. Zodra ik de straat uit rij met onze camper begint het avontuur al, ook als dat naar de supermarkt is. Wat eigenlijk heel grappig is, vroeger in de oertijd waren wij natuurlijk jagers en verzamelaars. Tot we de ‘landbouw’ ontdekte en ons vestigde op voor meer voedsel zekerheid.

 

We hebben dus ergens onderweg ons nomaden bestaan opgegeven, maar het zit nog wel in ons. Ik voel me altijd het meest ‘Alive’ als ik geen plan heb en in de camper rond tour. Zo ben ik net in mijn uppie naar België gereden om een vriendin op te zoeken en dacht daarna ‘Oh vanaf hier is het nog maar 6 uurtjes rijden naar Zwitserland’ – waar ook een goede vriendin van me woont. Dus ik ben door gereden en voor dat ik het wist was ik 2 weken op pad en heb onderweg gewerkt aan mijn bedrijven.

 

De quote ‘My job is better than your holiday’ schiet er op zulke momenten door mijn hoofd. Het enige wat ik lastig vind aan het camper leven en reizen in het algemeen is de footprint: CO2 uitstoot. Daarom compenseer ik altijd de gereden kilometers via Tree for all. Nu weet ik ook van jullie mooie initiatief.

 

Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit waar naar toe. Het is niet zo dat er op bestemming A of B avontuur is, nee, ik breng het avontuur met me mee, ik maak het avontuur. Je kunt letterlijk in je eigen achtertuin op wereldreis if you put your mind to it. Drop mij ergens en ik vermaak me. Ik moet wel zeggen dat ik 90% een voorkeur heb voor de natuur, daar voel ik me meer mee verbonden. Soms wandel ik tijdens een camper trip met mijn vriend door een mooie stad en dan zeggen we na een uurtje ‘Kom we hebben het wel weer gezien’ – weer het zoveelste terrasje, souvenir winkeltje, pittoreske straatje. Ik verkies nature-made boven man-made geloof ik 🙂

 

Wat vind je het meest spannende voor de komende tijd en waarom?

 

Dat we met NOWSCHOOL echt ergens op een lange termijn plek gaan landen en de school deuren voor de eerste groep kinderen kunnen openen. Ik ken weinig angsten, maar NOWSCHOOL zorgt er continue voor dat ik ver buiten mijn comfort zone moet groeien als ondernemen. We moeten in september bijvoorbeeld een hele belangrijk pitch presenteren waar ontzettend veel vanaf hangt. Ik weet dat we het kunnen als team, maar het is wel er op of er onder en na 3 jaar kei hard werken om dit van de grond te krijgen, hoop ik echt dat dit gaat lukken. I trust the universe on this..

 

Ik ben mezelf in de reis naar ‘volwassen worden’ ook een aantal keer echt verloren. Doordat ik mee ging in de maatschappelijke verwachtingen heb ik vooral in mijn puber tijd me heel vaak ongelukkig en onbegrepen gevoelt. Ik dacht zelfs soms aan de dood. Ik dronk veel in het weekend, rookte, werd wakker met ontelbaar veel katers, was niet lief voor mijn ouders, zusje en broertje, was niet lief voor mezelf. Maar goed een boomerang die je weggooit krijg je als je niet oppast kei hard tegen je kop terug geslingerd.

 

Ik vond mezelf gelukkig ook vele momenten weer terug en dat heeft me ook gevormd tot wie ik vandaag de dag ben. Vrijheidsmiljonair. En ik ben super benieuwd wat het leven nog meer voor me in petto heeft. Can’t wait.

 

 

Ik heb vele inspiratie bronnen, maar de belangrijkste is Prince Ea.

 

Hij is een echte woorden kunstenaar en maakt dat ook nog eens visueel in geweldige video’s. Ik ben zelf heel beeldend ingesteld en leer ook het makkelijkste als ik woord en beeld gecombineerd kan ervaren. Zijn video’s zijn altijd zo intens raak. Ze zetten je aan het denken en je voelt altijd achteraf een kriebel om zelf aan de slag te gaan en je leven ten goeden voor jezelf en de wereld te veranderen.

 

Tja, die vraag krijg ik vaker, hoe doe je het allemaal? Huis bouwen, school bouwen, bedrijven runnen. Het lijkt misschien soms voor een buitenstaande alsof ik het allemaal met twee vingers in mijn neus doen, maar ik werkt er ook hard voor. De reden waarom het misschien zo ‘effortless’ voelt van buitenaf is omdat ik echt heel goed weet waarom ik doe wat ik doe. Dan heb je een super scherp innerlijk kompas waar je al je keuzes op kunt baseren en je koers mee kunt bepalen.

 

Je kunt pas een huis bouwen als je een goede fundering hebt. Dat heb ik nu natuurlijk letterlijk ervaren met de bouw van ons huis, maar dat werkt ook figuurlijk. Ik heb mezelf enorm uitgedaagd om allemaal dingen te leren die ik eigenlijk heeeeeel graag op school had willen leren. Ik leer nog steeds iedere dag bij. Al deze levens en ondernemeningslessen heb ik samen gebracht in mijn MasterClass Vrijheidsmiljonairs. Er zijn nog zoveel mensen die de potentie in zichzelf voelen borrel, maar geen idee hebben hoe. Die kennis, ervaring en tools wil ik mensen leren. Want als ik het kan, kan jij het ook.

 

Wat is het grootste compliment wat men jou kan geven?

 

Ik moest hier even over nadenken en moest terug denken aan een compliment wat ik een tijd geleden van een goede vriend kreeg die me erg is bij gebleven. Hij zei “Jij bent als een zon voor de wereld”. – dat voelde zo empowering, omdat ik altijd vanuit positiviteit probeer te handelen. Dus dat zijn wel de complimenten die mijn ego doen smelten.

 

Hoe verwacht jij dat de wereld er over 50 jaar uit ziet?

 

Momenteel zit ik in een Holistische training van 13 maanden met 144 deelnemers van over de hele wereld waarmee we samen de toekomst aan het vormgeven zijn. Dus de wereld in 2050 is altijd top of mind.

 

Ik kan hier een boek over schrijven, maar zal proberen het in een paar zinnen op te schrijven; We are the guardians of the Earth. We thrive to live in harmony with nature by taking care of the collective frequency and vibrations, including the earth herself, through a holistic lens. All living species and the earth are energy in motion and when we trust the Universal powers of energy, frequency and vibration then it puts everything together for us in such a beautiful way that we achieve our outcomes. This is the fundamental building block in replenishing our eco-system. We live our lives from our core purpose by having a symbiotic relationship between all living energies.

 

Een tip van Juliette; Zorg met liefde voor de natuur, dan krijg je het in overvloed terug.

Oh ja, en natuurlijk lekker mee doen aan mijn MasterClass vanuit je eigen Camperkantoor. We starten op 21 september! Ready to be the change? Volg Juliëtte via haar instagramaccount.

 

Heb jij ook zo een inspinnend verhaal? Stuur het naar ons toe, we bieden jou ook een podium!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.