Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Pop-up campings zijn de trend van deze zomer.

  • CamperHomie

Pop-up campings zijn de trend van deze zomer.

Goed nieuws! De verkoop van caravans en campers is de afgelopen maanden explosief toegenomen. Daarnaast is de evenementen branche zoals we weten genoodzaakt om creatief te ondernemen. Hierdoor ontstaan er deze zomer in Nederland steeds meer toffe pop-up campings. Pop-up campings zijn de trend van deze zomer.

Door het coronavirus lag de verkoop van campers in het vorig voorjaar stil. Niet gek natuurlijk dat die verkoop stil lag, er was ook geen fabrikant open. De maanden maart, april en mei 2020 hebben we blijkbaar wel gebruikt om het buitenleven te ontdekken. Om vervolgens thuis surfend op avontuur te gaan op het world wide web, op zoek naar een camper die bij jouw past.

In de maand juni vorig jaar werden er 84 procent meer nieuwe campers geregistreerd dan in dezelfde maand twee jaar geleden volgens branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI). De achterstand  is dus ruimschoots ingehaald.

De positieve kant van die vreselijke corona is dat mensen zeer creatief worden. Dit zit ons ondernemers in het bloed. De jongens en meiden in de evenementenbranche hebben niet stilgezeten. Er ploppen links en rechts pop-up campings uit de grond. De evenementenbranche had weliswaar geen inkomen maar wel een hoop faciliteiten. Hoe knap is het dan om er toch positief uit te komen, en deze faciliteiten in te zetten voor een recreatieve branche!

Pop-up campings zijn de trend van deze zomer. CamperHomie heeft alvast vier te gekke pop-up campings voor je opgezocht;

1.      Pampus Nights

Deze zomer kun je exclusief kamperen op het onbewoonde eiland Pampus. Camp nights of Pampus nachten heet de pop-up camping en is onderdeel van een crowdfundingsactie om het forteiland (UNESCO werelderfgoed) verder zelfvoorzienend te maken en bij te dragen in hun energietransitie. Dit geeft nu al een goed gevoel.

De camping is opgezet het behulp van o.a. BlueCAMP. BlueCamp-tenten zijn voor 100% uit gerecycled materiaal gemaakt en er zitten zo’n acht versleten spijkerbroeken in iedere tent verwerkt. Verwacht geen lekkende lapjestent, want de oude jeans zijn eerst verpulvert, toen gemixt met katoen en polyester en daarna gesponnen tot garen. En daarvan is uiteindelijk de high- tech waterdichte stof van je tent gemaakt. Op het “militaire” eiland (onderdeel van de Stelling van Amsterdam) kun je met je eigen tent kamperen maar ook een tent van BlueCAMP huren.

2.      Één week lang een ander leven in de Noordoostpolder bij de Camphanen.

Wat een briljant idee! De Camphanen gaan door met het te gekke concept, dit keer in de Noordoostpolder in Rutten. En wat voor een concept: een reizende camping! De Camphanen reizen met hun camping van de ene naar de ander.

Vorig seizoen stonden ze in Ewijk, en nu staan ze in Rutten. Leuke mensen, kampvuur, natuur, en dat allemaal in de camper van je dromen. Na het inchecken staat deze camper al op je te wachten, uitgestald en wel. Jij hoeft niets anders te doen dan samen met de kippen op stok te gaan. Plof neer, of verken de camping, die meer biedt dan een mooie staplek. En aan het eind van de week? Dan hoef je niets anders te regelen dan je eigen spulletjes. Jij reist door naar je eigen leven…Eitje toch?

https://www.instagram.com/p/CBK2kjUgiGc/

Wees er als de kippen bij! Deze editie in Rutten is van 23 april tot en met 27 augustus.

 

3.       Tijdloos (by ID&T)

Tijdloos is een nieuwe pop-up camping van ID&T. Een nieuw concept waar festival-overgaat-in-camping en chillen net zo belangrijk is als zwemmen of fietsen. Tijdloos is voor alle leeftijden, zowel voor families als vrienden die samen op pad willen. Aan het Ermerstrand net ten zuiden van Emmen worden op grote grasvelden tussen de bossen hippe tenten neergezet. Er speciale 100 m2 staanplaatsen beschikbaar voor als je met vrienden gaat en er is een uitgebreid programma met activiteiten voor body, mind en soul.

https://www.instagram.com/p/CBNc_QEonvX/

Op pop-up camping Tijdloos kampeer je tussen de bomen rondom het mooie Ermerstrand. Ze willen de gasten inspireren om een comfortabele en persoonlijke omgeving te creëren, die als een tweede thuis voelt.

Er zijn kampeervelden voor zowel families als volwassenen. Zo kan iedereen gerust zijn eigen ritme bepalen. Gaat Tijdloos in 2021 weer open? Stay tuned!

 

4.      Netl Kallumaan – Pop-up camping in Kraggenburg

Dit is de zomer van de Noordoostpolder. In de buurt van Lemmer,  is deze zomer de Pop-up Camping Kallumaan in Kraggenburg er weer bij en zelfs als permanente camping. Vorige zomer was al een groot succes en we kunnen ook deze zomer weer shinen op deze toffe familiecamping.

Er is een plekje te boeken van april tot en met oktober. Een creatieve plek in de natuur, met strandjes dichtbij en veel gezellige activiteiten.

Camping Kallumaan
Bron: Kallumaan instagram

 

Je stekt je kampeerplek in één van de bamboebossen tot idyllische strandjes, ze hebben voor iedere kampeerder wat in petto. Verdeeld over drie groene velden staan unieke plekken open voor allerlei pluimage. Ze nodigen je uit om te ontspannen in de wilde natuur en creativiteit. Rol vanaf je bed naar het Vuurtorenstrand, begin de dag met een workshop en eindig bij een knus kampvuur.

Hierbij voor jullie de lijst van Pop-up campings  voor nog meer inspiratie!

Heb jij er één die je kent en met ons wilt delen, laat dan een reactie achter onder dit bericht. Fijne vakantie!

Photo header; bijzonderecampings.nl

Één reactie op "Pop-up campings zijn de trend van deze zomer."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.