Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Inbraak in je camper, hoe voorkom je dit? 4 simpele tips.

  • CamperHomie

Inbraak in je camper, hoe voorkom je dit? 4 simpele tips.

Inbraak in je camper dat wil je toch niet? 4 simpele tips om inbraak in je camper te voorkomen!

Inbrekers? Je wilt er toch niet aan denken dat je terugkomt van een leuke dag en dat dan je hele huis op wielen is leeggehaald? Hoe houd je de inbrekers buiten? Chantal reist al langere tijd rond en weet ondertussen hoe zij de inbrekers buiten de deur moet houden. Lees snel verder. 

Ik, Chantal, reis alweer 1,5 jaar Europa door met ons zelfgebouwde Opel Movano campertje. Samen met mijn Zwitserse lover Lukas en onze rode kater Ollie. We zijn op dit moment in het prachtige Bosnië en Herzegovina en zakken langzaam richting het zuiden af.

 

Hoe voorkom ik inbraak in de camper
                                  Chantal, Lukas en Ollie 

 

Ondanks dat wij camper reizigers al met veel minder spulletjes op weg gaan dan gemiddeld, blijft het R U K als er ingebroken wordt in ons huisje op wielen. Wij hebben onderweg verschillende tips verzameld om het een inbreker een klein stukje moeilijker te maken en we vonden het wel tijd om die eens te gaan delen.

 

afbeelding CamperHomie  TIP NUMERO 1 – Lampjes en stickers aan of in je camper

De meeste inbrekers zijn niet zo heel professioneel en soms al af te schrikken met wat stickers en lampjes. Een nep knipperend lampje voorin de cabine of een knalgele sticker op de ruit met de tekst ‘electronic security’ erop, kan de indruk wekken dat jouw busje of camper goed beveiligd is.

Wij zouden wel zeggen; overdrijf hier dan weer niet mee. Een heel circus aan stickers en lampjes kan juist averechts werken. Het kan er dan op lijken dat jij wel hele bijzondere spullen vervoert.

 

afbeelding CamperHomie  TIP NUMERO 2 – Hondenlijn of grote mannen slippers voor je camper

Op sommige plekjes heb je weleens een slecht onderbuikgevoel of lees je slechte verhalen op de park4night app. Als je op deze plekken jouw camper wilt achterlaten, kan je wat spullen inzetten om de schijn te wekken dat jij gewoon thuis bent. En niet alleen jij, maar ook wat gevaarlijkere huisgenoten.

De eerste tip is om een hondenriem aan je deurhendel te hangen en een grote drinkwaterbak buiten te laten staan, ook al heb je (helaas) geen hond.

Een dief wil liever niet oog in oog staan met een grote rottweiler. Wat ook kan helpen, is een paar badslippers voor de ingang achter te laten, zodat het lijkt alsof je thuis bent. Je kunt zelfs kiezen voor een paar mannen slippers maat 48. Wanneer je deze buiten hebt staan, kan het toch nog wat minder aanlokkelijk zijn om jouw huisje binnen te dringen.

 

Chantal en Lucas in de camper

 

afbeelding CamperHomie  TIP NUMERO 3 – Zichtbaar weinig geld, onzichtbaar veel geld

Een inbreker wil zijn klusje natuurlijk snel klaren. Je kan daarom op een zichtbare plek, in het dashboardkastje bijvoorbeeld, wat cash of een oude portemonnee neerleggen.

Je hoopt dat de inbreker denkt beet te hebben en dan jouw plek snel weer verlaat. De echte belangrijke spullen, die kan je juist weer op een hele creatieve en niet-zichtbare plek verstoppen.

Je kunt natuurlijk kiezen voor een goede stevige kluis, die wat lastiger mee te nemen is. Echter kun je ook je paspoort in een zak pasta verstoppen, je briefgeld tussen je nep monopoly geld en je muntgeld in grote lege tube zonnebrand. Als je dan nog alles weet te vinden als inbreker, ben je echt een escape-room-talent!

 

afbeelding CamperHomie  TIP NUMERO 4 – Waxinelichtjes

Het laatste ingenieuze idee wat wij hoorde, is er eentje voor in de avonduurtjes. Als je rond deze tijd nog even een mooie zonsondergang wilt bekijken of een vorkje wil prikken in de stad, dan zijn waxinelichtjes op batterijen dé oplossing. Deze lichtjes kun je op een zichtbare plek wegzetten en in combinatie met de slippers die je buiten laat staan is dit zeker een goed afweersysteem.

Zo lijkt het wel echt of je thuis bent, want wie laat er kaarsjes aan staan in de camper? Dus wij zouden zeggen, we zijn zeker team minder spullen, maar voor een paar euro scoor je een veilig gevoel. En hé? Bij thuiskomst is er direct wat romantiek!

Heb jij nog geniale tips die in dit rijtje thuishoren? Stuur ze gerust door! Of houdt ze natuurlijk voor jezelf. Je weet nooit of de boevenkoppen stiekem meelezen!

Dit blog is geschreven door Chantal. Alle te gekke avonturen van Chantal, Lukas en Ollie zijn te volgens via; @chantilukiollie. Natuurlijk horen zij heel graag jullie tips voor Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Griekenland. Stuur je tips naar hun Instagram-pagina of meldt ze in de reacties onder dit blog.

Wil jij meer tips over inbraak en beveiliging check dan dit blog, daarin staat beschreven wat je moet doen als er wel ingebroken is. Of wil je er zelf delen kijk dan even rond in het forum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.