Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Door Noorwegen met de mini camper!

  • CamperHomie

Door Noorwegen met de mini camper!

Onze Homie Nathalie is met haar hotel op wielen én een vriendin naar Noorwegen gereisd. Nathalie heeft een mini camper. Daar kan ze alles mee en waarom ook niet? Stoer he?

Zij maken het waar om twee weken met niets een heerlijke reis te maken! Dit bewijst maar weer dat primitief helemaal geweldig kan zijn. Je wordt één met de natuur. Lees snel verder.

 

Door Noorwegen met de mini camper

Ik zal me eerst eens voorstellen.

Ik ben Nathalie, bijna 54 jaar, moeder van 2 volwassen zoons en sinds vorig jaar heb ik de smaak te pakken van het, op de bonnefooi, reizen.

Kamperen trok mij altijd al wel maar het op 1 of 2 plekjes staan vind ik gewoon wat minder.

Maar om mijn tentje nu om de 2 dagen op en af te breken? Nee ook dat trekt mij niet. Om maar te zwijgen over het feit dat ik het niet een veilig en fijn idee vind om in mijn uppie in zo’n tentje te liggen.

Vandaaruit is het idee ontstaan van mijn mini pop-up campertje.

Voor mij een hele fijne manier van reizen.

Na vorig jaar bijna 4 weken door Schotland te hebben getrokken wilde ik meer.

Dit jaar werd het Noorwegen. Een vriendin wilde dolgraag mee, hoe fijn! Nu kon ik dus het vrij kamperen ontdekken. Want ook dat was nog een dingetje hoor!

Maar wat een ervaring was dat. Via de parc4night app vonden we binnen no time de meest mooie en rustige plekjes. Van de 19 nachten hebben we er 17 op de meest idyllisch plekjes overnacht. Veelal aan het water.

Best koud, maar na 2 keer ‘wassen in het wild’ (uiteraard alle zeep en shampoo100% biologisch afbreekbaar) gingen we vanaf de derde keer met wat meer gemak het water in.

Noowegen

 

Tijdens deze reis hebben we maar 2 dagen regen gehad. Hierdoor moesten we 1 avond wat primitief ons eten klaarmaken maar ook dat mocht de pret niet drukken (we gingen ervanuit dat we van de 19 dagen, er 19 regen zouden hebben😉)

Om ook s’ nachts geen kou te hebben, hadden we naast de goede slaapzak en dekbed, ieder 2 kruiken.

We hebben deze reis ook echt ervaren als een feestje. En dat in oktober met een nacht temperatuur van -7.

 

 

Wat voor mij dit mini pop-up campertje zo fijn maakt is dat ik heel gemakkelijk de smalste weggetjes kan rijden. Wat te denken van al die haarspeldbochten? Daarnaast pas ik in elk klein parkeervak. En kan ik de mini camper overal wegzetten, zonder dat er te zien is dat we erin liggen. (Mits we stilliggen uiteraard).

Daarnaast is mijn auto de rest van het jaar gewoon mijn auto. Met dank aan mijn fantastische buurman die dit jaar een inbouw heeft gemaakt zodat we met 2 heerlijk konden slapen.

 

Bij schrijven ben ik 1 dag thuis. Mijn polarsteps boek is besteld en ben ik al aan het kijken waar mijn volgende avontuur zich gaat afspelen. Finland ziet er ook erg aantrekkelijk uit😍

Wil jij een camperreis maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan hebben we nog verschillende tips in de volgende blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.