Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

De ideale roadtrip door Europa met de camper: de 8 mooiste stops

  • CamperHomie

De ideale roadtrip door Europa met de camper: de 8 mooiste stops

De meivakantie en de zomervakantie zijn langzaam maar zeker weer in aantocht. Hoe avontuurlijk is het om met de camper op pad te gaan en een roadtrip door Europa te maken? Je kunt de pure vrijheid ervaren en gaan en staan waar je wilt. Hoe heerlijk is het om met de camper op pad te gaan en te stoppen bij diverse prachtige bestemmingen in Europa? We horen je al denken: ‘Maar waar moet ik dan precies stoppen?’

Wij hebben daar dus een perfecte oplossing voor. We hebben namelijk de ideale roadtrip door Europa met de camper voor je samengesteld en de 8 leukste stops voor je geselecteerd!

Roadtrip met camper door Europa
Het is een behoorlijke trip overigens van maar liefst 55 uur en zo’n 5.286 kilometer.

1. Tsjechië – citytrippen in Praag

Vanuit jouw bestemming in Nederland rijd je in één stuk door naar Praag. Het is even een zit, maar je bent wel meteen in één ruk op een prachtige bestemming. Wist je dat Praag als een van de mooiste steden van Europa wordt beschouwd? Bovendien staat het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een prima plaatsje dus om te stoppen. Heerlijk cultuur snuiven en genieten van al het moois.

2. Slovenië – bezoek het prachtige meer in Bled en Ljubljana

Vervolgens is het tijd om de stad even achter te laten en af te reizen naar het prachtige Slovenië. Voor wie dit land nog niet bezocht heeft: zet hem nu gelijk op je bucketlist! Slovenië heeft  heeft ons hart een klein beetje gestolen. Plekjes die je beslist moet bezoeken zijn onder andere het meer van Bled, Bohinj, de bergen en natuurlijk mag een bezoekje aan de hoofdstad Ljubljana niet ontbreken. Slovenië is de perfecte bestemming om te wandelen, fietsen en ontdekken.

Probeer eens drie keer Ljubljana achter elkaar te zeggen… Lastig hé ;)!

3. Kroatië – Plitvice meren

Tijdens je bezoek in Kroatië mag een dagtrip aan de Plitvice meren beslist niet van je bucketlist ontbreken. Dit prachtige natuurpark is werkelijk een lust voor het oog. De diverse prachtige smaragdgroene meren, de grote watervallen en de mooie wandelroutes zorgen ervoor dat je er minstens een dag heerlijk kunt vertoeven. Neem vooral ook je camera mee want geloof ons je wilt ieder hoekje vastleggen!

Tip: de Plitvice meren zijn behoorlijk populair. Het is dan ook aan te raden om al voordat het park opengaat bij de entreepoorten te staan. Zo kun je nog rustig genieten van al het moois. Bovendien is het dan nog niet zo warm en zweet je weer wat minder ;)!

Roadtrip door Europa Kroatie

4. Italië – Venetië

Van al het natuurschoon gaan we weer even de toeristische drukte in. Wat ons betreft moet iedereen eens een keer in Venetië geweest zijn. Deze prachtige romantische stad is mooi, maar het is er vaak ook erg druk. De stad wordt voor een groot deel van het jaar zo overspoeld door toeristen, dat een bezoekje aan Venetië soms best kan tegenvallen. De truc is om in de ochtend heel vroeg of juist in de avonden op pad te gaan en de mooie plekjes te bezoeken.

Let op: het kan zijn dat je vanaf deze zomer entreegeld moet betalen om Venetië binnen te mogen. Om het aantal dagjesmensen te doen verminderen is de Italiaanse regering akkoord gegaan met een maximale toegangsprijs van €10. Wanneer dit in zal gaan is nog onduidelijk.

Roadtrip-door-europa-met-de-camper

5. Frankrijk – Nice

De roadtrip door Europa vervolg je met een bezoek aan de stad aan de Côte d’Azur: Nice. Nice heeft veel bezienswaardigheden en plekken die je niet mag missen. Slenter heerlijk rond door de prachtige oude binnenstad met de prachtige pastelkleurige huisjes en de smalle steegjes. Heerlijk wandelen langs de boulevard langs de kustlijn mag ook beslist niet ontbreken. De dag sluit je dan natuurlijk af met een terrasje aan de boulevard met een heerlijk glas wijn in je hand.

6. Spanje – Barcelona

In dit blog komen behoorlijk wat steden aan bod. Het is natuurlijk geen citytrip die je maakt, het is dus ook vooral aan te raden dat je tijdens je roadtrip ook tussendoor andere leuke bestemmingen bezoekt. Bezoek onderweg de kleine idyllische dorpjes en ontsnap even aan de toeristenmassa’s. Ga er op uit met de fiets of ga heerlijk wandelen in de bergen.

Vervolgens kun je er weer tegenaan om een stad als Barcelona te bezoeken. Barcelona is een stad vol musea, parken, gebouwen van Gaudi en andere highlights. Hoogtepunten als de Sagrada Familia, Park Guell en Camp Nou mogen natuurlijk niet ontbreken aan je bezoek aan deze Spaanse stad.

Met de camper door Europa

7. Frankrijk – Biarritz

Na Barcelona maak je een flinke trip naar Biarritz, surfers paradise! De Franse zuidkust aan de Atlantische Oceaan is een werkelijk walhalla voor watersporters. Biarritz heeft een wilde kust dat gevormd is door rotsen en veel golven. Verder kun je heerlijke wandelingen maken over de lange zandstranden. Het is letterlijk even heerlijk uitwaaien hier!

Camper-homie-europa-roadtrip

8. Frankrijk – La Rochelle

De roadtrip door Europa met de camper eindig je in La Rochelle. Deze havenstad heeft een rijke geschiedenis en dat proef je bij elke stap die je er zet. Op veel plekken in de stad kun je fietsen huren. En met meer dan 230 kilometer aan fietspaden is La Rochelle echt ideaal voor fietsfanaten. Natuurlijk is een bezoekje aan de oude binnenstad ook een besliste aanrader.

Deze roadtrip door Europa ook hebben? Je kunt hem hier in Google Maps downloaden.

Roadtrip door Europa met de camper

We hebben de route alvast even voor je uitgestippeld in Google maps. Zoals je kunt zien in het kaartje moet je zo’n …. kilometer rijden om deze roadtrip te maken. Het duurt even maar dan heb je ook wat. In totaal ben je zo’n … uur onderweg! Een goede planning en voldoende vakantiedagen zijn dus een absolute must wil je zoveel mooist van Europa kunnen zien.

Ben je van plan om deze roadtrip met de camper daadwerkelijk te maken? Dan hebben we nog een aantal tips voor je:

  • Probeer het hoogseizoen te vermijden. Ga liever wat vroeger in het seizoen of juist wat later om drukte op campings en op de wegen te vermijden.
  • Mocht je alleen in het hoogseizoen op pad kunnen gaan dan is het aan te raden om campings vooraf te reserveren mocht je voorzieningen als elektriciteit en water willen. De campings zijn er natuurlijk in overvloed, maar vaak zijn de mooie campings snel vol dus het is beslist een aanrader om vooraf even te reserveren.
  • Super leuke tip, wanneer je geen fietsen mee hebt genomen kun je deze steden per fiets gaan ontdekken. Wij hebben bijvoorbeeld Barcelona hierdoor op een hele andere en avontuurlijke manier leren kennen. Dit is ook mogelijk in de steden, Nice, Praag, San Sebastiaan en Venetië.
  • Mocht je voor je roadtrip door Europa een camper willen huren of kopen. Check dan even onze camper huur en camper koop tips.
  • Vergeet ook niet deze handige camper accessoires mee te nemen!
  • Gaat de hond mee op avontuur? Dan is dit blog over het meenemen van de hond in de camper ook een besliste aanrader om te lezen. Wij geven je in dit blog 5 handige tips!
  • Vergeet natuurlijk niet om een goed navigatiesysteem mee te nemen. Wist je overigens dat Garmin onlangs een splinternieuw navigatiesysteem heeft geïntroduceerd? De Garmin Camper !
  • Tot slot raden we je natuurlijk aan om jouw ervaringen op ons camperforum te delen!

Welke vakantiebestemming zou jij nog aan dit roadtrip door Europa met de camper lijstje willen toevoegen?

3 reacties op “De ideale roadtrip door Europa met de camper: de 8 mooiste stops

  • Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore in Italie vormen samen de vijf stadjes die Cinque Terre worden genoemd. De charme van de stadjes is onweerstaanbaar, al zijn ze inmiddels ook door het massatoerisme ontdekt. Maar dat maakt niet uit, want ook de omgeving is prachtig. Neem het voetpad tussen Riomaggiore en Manarola, dit wordt namelijk de Via dell’Amore genoemd. Een wandeling van vijftien minuten die je natuurlijk met je geliefde moet doen. De vijf dorpen liggen in Nationaal Park Cinque Terre, een prachtig gebied met citrus- en olijfboomgaarden en een magnifiek uitzicht over de Italiaanse kust met zijn steile kliffen en woeste rotsen. Een betere stop kun je je tijdens deze Europa roadtrip niet wensen!

  • Wij gaan in de mei vakantie een camper huren voor 11 dagen.
    Dit is onze eerste keer met een camper op pad en we vroegen ons af of het realistisch is deze route in 11 dagen te doen?

    • Hi Charlotte, dank voor je reactie! Het is te doen, maar dan moet je hard rijden. Wil je wat meer kunnen genieten dan zou je meer dagen kunnen gaan of minder steden aandoen. In ieder geval veel plezier gewenst en houd ons op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.