Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Electric vanlife krijgt een boost met Evan

  • CamperHomie

Electric vanlife krijgt een boost met Evan

Pjotr Sillekens is adviseur duurzame mobiliteit en Erik van Berkel is Data Scientist. Wanneer je deze krachten bundelt, hier een berg passie aan toe voegt, dan ontstaat EVAN. Zij willen de groeiende trend van kamperen met de camper een groen hart geven. Bij EVAN kan je straks een elektrische camper huren, en niet zo maar één..

Vanlife 2.0

Het project van Electric Vanlife richt zich op het ombouwen van nostalgische campervans naar een volledig elektrische versie. Elektrische aandrijflijn en batterijen zullen de vervanging zijn van fossiele brandstoffen. Wanneer je daar zonnepanelen op het dak bij plaatst, heb je een volledig elektrische en modern aangedreven campervan met mini-tankstation op het dak!

Electric Vanlife heeft al een plan gelanceerd, TED genaamd. Een nostalgische Volkswagen bus, nu dus gevuld met een dieselmotor, welke straks rond mag rijden met een groen hart. De oude motoren worden eruit gehaald en Ted rijdt nostalgisch rond maar is qua aandrijf techniek modern van binnen. Briljant idee! Weg met die diesel fijnstof bijtelling, hallo schonere wereld!

Travel the world the sustainable way..

Wat Electric Vanlife doet is niet nieuw, campervans ombouwen is reeds door producenten zoals Durot Electric en Zelectric gedaan. De gesprekken met deze ombouwers gaf al snel inzicht dat het een dure aangelegenheid is. De I.D. BUZZ van Volkswagen is een recent voorbeeld van het nieuwe elektrisch recreëren.

https://www.instagram.com/p/BxiD_0Fgjct/

bron;instagram

Maar hoe gaaf is het dan wanneer je als ondernemer een batterij ontwikkelaar spreekt die een complete ombouwkit kan ontwikkelen voor de verschillende Volkswagen campervans (T1 t/m T6) inclusief een plug voor het snelladen en met een radius van ongeveer 400km. Met Electric Vanlife lijkt het de heren fantastisch om de complete ombouw naar elektrisch van A tot Z aanbieden, (ook voor andere type campers / bussen) en daarbij de optie aanbieden om de batterij te leasen. Zo hoef je niet te sparen voor een nieuwe I.D. BUZZ maar blijven de geliefde oude busjes nog even rondrijden…

CamperHomie wordt heel enthousiast van deze plannen. Laat Nederland deze ondernemers een hart onder de “aandrijfriem” steken en stimuleer deze initiatieven. De crowdfunding die deze jonge ondernemers willen starten zou overbodig moeten zijn. Subsidie is in deze de uitkomst! Eens?

https://www.instagram.com/p/B6nMvEPnGSR/

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.