Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Tweedehands camper of busje laten ombouwen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Wijnkanspad 1 maart 2021 om 11:21

Tweedehands camper of busje laten ombouwen

Wijnkanspad

Wij zijn een gezin met 2 jonge kinderen. Vorig jaar hebben we een VW t4 gehuurd via Camptoo en dat is erg goed bevallen. Net als veel anderen zijn we nu op zoek naar een buscamper. We denken daarbij zelf aan een model zoals de T4 met een slaaphefdak. We zijn beiden niet heel technisch, en hebben dus nogal wat twijfels. Zoals wat een toelaatbare kilometerstand is, en wat, behalve de kosten, de verschillen zijn tussen een diesel en een benzine model. En als laatste wat de voor – en nadelen zijn van een ‘bestaande’ camper kopen ten opzichte van een busje kopen en die om laten bouwen.

Hebben jullie hier tips voor?

Vriendelijke groet,

Marc en Nina

RJ92

Hoi Marc en Nina,

Leuk dat jullie het camperen bevalt en dat je een eigen camper wil. Over diesel en benzine kan ik zelf moeilijk een antwoord opgeven, want dat is ook een beetje persoonlijk. Een diesel voertuig kan over het algemeen vaker wel meer kilometers rijden dan een benzine, rijd je veel kilometers dan kan diesel goedkoper zijn, dus je zult een lijst moeten maken met voor en nadelen. Maar over het algemeen zijn er meer diesel bussen dan benzine bussen, dus soms is de keuze snel gemaakt.
De toelaatbare kilometerstand raad ik zelf atlijd aan, bij het zelf bouwen van een camper, rond de 100.000. Wat vak belangrijker is, is de onderhoudshistorie en hoe je zelf de motor gaat onderhouden, want hoe beter de onderhoudt wordt gedaan hoe meer kilometer je kunt rijden.
Voor voor en nadelen van een camperkopen zou ik je de volgende webpagina aanraden en verder te kijken op die site:
https://sajenn.eu/nl-camper/zelf-camper-bouwen-uitbesteden-kopen/
Daar vind je namelijk veel over een zeflbouwcamper wat daarin de mogelijkheden zijn.

Gr Ron

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.

Deel met je homies!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Become a homie!

Camperforum ofwel camper community!

Hi, leuk dat je er bent. Ben jij een startende camperaar of heb je al jaren lang ervaring in het camperleven? Elkaar inspireren en samen compenseren, is het idee. #resposiblehomie

Dit is een plaats waar camperliefhebbers /vanlifers die tips en tricks kunnen plaatsten of laat je inspireren.

Er staan camper blogs en camper nieuwsberichten op de site ook daar is je mening van harte welkom. Dit camperforum ofwel de community is dus voor en door jullie zelf gemaakt.

Aanmelden