Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Inbraak en diefstal; 7 tips om dit te voorkomen tijdens je camperreis

  • CamperHomie

Inbraak en diefstal; 7 tips om dit te voorkomen tijdens je camperreis

Inbraak in de camper of diefstal van je spullen tijdens je camperreis wil je echt niet hebben. Je bent op vakantie en je wilt er toch niet aan denken dat ze met er met je spullen vandoor gaan? Je kunt inbraak voorkomen door beveiliging aan te brengen. Je kunt diefstal voorkomen door bijvoorbeeld je spullen in je camper op te bergen, op plaatsten waar de dief niet gaat zoeken.

Een goede voorbereiding is het halve, werk. Heb je er wel eens aan gedacht om van de belangrijke formaliteiten een kopie te maken? En thuis in een map te stoppen? Dat voorkomt een hoop stress wanneer je weer thuis komt. Je hebt dan immers nog een kopie van de belangrijkste zaken.

Check voor vertrek ook even het alarmnummer van het land waar je heen gaat. Binnen Europa is dit 112. Op de site van het RIVM zijn de alarmnummers van de rest van de wereld terug te vinden.

Op een camping of een camperplaats komt het gelukkig minder voor dat er zaken gestolen worden. Maar wanneer we willen wildkamperen, moeten we meer op onze hoede zijn. CamperHomie geeft je tips om inbraak en diefstal om jouw reis zo veilig mogelijk te maken.

Mocht er toch ingebroken zijn in je camper, of zijn ze er met je spullen van door, dan hebben we een handige checklist gemaakt. Zelf ben je al genoeg geschrokken waarschijnlijk, deze lijst helpt je om de vervolgstappen te nemen.

!5 x onmisbaar op reis

 

7 tips om diefstal of inbraak tijdens de camperreis te voorkomen;

 

Tip 1: Ga je de buurt verkennen of om een boodschap? Zorg dat alle ramen en deuren dicht zijn alvorens je op pad gaat. Vergeet het dakluik niet!

Tip 2: Neem je kostbare spullen mee en pas er goed op. Wanneer je deze in de camper laat liggen, zoek dan een plek waar men niet snel gaat zoeken. Je hebt vast plekken in de camper waar je niet snel komt of waar moeilijk bij te komen is. Meestal gaat het de dieven om een snelle buit. 

Tip 3: Leg een ‘nep’ portemonnee in de (bestek) la of een oude telefoon op een plek waar je het kunt zien. Nogmaals het gaat om een snelle buit, dus dit voorkomt meer schade.

Tip 4: Extra veiligheidsslot voor op je deur of het portier. Deze zijn hier te vinden.

Tip 5: voor de grotere campers bestaat er een alarmsysteem. Een alarm is vaak verplicht van de verzekeraar.

Het hangt af van het soort camperverzekering welke beveiligingsklasse jouw verzekeraar eist. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Diks en NKC bieden verschillende verzekeringen aan. Wellicht zit er een voor jou bij.

Tip 6: Extra spanbanden aan de binnenkant van je deur of portieren. Kijk hier voor verschillende mogelijkheden.

Tip 7: Er zijn speciale ‘anti diefstal’ rugzakken of heuptasjes. Op de site van Kampeerwereld Hendriks / Beveiliging tegen diefstal, vind je een paar handige en veilige tassen.

 

Bonus tip vanuit de community;  goedkoop inbraaksysteem

 

Met deze tips kun je met een veiliger gevoel op pad, en het is aan jou om te beslissen waar jij je het best bij voelt.

 

Inbraak in de camper

Wanneer je terug komt bij je camper of nog erger, je wordt wakker, en je ziet dat er ingebroken is dan kun je het volgende doen;

  1. Adem eens even diep in uit, en observeer wat je ziet.
  2. Kijk of er niemand meer in de camper aanwezig is, en schakel anders de hulpdiensten of andere hulp in.
  3. Inventariseer wat er weg is.
  4. Maak foto’s van de binnenzijde, en wanneer er schade is ook van de buitenzijde van de camper.
  5. Wanneer er een bankpas of telefoon weg is, zorg dat deze zo snel mogelijk geblokkeerd worden.
  6. Neem contact op met je verzekering wanneer er zaken weg zijn of als er schade is. Zij helpen je verder. Zij helpen je tevens om een schadereparateur te vinden in de buurt.
  7. Doe aangifte bij de lokale politie. Wellicht kan dit zelfs al online.
  8. Neem een borrel wanneer dit alles achter de rug is en vier het leven!

 

Kijk ook eens op het blog Verzekeren, hoe zit dat? Daar leggen we je uit welke verzekeringen er zijn.

Klaar voor vertrek en heb je thuis alles goed afgesloten? Misschien wil je na het lezen van dit artikel je huis ook nog eens extra beveiligen? Kijk dan eens op Zoveilig.nl/beveiligingsystemen huis

Heb jij nog een goede aanvulling voor dit blog, 7 tips om diefstal of inbraak tijdens de camperreis te voorkomen;?

Laat het ons dan weten onder dit artikel. Fijne reis!

 

Photo header by Kevin Yudhistira Alloni

Één reactie op "Inbraak en diefstal; 7 tips om dit te voorkomen tijdens je camperreis"

  • Op een parkeerplaats in Frankrijk zijn wij ook beroofd van onze spullen. Het was een snelle inbraak maar vervelend genoeg. Portemonnaie en telefoon weg. ‘s nachts nog alle pasjes geblokkeerd. Het rijbewijs zat er ook in, ook nieuwe aangevraagd. Onze tip: probeer gelijk aangifte te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.