Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Hoe lang mag een camper voor de deur staan?

  • Camper Homie

Hoe lang mag een camper voor de deur staan?

Met de zomer in aantocht worden veel campers weer uit de stalling gehaald. Daar heeft de camper mooi kunnen overwinteren en nu is het tijd geworden om ermee op pad te gaan. Wel wil je de camper nog even goed schoonmaken of zijn er dingen die nog even vervangen moeten worden. Verder wil je natuurlijk ook goed bepakt en bezakt op pad gaan: het inladen van de spullen en boodschappen en het opdekken van de bedden hoort daar natuurlijk ook bij…

Na een dag komt de buurvrouw echter al verhaal halen: ‘Hoe lang blijft de camper op de stoep staan?

Klinkt bekend?

In dit blog leggen wij je uit hoelang de camper exact op de stoep mag blijven staan.

Hoe lang mag een camper voor de deur staan?

Goed nieuws je mag een camper gewoon voor de deur zetten, maar dit mag niet langer dan drie dagen. Volgens de zogenoemde ‘Algemene Plaatselijke Verordening’ (APV) van de meeste gemeenten in Nederland is het toegestaan om caravans, campers en vouwwagens binnen de bebouwde kom maximaal drie aaneengesloten dagen te laten staan.

Let wel: het aantal dagen kan verschillen per gemeente. Dit ligt vaak vast in artikel 5:6. Bij een aantal gemeenten is het nog korter, maar soms ook langer (tot maximaal een week). Check dus vooraf voor de zekerheid de regels die gelden bij jou in de gemeente!

View this post on Instagram

🚐 Homies!…. we hebben, in samenwerking met @tralaluna_casita_on_wheels een WINACTIE waar je helemaal vrolijk van wordt….. 🚐 Je maakt kans op een dagje toeren met je vriend of vriendin in een supercoole retro bus ‘Ome Tinus’ door Drenthe! Dat is nog niet alles; het wordt een Retro Picknick DayTrip. Je gaat een heerlijk dagje op pad met Toffe Ome Tinus. Je krijgt een rijk gevulde picknickmand mee met heerlijke streekprodukten. Beetje tuffen door Drenthe. Stoppen op prachtige plekjes. Een plons nemen in een bosmeertje. Stoeltje uitklappen of kleedje spreiden. En heeeerlijk genieten. 'S avonds slaapt ome Tinus thuis en jullie hebben een top dag gehad. Het enige wat wij willen is dat je een gave blog of vlog van deze dag maakt en deze toestuurt. Dus heb je zondag 9 juni of maandag 10 juni nog niets gepland (de dag is naar keuze)? Like dit bericht en tag degene die je mee wilt nemen. Zaterdagmiddag 13:00 horen jullie wie er op pad gaat…. Tralaluna Casita on Wheels heeft nog veel meer leuke bussen en kampeer mogelijkheden check; www.tralaluna.nl! #winnen #winactie #camper #camperhomie #roadtrip #ometinus #camperlife

A post shared by CamperHomie (@camperhomies) on

Na drie dagen is het klaar met het feest

Jammer genoeg is het na drie dagen toch echt klaar met het feest. Dan moet je jouw camper weghalen. Het is niet toegestaan om hem even een paar meter te verzetten. Je moet de camper echt in een stalling zetten of hem op een privéterrein plaatsen. Het allerbeste is natuurlijk om op vakantie te gaan ;-).

Lengte van de camper

Een aantal gemeenten hebben nog een toevoeging op de APV wetgeving. Zo kan het zijn dat campers langer dan zes meter en breder dan 2.40 meter überhaupt niet binnen de bebouwde kom mogen staan. Zij mogen bijvoorbeeld wel op aangewezen plekken parkeren die bijvoorbeeld ingericht zijn voor vrachtwagens.

Overschrijden van de drie-dagen-regel

Houd je je niet aan de regels en parkeer je de camper langer dan drie dagen voor de deur? Mocht de gemeente er lucht van krijgen (waarschijnlijk door de buurman of -vrouw) dan volgt meestal eerst een waarschuwing. Helpt de waarschuwing niet, dan volgt er een boete. En als laatste dwangmiddel zal de gemeente de camper laten wegslepen.

Wat is jouw ervaring met deze situatie? Heb je jouw camper weleens van de stoep moeten halen? Wij zijn benieuwd!

Één reactie op "Hoe lang mag een camper voor de deur staan?"

  • Ik heb een T4 camper. En zet hem altijd op de zelfde plek neer. Betaal netjes wegenbelasting. Dus zal geen probleem zijn mag ik hopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.