Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Een gerecycled vliegengordijn; Re-Banner heeft ze

  • CamperHomie

Een gerecycled vliegengordijn; Re-Banner heeft ze

Een gerecycled vliegengordijn, hoe kom je er op?  “Het bestaande vliegengordijn kan hipper”, dachten Helen en Cecile de dames van Re-Banner. Een open en transparante samenwerking in de Circulaire Economie, is de missie. De dames kunnen van alles met mode dus er kan nog veel meer dan een gerecycled vliegengordijn. Dit is nog maar het begin. 

Gebruikte reclame banners recyclen; business ontstaan in de camper

Ik ben een kampeerder, altijd al geweest. Grote tent, kleine tent, caravan, daktent, ik ben van alle markten thuis.  Mijn vriend niet. Hij is meer van het comfort, eigen badkamer en privacy.

In maart 2020, begin van covid, zag ik een camper te huur op facebook . Voorzichtig polsen of dat een optie zou zijn, je weet maar nooit. Uitgebreid de filmpjes en reviews gelezen en jawel, we gingen voor het eerst een camper huren!

 

Het eerste proef weekend naar het Belgische platteland

Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we de camper eerst voor een weekend gehuurd. Vanaf dag 1 was ook mijn vriend verkocht.  Het rijden in de camper, de vrijheid maar ook toch de privacy bleek de ideale combinatie.

Bestemming voor het eerste weekend was Hoeselt, het Belgische platteland.  Het is een mooie, wat onontdekte streek, met een leuke camperplaats.  Een studievriendin van mij woont daar vlakbij en kwam bij ons eten. Lekker weer, buiten zitten onder de luifel en goede gesprekken.

Qua werk zat het mij niet mee, vanwege covid werd mijn zzp opdracht niet verlengd. Op zoek naar nieuwe uitdaging..

 

Dame Re-banner

 

Het (gerecyclede) vliegengordijn

Mijn vriendin Cecile keek eens peinzend voor zich uit, bewonderde onze kattenstaarten in de deur van de camper en kwam met het verlossende idee: wij gaan vliegengordijnen maken!

Vanuit haar werkachtergrond wist zij dat het aanbod niet heel erg groot is, en nu iedereen meer thuis is zal de vraag alleen maar toenemen. Ik had net gewerkt bij een bedrijf in de duurzame hoek, dus voor mij moest het wel een circulair artikel worden.

De grondstof moest een bestaand materiaal zijn, zodat we het milieu niet extra belasten. Reclame banners lenen zich hier uitstekend voor.  Ze zijn mooi van kleur, weer bestendig en worden na kort gebruik afgedankt en vaak verbrand.  Re-Banner was geboren!

 

De start-up Re-Banner; een bedrijf opzetten

Hoe doe je dat, een bedrijf opzetten?  Geen van beide hadden we hier ervaring in. Dus heel veel lezen. Het internet is natuurlijk een bron van informatie, veel gratis webinars volgen, en met mensen praten.

De Kamer van Koophandel, vrienden en kennissen, iedereen werd aangesproken en ingezet. Al pratende met veel bedrijven kwamen we tot de ontdekking dat reclame doeken in veel verschillende kwaliteiten bestaan, dus hebben we besloten om de productrange uit te breiden.

We hebben rolbanners gekregen van een bedrijf om prototype vliegengordijnen te maken, en die werden zowaar verkocht. Dus op naar de volgende productieronde.

 

gerecycled vliegengordijn

 

Een fulltime job met camper uitjes

We werken nu allebei full time voor Re-Banner, de afgelopen 2 dagen hebben we productie van  vliegengordijnen gedraaid.  We maken ze in allerlei maten,  zowel voor huis als ook voor in de camper.

Een eigen bedrijf betekent ook dat je alles zelf doet, zeker in het begin. Inmiddels zijn mijn vriend en ik zo verslingerd aan het camperen dat er een eigen ‘old  timer” Laika is gekomen.

Naast het werk  maken we er veel mooie trips mee, en er hangt uiteraard een Re-Banner vliegengordijn in!


Wil je ook een mooi duurzaam Re-Banner vliegengordijn, mail ons op
[email protected] , en voor 74,95 wordt hij bij je thuis bezorgd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.