Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

10 Tips waar je over moet nadenken als je zelf een camper bouwt.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Camper Co 19 februari 2020 om 07:07

10 Tips waar je over moet nadenken als je zelf een camper bouwt.

Camper Co

Het is de ultieme droom voor heel veel Nederlanders, met je eigen omgebouwde bus trekken door Europa. Maar voordat je nu een bus gaat verbouwen, is het goed om je in te lezen. Waar moet je over nadenken voordat je gaat begint aan zo’n project? Inmiddels heeft Camper & Co voldoende ervaring opgedaan om je te laten weten waar je aan moet denken. Hopelijk helpt dit jou met het realiseren van jouw droom.

1. Huur eerst onze camper. Vakantie vieren met een camper is namelijk een bepaalde manier van reizen die niet iedereen even prettig vindt. Zo moet jij als je een uitstapje wilt doen, alles weer inpakken, vastzetten en na een half uur ploeteren, ben je pas weg.

2. Kies de juiste bus. Bedenk van tevoren waar je heen wilt gaan met de camper. Een oldtimer oogt natuurlijk sexy, maar als je de bergen van Italië wilt trotseren, heeft zo’n prachtige oude bus waarschijnlijk te weinig vermogen. Dus zorg voor voldoende PK’s.

3. Bedenk goed hoe je gaat reizen. Ga je van camping naar camping of ga je off road kamperen? Op basis hiervan kies je een accu en eventueel zonnepanelen, douche, toilet, keuken en verwarming.

4. Maak een tekening op maat en vergeet niet een plek te reserveren voor de technische ruimte.

5. Bij een verbouwing van een bus werk je altijd van buiten naar binnen. Met uitzondering van het slopen, dit doe je namelijk als eerst. Vervolgens begin je met de buitenwerkzaamheden, zoals ramen, dakramen en luifel. Pas daarna ga je starten aan de binnenkant.

6. Gebruik lichte bouwmaterialen. De camper mag maar een maximum gewicht hebben. De politie doet jaarlijks controles en je bent echt de sjaak als hij te zwaar is. Houd dus ook rekening met bagage en aantal meereizende personen. Camper & Co gebruikt vaak populieren multiplex. Het hout is licht en stevig.

7. Zet de inrichting goed vast. De camper is een bewegend huis en dan is het raadzaam om alles goed vast te zetten. De kasten en koelkast dienen tijdens het rijden op “slot” te zijn, zodat niet al het proviand door de hele camper vliegt tijdens het rijden.

8. Gebruik goede en nieuwe materialen en liefst niet tweedehands. Het kost best veel tijd om alles in te bouwen, het zou zonde zijn als je na een week weer de camper uit elkaar moet halen vanwege een onderdeel dat stuk is.

9. Check de eisen van de RDW. Als je een voertuig ombouwt tot kampeerauto moet deze aan behoorlijk wat eisen voldoen. Die zijn niet misselijk en daar moet je wel rekening mee houden.

10. Houd er rekening mee dat je belasting voor je camper moet afdragen. Op de website van de belastingdienst, kun je bekijken hoeveel dit is voor jouw camper to be.

Mocht je nu geen zin hebben om jouw bus zelf om te bouwen tot de perfecte camper, dan is er een andere optie! check nu camperenco.nl en met onze tool weet je gelijk wat je kwijt bent voor jouw droom camper.

Bijlagen:

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Deel met je homies!

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Become a homie!

Camperforum ofwel camper community!

Hi, leuk dat je er bent. Ben jij een startende camperaar of heb je al jaren lang ervaring in het camperleven? Elkaar inspireren en samen compenseren, is het idee. #resposiblehomie

Dit is een plaats waar camperliefhebbers /vanlifers die tips en tricks kunnen plaatsten of laat je inspireren.

Er staan camper blogs en camper nieuwsberichten op de site ook daar is je mening van harte welkom. Dit camperforum ofwel de community is dus voor en door jullie zelf gemaakt.

Aanmelden