Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

10 zomerse (speciaal) biertjes op een rij.

  • CamperHomie

10 zomerse (speciaal) biertjes op een rij.

Whoehoe, ken je dat gevoel? Wanneer je op bestemming bent. Je bent helemaal geïnstalleerd, je staat op een pracht plekkie en dan …. daar moet op gedronken worden!

Proosten op het goede leven, proosten op de reis zonder klapband, proosten op de gezondheid, proosten op je nieuwe buurman, proosten op de prachtige vrije weken in het verschiet. Dat gevoel.

Een goede voorbereiding is het halve werk. “Wat drinken we op de camping?” Kan zomaar een vraag zijn tijdens het inpakken van je koffer of camper(bus). De onbezonnen vakantieganger ziet op bestemming wel wat er getapt of verkocht wordt. Heel veel kun je onderweg ook weer niet meenemen, denk aan het gewicht.

Ga je van te voren op zoek in de winkels of op het web voor jouw intens geniet moment? Kijk eens op Bierista.nl. CamperHomie zet 10 zomerse (speciaal) biertjes op een rij;

1.   Aan Lager Wal

Aan lager wal is het derde bier in de samenwerkingsreeks van Gulpener. Deze lager wal is in samenwerking met Brouwerij de Prael uit Amsterdam en is ontstaan uit de vriendschap van de twee brouwers. Het is een uitgesproken lager geworden, laag in alcohol maar met een mooie bitterstructuur en een rijk en fruitig aroma van Nieuw-Zeelandse hop.

2.   Ff lekker met je bek in het Zonnetje

Ff lekker met je bek in het Zonnetje van Uiltje Brewing is India Pale Ale. Deze IPA is laag in alcohol maar vol van smaak. Het bier heeft een vrij oranje kleur en licht gekleurde schuimkraag. De IPA heeft veel fruitige aroma’s van citrusfruit en tropisch fruit. Ook een stevige bitterheid in de nasmaak. Zeer smaakvol en dus een echt Session IPA.

3.   f*ck de caravan staat in de Fik

Uiltje – f*ck de caravan staat in de Fik is een bovengistend tarwebier gebrouwen met Mosaic en Simcoe-hop. Een fijn gehopt bier met een frisse smaak.

4.   Zonnig Zeewit

Zonnig Zeewit is een Witbier van de Amsterdamse brouwerij Gebrouwen door Vrouwen. Dit bier met 50% tarwemout is gebrouwen met zeewier uit de Nederlandse Noordzee. Fris en fruitig van smaak door de Simcoe hop en laag in alcohol.

Dit biertje wordt ook wel vergeleken met de zomerse smaak  van (ja, sorry) Corona beer.

https://www.instagram.com/p/BjPedO-F3JQ/

5.   Eenkoorn in de Wei

Jopen Eenkoorn in de Wei is een collaboratie samen met Brouwerij Dampegheest uit Limmen. Eenkoorn in de Wei is gebrouwen met de graansoort Eenkoorn, de voorloper van emmer, spelt en tarwe. Ook is er wei aan de brouwketel toegevoegd. Wei is een voedzaam restproduct bij de productie van kaas. De wei zorgt voor een frisse toets in het bier, die verder bol staat van de citrusaroma’s.

6.   Wild Mill- Blond

Als de wat lichtere versie van de Wild Mill Tripel is er de Wild Mill Blond. Deze blonde bier bevat tonen van verschillende kruiden, koriander en sinaasappel. Net als de andere bieren van Wild Mill is deze perfect bij een zomerse barbecue.

https://www.instagram.com/p/B4CQb2Kp90q/

7.    Eeuwige Jeugd – Lellebel

Een fris en fruitig blond bier, dat is de Lellebel van Brouwerij de Eeuwige Jeugd. Heerlijk drinkbaar en heel af en toe proef je een duidelijk vleugje tarwemout voorbij komen. In de reuk en afdronken komen meer tonen van citrus en tropisch fruit naar voren. Een avontuurlijk en aantrekkelijk bier!

8.   Eeuwige Jeugd – Gladjanus

De Gladjanus van Brouwerij de Eeuwige Jeugd is een goed drinkbare White India Pale Ale. Smaken en geuren van grapefruit, lychees en meloen zorgen ervoor dat deze ongefilterde combinatie tussen witbier en IPA perfect in balans is.

9.   Seef – Bootjes Bier

Seef Bootjes Bier is na Seefbier het tweede bier van de Antwerpse Brouw Compagnie. Deze brouwerij van Johan van Dyck streeft er naar om vergeten bieren nieuw leven in te blazen. Het amberkleurige Seef Bootjes Bier is een eerbetoon aan de Antwerpse Red Star Line, de verbinding tussen België en de Verenigde Staten. Dit bier is een typische mix van Belgische brouwtraditie en de invloeden van Amerikaans craft beer.

https://www.instagram.com/p/BpR9yH0iyd9/

10. Tureluur Citroengras Blond

Tureluur Citroengras Blond is een fris bier. De frisse aroma’s van citroengras en gember zijn mooi in balans met de bitterheid. Toegankelijk en kraakhelder!

Nou, 10 zomerse (speciaal) biertjes op een rij. Hier kun je mee vooruit toch?  Houd je toch van een iets andere smaak dan kan je voor meer inspiratie zeker naar Bierista.nl  gaan. Je kunt er zeker een biertje vinden die bij jou past! Ook te vinden via de app van Bierista. (Android)

Bekijk hier het voorbeeld van de app

 

Laat je ons weten welke jij de lekkerste vindt?

 

Zonnig zeewier gebrouwen door vrouwenWild Mill blond bierBootje bier

Photo header; credits Taylor Grote Unsplash

Één reactie op "10 zomerse (speciaal) biertjes op een rij."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.