Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Galileo en de toekomst

  • CamperHomie

Galileo en de toekomst

Hymer is going fast!

Bij Hymer zijn ze wel heel snel aan het schakelen naar de toekomst. Ze hebben net het “Hymer Vision Venture Concept 2025 uitgerold. Pracht idee, nog wel even óf een bank zoeken en een vette lening aanvragen óf nog even zelf sparen. Er komt vanzelf een tweedehands voorbij.

Nu komt de Duitse camperfabrikant Erwin Hymer Group met nog een futuristische variant. De Galileo; waarschijnlijk vernoemt naar; Galileo Galilei. Dit was een Italiaans natuurkundige, astronoom, wiskundige en filosoof. Ja, dus bezig met de toekomst.

Vakantiegevoel

Nou, deze camper gaat ons een extra vakantiegevoel met ons meegeven, want deze rijdt zelf!

Leuk, maar willen we dit wel? Als het duurzamer is en goed voor later dan kunnen we er over na denken maar is het niet juist zo tof om zelf die ronkende motor te horen, zelf te schakelen, nog een keer moeten vloeken, en zelf weten hoe en waar je heen gaat?

Het gaat nog steeds over beleving toch? Moet wel zeggen dat het er fancy uitziet en het allerlei snufjes bevat die je met gemak naar de bestemming kunnen brengen. Willen we dan niet meer zelf nadenken? Er kunnen digitale boodschappenlijstje bedacht worden. De koelkast zegt zelfs wanneer je voedsel over de datum raakt. Dat ruiken we toch zelf ook wel?

Hoe gaat dat er uit zien?

Ok, Hymer gaat visualiseren hoe een autonome camper eruit zou kunnen zien. Op dat chassis kan een op maat gemaakte carrosserie worden geplaatst. Doordat zowel de motorruimte als de bestuurders­cabine ontbreekt, is er aan de voorzijde van de camper extra ruimte. Fijn!

Galileo heeft elektrische aandrijving en een skate­boardvormig chassis waarin alle aandrijftechniek zit verwerkt, inclusief de ­accu’s, elektromotoren en het autonome besturingssysteem. De Galileo bestaat uit een carrosserie met veel glas, ruim zicht dus.

Dit concept zal zich nog moeten ontwikkelen want de accutechniek moet hier wel klaar voor zijn. De elektrische snufjes bijvoorbeeld; weegschaal, touchscreens, verwarming, koelkast, boardcomputers, trekken veel stroom en de Hymer moet nog wel kunnen rijden. Daar zijn we immers voor onderweg. 2030 zou er een exemplaar moeten kunnen rijden.

Zelfs aan de zijkant heeft de camper een grote opklapdeur met daaronder een uitschuifbaar terras. Je behoort dan niet meer met je klapstoeltje in het gras te gaan zitten….

Jullie reacties hoe je dit in de toekomst ziet zijn welkom onder dit artikel!

Foto header credit; 123reisblog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.