Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Een rondreis met de camper; langs 7 jachthavens

  • CamperHomie

Een rondreis met de camper; langs 7 jachthavens

Een rondreis met de camper, waarom niet? In Nederland is nog genoeg te ontdekken met de camper. Er zijn zoveel plaatsen in Nederland die je met de camper kunt bezoeken maar vaak weet je niet waar je moet beginnen. Een rondreis met een camper is super leuk om Nederland beter te leren kennen.

Waar gaan we deze vakantie weer heen? Horen we je hardop afvragen. Heb je een eigen camper dan ben je al klaar voor vertrek. Wil je een rondreis maken maar heb je nog geen camper, dan kun je een camper huren. We hebben omtrent een camper huren tips voor je in dit blog.

De voorpret en de voorbereiding is toch al een heerlijk onderdeel van je welverdiende vakantie? We hebben dit keer een rondreis langs enkele jachthavens voor je samengesteld. Je betaalt misschien wel wat bij de havens maar daar krijg je dan ook wat voor terug. En vergeet niet, zo een haven moet ook zijn broek op kunnen houden.

Wakker worden langs de kades, prachtige uitzichten, het geluid van klotsende, brommende bootjes, en de wind door de masten. Klinkt goed toch?

Het voordeel van jachthavens is dat zij vaak al een plek hebben (voor boten) waar de vuilwatertank geleegd en gevuld kan worden. Zo kun je ook je chemisch toilet van een schoonmaakbeurt voorzien.

Een gratis tip vooraf: plan deze route in het voor of na seizoen. Sommige plaatsen kun je namelijk niet vooraf reserveren en zo voorkom je enige teleurstelling.

 

rondreis in Nederland, langs 7 jachthavens
rondreis in Nederland, langs 7 jachthavens

 

Camperplaats jachthaven | Maassluis, Zuid- Holland

De rondreis begint in een heel lief en knus dorpje genaamd Maassluis. Het is een extra feestje als je aankomt van de pont vanuit Rozenburg. In het dorp zijn karakteristieke huizen te vinden en hele leuke kleine winkeltjes.

Je kunt er slapen met uitzicht over het water – bij de oude haven en het Nationaal Sleepvaart museum. Er is een fietsroute van stad naar strand. Is de camperplaats vol? Er is een overloopterrein aan de Deltaweg waar je ook nog mag overnachten.

afbeelding CamperHomie   Govert van Wijnkade 50, 3144 EG, Maassluis, Nederland

 

Recreatiehaven Broekhorn | Heerhugowaard, Noord-Holland

We stappen in en rijden richting het noorden. Daar ligt recreatiehaven Broekhorn. De recreatiehaven vraagt een kleine bijdrage en heeft eigen voorzieningen. Je bent zo in Alkmaar om de kazen te proeven en de kaas markt mee te maken. Je hebt er outdooractiviteiten bij Skeef cable ski kun je je helemaal uitleven op het water. Dit bedrijf is gelegen in een mooie omgeving met vriendelijk personeel en heeft gruwelijk spannende activiteiten. klinkt als een chille plek toch?

Ben je niet zo een waaghals, dan loop je toch op je gemak het centrum van Heerhugowaard in. Er is genoeg te doen!

afbeelding CamperHomie   Ooster Vlaerdinge 2, 1704 MX Heerhugowaard

 

 

Foto van Kevin Schmid on Unsplash

Camperplaats Leeuwarden | Leeuwarden, Friesland

Leeuwarden, dan denken we gelijk aan nuchtere Friezen. Niets is minder waar, deze camperplaats heeft het begrepen. De eigenaars stellen gastvrijheid voorop en vanuit deze plek kun je zelfs een bootje of en elektrische scooter huren. Leuk toch?

Het zijn zeer nette en goed aangelegde plaatsen, er is ruimte genoeg en er is prima zicht naar alle kanten. Het is een prima uitvalsbasis voor een dagje( of meer) Leeuwarden. Niet onbelangrijk; je hebt er goede wifi!

Nog een leuk weetje; de camperplaats doet heel erg z’n best om te ‘vergroenen’ en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat vinden wij natuurlijk leuk!

afbeelding CamperHomie   De Zwemmer 3, 8939 CA Leeuwarden

 

 

camperplaats Leeuwarden rondreis

 

Jachthaven Lemmer Binnen | Lemmer, Friesland

Welkom in Lemmer! Dit authentieke stadje staat de lijst van Unesco Werelderfgoed. Dus wanneer je hier bent, snuif je de historie bij binnenkomst direct op.

Jachthaven Lemmer Binnen is gelegen aan de Friese Meren en het Ijsselmeer. Je bent tevens niet ver van het Lemster strand, een prachtig zandstrand aan het IJsselmeer. Er is genoeg te doen dus voor de buiten avonturiers, nog een voorbeeld is het Gaasterland. Dit is een prachtig fiets en wandelgebied. De waterratten kunnen zich uitleven op het IJselmeer! Je kunt gebruik maken van stoom en sanitair. Hier betaal je uiteraard wel voor.

afbeelding CamperHomie   Plattedijk 10, 8531 PB Lemmer

 

Camperplaats Loswal | Wijhe, Overijsel

Deze prachtige plaats is gelegen langs de Gelderse IJssel. Je hebt een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap.

Voor vertier in het dorp hoef je simpelweg de groene voetstappen te volgen. Je komt dan namelijk in het gastvrije centrum van Wijhe-Heerde. Langs de route kom je een molen tegen uit het jaar 1703!

Vanaf de Loswal zijn er verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes zodat je de schitterende omgeving kunt gaan verkennen. Pak de rugzak in en maak je klaar voor een heerlijke dag buiten want deze routes gaan door de fascinerende buitendijkse gebieden langs de IJssel (uiterwaarden). Je kunt prachtige foto’s schieten bij het betoverende landschap, de pittoreske dorpen, landhuizen en bezienswaardigheden.

Mooie bijkomstigheid; je kunt er douchen in het sanitair gebouw én er is een horecaboot! Het is alleen niet mogelijk om deze plaatsen te reserveren, maar havenmeester Jaap Doorgeest is telefonisch bereikbaar en helpt u graag verder.

afbeelding CamperHomie   Veerweg 1 8131 ZZ, Wijhe

 

Camperplaats El Dorado | Plasmolen, Limburg

Wanneer je hebt ingecheckt bij de receptie van de camping of de shop van de jachthaven, wacht er een top plek op je met uitzicht over de Mookersplas.

Deze plas geeft je talloze mogelijkheden. Pak je sup of opblaasboot en ga op verkenning uit. Je komt bij een gezellig strandje met zelfs een strandtent, genaamd Dushi. Dan bevind je je toch gelijk in tropische sferen? Op dat strandje kun je zelfs een BBQ aansteken en heerlijk genieten van een zwoele zomerse avond!

afbeelding CamperHomie   Witteweg 18, 6586 AE, Plasmolen

 

Camperplaats El Dorado
Camperplaats El Dorado, bron Campercontact

Camperplaats de Punt | Gorinchem, Zuid Holland

Havenmeester Rini staat klaar om je te verwelkomen in Gorinchem. Er is gratis stroom! Dus we kunnen hier even opladen. Wel even opletten wanneer je naar de jachthaven rijdt. Het is een smalle weg waar ook ander verkeer tegemoet kan komen. Maar als je er eenmaal bent, heb je een leuk plek. Met aan de andere kant van de haven zelfs een klein strandje met Watersportvereniging de Merwede.

Het centrum heeft indrukwekkende herenhuizen. De haven ligt op loopafstand van het centrum. Hier zie je prachtige statige herenhuizen, er loopt een water genaamd ‘de Linge’ welke voor veel waterpret zorgt! Er is genoeg te winkelen en rust even uit op de terrasjes die er zijn!

afbeelding CamperHomie   Buiten de Waterpoort 8, 4201 CS, Gorinchem

Heb jij nog een wonderschone plek aan een jachthaven of een idyllisch watertje die je bezocht moet hebben. Laat het ons dan weten onder dit blog. Dat zouden we heel leuk vinden.

Foto header; Camperplaats Leeuwarden

 

Één reactie op "Een rondreis met de camper; langs 7 jachthavens"

  • Wat een leuke route! Wij zien de camperaars graag bij Camperplaats Leeuwarden – hele jaar geopend en altijd gezellig in Leeuwarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.