Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Wild-kamperen in de natuur in Scandinavië

  • CamperHomie

Wild-kamperen in de natuur in Scandinavië

Gastblog voor CamperHomie

De één vindt het doodeng, de ander wil niets liever: de natuur ingaan. Vrij gaan en staan daar waar je rolling home je naartoe brengt.
Scandinavië is bij uitstek dé plek als het gaat om wild-kamperen. Het is hier toegestaan, zolang je lief bent voor Moeder Natuur, je rommel opruimt en niet zonder vragen of toestemming op iemands land gaat staan.

SamtheVan

Landen als Zweden, Noorwegen en Finland staan al lang hoog op mijn reislijstje. Maar het bleef bij city-tripjes naar de hoofdsteden, terwijl juist de ruige natuur me zo trekt aan Noord-Europa. Maar de flinke prijzen voor accommodaties en het dure leven in de Scandinavische landen hield me tegen. Totdat ik begin dit jaar mijn eigen mini-campervan bouwde: SamtheVan. Sam bevat alles wat ik nodig heb. Een mini-keuken, bed en wat opslagruimte. Daarnaast ook een noodtoiletje en een buitendouche. Sam opende voor mij deuren om betaalbaar naar Scandinavië te reizen.

https://www.instagram.com/p/ByDRTUAoKl8/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

Avontuur

Oké, ik geef toe, je moet er wel wat avontuurlijker voor ingesteld zijn. Niet al teveel structuur nodig hebben en inleveren op luxes die een camping je geven. Ik weet ’s ochtends niet waar ik ’s avonds zal staan, ik heb gerust drie (oké, ik geef het eerlijk toe soms vier) dagen geen fatsoenlijk douche en soms hoor je wat gekke geluiden om je bus. Dat blijkt dan meestal gewoon een muis te zijn (al klinkt die vaak als een roedel wilde zwijnen  ).

Ik vind het heerlijk wat rond te touren en te denken, zo aan dit meertje ga ik Sam eens parkeren. Pak ik mijn wijntje erbij en geniet ik van de vogeltjes en de opspringende vissen uit het water! Ik zal je vertellen, ik zit er nu! En zojuist sprong er echt een vis uit het water 😉

Maar wat krijg je daarvoor terug? De mooiste, unieke en echte natuurplaatsjes voor nop! De wereld voor jouw alleen! En wat heb je nodig? Een portie lef, nieuwsgierigheid en een extra bus deo!

 

https://www.instagram.com/p/Bzqghi6oN9W/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

Spannend?

Kan je die camping wel missen, maar vind je je eigen plekje zoeken en compleet afgezonderd staan toch iets te spannend? Bekijk dan de app ‘Campercontact’ eens. Deze app van de NKC bevat meer dan 300.000 camperplaatsen in 58 landen en recente reviews van andere camperaars. Op de camperplaatsen vind je vaak andere camperaars en zo sta je dus niet helemaal alleen. Vaak zit aan deze camperplaatsen wel een kleine vergoeding verbonden, al is er ook een zoekfunctie voor gratis plaatsen. De app kost je 5,99 per jaar. Ben je NKC-lid dan is deze gratis.

Kies jij de volgende keer ook voor wild-kamperen?

Liefs uit Zweden

Volg Liefs van Malou op www.liefsvanmalou.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.