Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Camperaars gaan toch op pad.

  • CamperHomie

Camperaars gaan toch op pad.

Moeder natuur zet ons blijkbaar bewust even op pauze. Vervolgens geeft ze ons prachtig weer mee!

Voor camper(bus) liefhebbers begint het te kriebelen. Een innerlijk, jubelend stemmetje roept; We willen er op uit!

Onder de camper(bus) liefhebbers heerst onrust. Kan ik weg of blijf ik thuis?

De meningen zijn nogal verdeeld. De één zegt; ik heb een eigen huis, mijn eigen eten mee en als ik bij een ander uit de buurt blijf, dan raakt er niemand door mij besmet. De ander volgt de deskundigen hierin. Zij zeggen; blijf thuis!

Camperplaatsen en sommige campings blijven open, nemen maatregelen en sluiten de sanitaire voorzieningen. Campers hebben het sanitair in “huis” en dus kunnen zij eigenlijk gaan en staan waar ze willen. (Waar dit toegestaan is.)

Nieuw intitief.

Hoe zit het eigenlijk met de mensen die in hun trots op wielen wonen? Als je niet meer op de camping mag staan en in Nederland niet “wild” mag kamperen waar ga je dan heen? Pascal van Reeth uit België heeft er speciaal een website voor opgezet. wonenopwielen

De bedoeling van dit platform is om de mensen die in een camper wonen en gestrand zijn door het COVID-19 virus, een uitkomst te bieden om tijdelijk op een privaat terrein te kunnen verblijven tijdens de looptijd van deze crisis.

Er komt een kaart op het platform waar men kan pinnen in welke regio/gemeente de hulp nodig is of waar men hulp kan aanbieden. Mooi initiatief en mogelijk dat de gemeenten in Nederland een oogje toe willen knijpen wat regelgeving betreft..

 

Photo header; unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.