Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Opel gaat voor een elektrische camper variant.

  • CamperHomie

Opel gaat voor een elektrische camper variant.

Opel gaat voor een elektrische camper variant, welke super snel laadt. Opel heeft een nieuwe elektrische camper onthuld, de Zafira-e Life Crosscamp Flex. Crosscamp is een onderdeel van de Erwin Hymer group en hebben ervaring in het bouwen van kampeerwagens.

De Opel Zafira ken je misschien als grote MPV. Opel heeft ook wel in de gaten dat er een kampeertrend aan het ontstaan is en moet mee. Hoe tof is het dan dat ze gelijk met een elektrische variant komen.

De elektrische camper Zafira e-Life Crosscamp Flex

De elektrische camper draagt de naam van de MPV. Deze kampeerversie biedt hij comfort aan voor vier personen in plaats van de zeven zitplaatsen die er normaal voorzien zijn in de MPV.

Zo is er een keukentje met gasfornuis en wasbak, kun je de achterbank omtoveren tot tweepersoonsbed en vind je onder het hefdak ook twee slaapplekken. Verder zijn er in de elektrische camper twee tanks voor vuil en schoon water, is er een koelbox aan boord en vind je een extra batterij ter grote van 95 Ah die zorgt voor de elektriciteitsvoorziening van de verlichting en (USB-)stopcontacten.

Elektrische camper Opel
bron; Opel

Deze elektrische camper komt verder en laadt sneller

Naast de kleine accu ligt er onder de vloer een grote 75 kWh lithium-ion-batterij. Deze zorgt volgens WLTP voor 322 kilometer aan actieradius. Middels een 100 kW-snellader kun je het accupakket van de elektrische camper in 48 minuten van 0 naar 80 procent opladen.

De prijs van de Zafira e-Life Crosscamp Flex is bekend gemaakt op de beurs in Düsseldorf, waar dit model voor het eerst te zien is. Opel wil dat de eerste modellen in 2023 gaan rijden. Deze kampeervariant is er nu al met een dieselmotor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.