Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

19 handige apps voor op reis met de camper

  • CamperHomie

19 handige apps voor op reis met de camper

De roadtrip is begonnen en handige apps maakt jullie reis nog even relaxter! Wij hebben 19 handige apps uitgezocht voor onderweg, om je reis met de camper nog gemakkelijker te maken. Je bent tenslotte met vakantie.

Er bestaan super handige apps voor onderweg die je kunt gebruiken op jouw telefoon. Deze helpen je snel een handje tijdens je reis: Van tips voor de beste parkeerplekjes tot het vertalen van je vragen in een ander taal.

Vergeet dus naast jezelf, je telefoon niet op te laden!

 

Campercontact
Bron Campercontact

1. Campercontact

Deze app is handig voor als je met de camper door Europa reist en niet te veel wilt nadenken over plekken waar je wilt staan.  De app bevat heel veel camperplaatsen van Europa. Als je ergens aan het road trippen bent open je de app en je ziet direct de campings om je heen. Het wordt nog mooier; je kunt via de app ook gelijk een camperplaats/camping boeken! Inclusief beoordelingen, foto’s en een overzicht van de mooiste camperlocaties. Lees hier meer

 

Campspace
Bron Campspace

2. Campspace

Campspace is er voor de kampeerliefhebbers met een hart voor natuur en de intiemere kampeerplek. Zij willen zich juist onderscheiden door bij boeren, of zelfs bij mensen in de achtertuin plaatsen aan te bieden. Dat maakt het extra gezellig en de lokale bewoners weten vaak de leukste plekjes aan te wijzen. Reconnect outside!

 

3. Campy App

Bron: CampyDe Campy app is een gratis app voor het vinden van campings en camperplaatsen ontworpen door een Nederlander die tijdens het kamperen naar een gebruiksvriendelijke app zocht. Door de ervaring van de ontwikkelaar krijg je toegang tot de grootste database van kwaliteit campings en camperplaatsen in Europa met filter waardoor je snel op jouw favoriete bestemming bent. Zo bewaar je makkelijk je geliefde camping of camperplaats en kan je er zelf plaatsen toevoegen om zo anderen te inspireren, een app voor en door kampeerders. Het vinden van een plek om te kamperen met je Camper of Caravan is nog nooit zo makkelijk geweest!

 

4. Park4night

bron Park4night
Bron Park4night

Park4night is een goed gevulde internationale app. Wanneer je deze app vanuit je luie stoel in je camper bekijkt, zul je zien dat ook deze vele plaatsen in Europa aan geeft. In verschillende talen te lezen. Als je een account hebt kun je zelf je plaats die jij ontdekt hebt toevoegen. Dat hebben je voorgangers ook gedaan en zo kom je op officiële en niet officiële camperplekken terecht. Hier staan beschrijvingen en vaak foto’s bij zodat je gelijk een indruk hebt of het iets voor je is of niet.

 

 

5. Greenzones

De app die laat zien waar de oudere camper(bussen) binnen mogen. Als je een oudere camper rijdt dan heb je waarschijnlijk te maken met een zwaardere diesel uitstoot. Voor deze “vervuilers”zijn milieuzones ingesteld in Europa. De app laat zien waar de milieuzones zijn en wat de regels van deze zones zijn. Handig toch?

 

ANWB tanken
Bron ANWB

6. ANWB Tanken

Deze app van ANWB  brengt je in één overzicht naar de goedkoopste tankstations in de omgeving (in Nederland). Zo bespaar je geld, dit kun je uitgeven aan leukere dingen.

 

 

Tankey
Bron Tankey

7. Tankey

Met de Tankey app ben je met tanken goedkoper uit. Download deze app en deze geeft je direct korting aan de kleinere benzinepomp bij jou in de buurt (in Nederland). De kortingen zijn per liter en deze kan dys aardig oplopen wanneer je de tank van je camper vol kan gooien. Daarnaast geeft de app ook nog eens korting bij een paar grote online shops of diensten.

 

Spotify app
Bron Spotify

8. Spotify

Met Spotify heb je toegang tot een wereld vol muziek en podcasts. Stel je eigen muzieklijsten samen of download de podcasts om onderweg offline te beluisteren. Zin om nieuwe muziek te ontdekken? Kies een kant-en-klare afspeellijst die bij je stemming past of ontvang persoonlijke aanbevelingen.

 

Google Translate
Bron Google

9. Google translate

Het digitale woordenboek welke je dus altijd bij je hebt. Je kunt iemand in laten spreken en de app vertaald het dan voor jou. Zo kun je toch makkelijk vragen stellen aan iemand die jouw taal niet machtig is of andersom. Zo is het ook leuk om de taal eigen te maken als je er toch bent!

 

Google Maps
Bron Google

10. Google Maps

Google maps is al bijna niet meer weg te denken. Deze app stuurt je zo naar de locatie die jij wilt. Je voert je adres of postcode in en deze app brengt je er heen.

 

Sygic
Bron Sygic

11. Sygic (truck)

De app Sygic is er om de weg offline te kunnen vinden. Bij Sygic Truck (deze uitgave betaal je wel voor) kun je zelfs de hoogte, lengte en breedte maten van je camper invullen zodat je precies weet waar je wel en niet kunt komen.

 

Truma leveler
Bron Truma

12. Truma

de Truma app helpt je met het levelen van je camper. Zo weet je heel snel waar de oprijblokken moeten liggen. Deze kan je zelfs middels het compas laten zien wat de beste zonzijde is.

 

Windy
Bron Windy

13. Windy

Deze app geeft je continu de updates voor de windkracht en windrichtingen. Handig als je niet te hard wilt trappen op je fiets. Als je gek bent van surfen of kitesurfen dan is deze erg handig voor onderweg. Camper aan de kant, op de meest fantastische plek die je net gevonden hebt via de andere apps. Surf- of kite plank mee onder de oksel en gaaaan.

 

Wifi finder map
Bron Wifi finder

14. Wifi finder of Wifi map pro

Wifi map app geeft je wereldwijd internet waar jij dat wilt. Ze geven aan waar de open wifi spots zijn of waar iemand een wachtwoord beschikbaar heeft gesteld. Je kijkt op de kaart waar het dichtstbijzijnde wifi punt is. Je serie die je die avond wilt kijken, kan je bij dat wifi punt downloaden.

Bij de pro versie betaal je een bedrag om deel te mogen nemen bij Wifi map niet.

 

Victron connect
Bron Victron

15. Victron connect.

De app geeft een overzicht van je stroom hoe vol is de accu is, wat is de spanning van de accu. Zelfs hoeveel watt er binnen komt via de zonnepanelen als je deze hebt. Wel geldig als je Victron producten hebt.

 

Kamperen natuurkampeertereinen
Bron Kamperen natuurkampeertereinen

16. Kamperen van natuurkampeerterreinen

De Kamperen app is bedoeld voor iedereen die houdt van kamperen midden in de natuur. Je vindt hier alle Natuurkampeerterreinen van Nederland (en inmiddels ook Frankrijk): zo’n 138 terreinen in totaal. Op deze Natuurkampeerterreinen staan rust, ruimte en vrijheid centraal.

Verwacht geen animatieteams, kantines of stacaravans, maar wel goede sanitaire voorzieningen en oneindig genieten van de natuur. Vaak is er een slechtweervoorziening aanwezig en kun je er een kampvuurtje maken.

 

Sustainable life app
Bron Sustainable life

17. Sustainable Life App

Sustainable Life App is een gratis mobiele app die is gemaakt om milieubewuste consumenten te verbinden met duurzame bedrijven en merken over de hele wereld.

Duurzaam consumeren verdient meer aandacht! Gebruik de app in jouw woonplaats of tijdens je reis! Leef bewust terwijl je gewoon je ding blijft doen! Laten we samen deze wereld nog mooier maken! (alleen anroid)

 

Quenstion mark
Bron Quenstion mark

18. Questionmark

Wil je duurzaam en gezond boodschappen doen? Questionmark helpt! De gratis app laat je zien welke (top)keurmerken een product heeft op de duurzaamheidsthema’s milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Daarnaast beoordeelt de app of het product binnen een gezond voedingspatroon past. Je kunt de producten in de supermarkt scannen of opzoeken.

 

19. FREEONTOUR

Met FREEONTOUR  vind je 22000 campings en 6000 plaatsen in heel Europa. Met de send – to- car optie kun je de plaatsen in je geplande route met een klik naar je navigatiesysteem overbrengen. Er staat 555 routes klaar voor jou om ontdekt te worden. FREEONTOUR is gratis beschikbaar als app voor Android en iOS.

 

Via Google Play zijn apps te vinden voor de anroid smartphone. Via de Apple store vind je de apps voor de I-phone. Mochten jullie nog aanvullingen hebben aan deze uitgebreide lijst. Laat het ons dan weten via de reacties onder dit blog of in de community.

Fijne reis gewenst!

Photo header by Patrick Schöpflin on Unsplash

9 reacties op “19 handige apps voor op reis met de camper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.