Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

De souvenir; een blijvende herinnering van je camperreis!

  • CamperHomie

De souvenir; een blijvende herinnering van je camperreis!

Wanneer je met een camper reist, kom je vaak op meerdere plekken. Helemaal als je een roadtrip gaat maken. Dan is een tastbare herinnering, de souvenir van je camperreis, bijna een must!

Je waant je in een klein dorpje en kijkt om je heen. Daar! Een winkeltje te vol met kleine magneetjes, pennen, sneeuwballen en handgemaakte poppen. Al die spullen met een vreselijk schreeuwende kleur, die wil je toch hebben? Misschien een klein aandenken maar de waarde is groot en een herinnering blijft. Ons land komt om van de tulpen, klompen en molens. Eigenlijk bijzonder maar toch een schitterend fenomeen.

Souvenir betekent herinnering vertaald vanuit de Franse taal. Elk land heeft wel een eigen herinnering welke ze mee willen geven. We praten je graag even bij;

Uit Rusland, de Matroesjka;

Het idee is zo gezegd afgekeken van de Japanse gelukspoppetjes. In het jaar 1900 toonde een dame deze poppetjes op een beurs in Parijs. Ze kreeg er een prijs voor en zo werden deze poppetjes populair. Het was bedoeld als kinderspeelgoed. Ze worden ook wel eens grootmoeder genoemd door de aantal generaties welke erin zitten misschien.

https://www.instagram.com/p/B2Q1CMAhs9j/

 

De stier van;

Juist! Spanje. Nou staat Spanje wel bekend om meerdere souvenirs. Ze hebben de trotse stierengevechten, de waaiers, de Spaanse jurken, de heerlijk zoete sangria, de castagnetten en de Spaanse hakken. Cultuur genoeg te ontdekken in dit prachtige land.

https://www.instagram.com/p/B1V3XiCodTr/

 

Uit Frankrijk;

Als we aan Frankrijk denken dan denken we aan; stokbroden! Oh, nee de Eiffeltoren natuurlijk. De fruitige Franse wijnen en stinkende maar zalige kazen.

https://www.instagram.com/p/BiIB-AenQul/

Uit Portugal;

Uit Portugal komt port en de Galo de barcelos. De wat? De Galo de Barcelos zijn de haantjes die erg bekend zijn in Portugal. Er is een verhaal rond een man welke beschuldigd werd van moord.

Deze man komt uit Galicië. De Galiciër geeft aan niets met de moord te maken te hebben en roept naar de rechter dat wanneer hij de strop krijgt, de gebraden haan naast hem zal beginnen met kraaien! Zo geschiedde en de rechter schrok hier zo van dat hij de man zijn vrijheid heeft terug gegeven. Met veel port op gaan we deze mythe misschien wel geloven…

Portugal heeft nog veel meer schoonheden maar welke we niet mogen vergeten is het aardewerk en zeker de Azulejos. Handgemaakte tegeltjes in vele kleuren en varianten verkrijgbaar.

https://www.instagram.com/p/Bzb9dM9pKNR/

Marokko;

Sja, een groot land met vele herinneringen om mee te nemen. Van de stoffen kun je kleurrijke kledij maken. Nog kleurrijker zijn de kruiden en specerijen. Wanneer deze voor eigen gebruik zijn mogen we het gewoon mee naar huis nemen. Het aardewerk is daar een grote bron van inkomsten. Denk aan de Tajines, schalen en borden welke vaak nog met de hand geschilderd worden.

Credits; Clément Bergey

Scandinavië;

Zij willen veelal herinnerd worden door middel van de sterke Vikingen, de grote schepen, rendieren en trollen.

https://www.instagram.com/p/BXV6wfVnh1d/

Tot slot een tip wat je niet als souvenir mee naar huis mag nemen: wat-mag-je-wel-en-niet-meenemen/

Wat nemen jullie mee naar huis?

Fotocredits header: Giulia Gasperini

4 reacties op “De souvenir; een blijvende herinnering van je camperreis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.