Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Bewust op reis met Wander Rebel

  • CamperHomie

Bewust op reis met Wander Rebel

Bewust op reis met Wander Rebel. Shamira en Niels gaan vaak op pad met hun camperbus. Hoe zij bewust op reis gaan lees je in het interview. 

Wie is Wander Rebel?

Wij zijn Shamira en Niels en via onze blogs, e-books en online cursussen delen we onze kennis en ervaring over een vrij, onafhankelijk en duurzaam leven. We richten ons daarbij op thema’s zoals reizen, vanlife, locatie-onafhankelijk werken, financiële vrijheid en duurzaamheid.

 

Wat betekent het begrip duurzaamheid voor jullie?

Een leefbare planeet voor mens, dier en natuur.

 

Wander Rebel, duurzaam

Hoe ben je geïnspireerd?

Reizen is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Vooral als je wat vaker de minder bekende of mooie plekken opzoekt.

Je leert zo de wereld kennen waar we normaal alleen een beeld van hebben door wat de media schetst of wat ons is aangeleerd. Maar als je zelf een land ziet, met de mensen praat en een cultuur leert kennen wordt die wereld echt.

Het zorgt voor meer begrip voor onze medemens en meer bewustzijn van de wereld om ons heen. Daardoor ga je meer nadenken over wat jouw plek is en welke invloed je hebt om een positieve verandering te maken.

 

Hoe gaan jullie bewust op reis?

We laten het vliegtuig zoveel mogelijk staan en reizen voornamelijk in ons camperbusje. We vermijden overtoerisme, kamperen regelmatig bij locals en ook ons camperbusje hebben we zo duurzaam mogelijk gemaakt.

Zo hebben we een bus met roetfilter, tanken we HVO, gebruiken we restwarmte van de motor om het water in de boiler op te warmen, wekken we energie op via de zonnepanelen en de dynamo tijdens het rijden, hebben we een composttoiletje en koken we op inductie.

 

Wat betekent een bewust leven voor jullie?

Alles wat overbodig is verwijderen zodat er meer tijd, energie en geld overblijft voor dat wat echt belangrijk is.

 

Heb je nog tips voor andere kampeerders?

Reis langzaam en bezoek ook minder bekende bestemmingen. Wie rustig reist ziet meer, maar op deze manier leer je ook een bestemming pas echt goed kennen en kun je lokale bewoners supporten.

Meer duurzame kampeertips: pak lichtgewicht, wees zuinig met water, koop lokaal, scheidt afval, kook op inductie of groen gas, ruil je Porta porti in voor een composttoilet, leg zonnepanelen op je dak en neem je eigen waterfles en shopper mee.

 

Volg de supergave avonturen van Shamira en Niels via; hun account op instagram.

 

Uiteraard kun je ervoor kiezen om je CO2 uitstoot te compenseren, je leest hier hoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.