Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

C- rijbewijs voor camperaars van de baan!

  • CamperHomie

C- rijbewijs voor camperaars van de baan!

Goed nieuws voor avonturiers en roadtrippers in Europa! Het Europees Parlement heeft onlangs een akkoord bereikt over het rijbewijs B.

Dit maakt het mogelijk om zwaardere busjes of campers te besturen. Nu kunnen liefhebbers van reizen met een camper of het huren van een groter busje meer vrijheid beleven om de mooiste plekjes van Europa te ontdekken.

Het akkoord houdt in dat personen met een rijbewijs B voortaan ook voertuigen tot 4.250 kilogram mogen besturen, in plaats van de huidige limiet van 3.500 kilogram. Waarbij het maximaal toelaatbaar gewicht (op kenteken) niet meer dan 4,25 ton bedraagt. Dit opent de deuren voor grotere en zwaardere campers en busjes. waardoor reizigers meer ruimte en comfort hebben tijdens hun reizen. Dit is goed nieuws voor wie extra bagageruimte nodig heeft, of een zwaarder type camper of buscamper wil rijden.

Het akkoord is goed nieuws voor elektrische camper

Dit is zeker goed nieuws voor de elektrische campers. Deze zouden door de accu’s sowieso te zwaar zijn voor een rijbewijs B. Dit besluit maakt het camperen dus een stuk toegankelijker en aantrekkelijker voor een breder publiek.

Veiligheid voorop

Het is belangrijk om te benadrukken dat het rijden met een zwaarder voertuig ook extra verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Daarom is het van groot belang dat bestuurders zich bewust zijn van de regels en voorschriften die hiervoor gelden. Veiligheid staat altijd voorop, zeker als het om grotere en zwaardere voertuigen gaat.

Met dit akkoord zet het Europees Parlement een stap in de goede richting om het reizen met campers en busjes in Europa te bevorderen en te vergemakkelijken. Dit zal niet alleen zorgen voor meer vrijheid en flexibiliteit voor reizigers, maar ook de toeristische sector stimuleren en bijdragen aan de Europese economie.

Kortom, het akkoord over het rijbewijs B voor zwaardere busjes en campers is een positieve ontwikkeling voor liefhebbers van reizen en avontuur in Europa. Wanneer de wetgeving ingaat is nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte!

Één reactie op "C- rijbewijs voor camperaars van de baan!"

  • Let op! Dit gaat ALLEEN gelden voor auto’s die dit voor een alternatieve aandrijving nodig hebben; lees EV’s. Graag deze dooie mus aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.