Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Living the vanlife; Liesbeth, Ronald en Leff gaan ervoor!

  • CamperHomie

Living the vanlife; Liesbeth, Ronald en Leff gaan ervoor!

‘Living the vanlife’ is hot!

Op pad, beleven, ontdekken, online werken, onafhankelijk zijn, dat is wat ze willen, living the vanlife. En wie houdt ze tegen? Niemand!

1 februari 2021 is het zover, dan laten ze huis en haard achter, en gaat het avontuur met de camper beginnen. CamperHomie is dan niet voor niets heel benieuwd hoe de voorbereiding gaat, en hoe de reis er uit gaat zien.

De camper ‘Oliver’ genaamd, gaat ze deze ervaring geven. Deze camper is een voormalig DHL bus en nu totaal omgebouwd naar rollend huis/ fitness ruimte.

 

Bus Nomadnessinmybus
Oliver

 

Het hele interview met Liesbeth van @nomadnessinmybus lees je hieronder;

Hoe zou jij jezelf in 1 zin omschrijven?

Aangezien ik ‘WereldKampioen’ Veel-te-Lange-Zinnen maken ben, zou ik daar goed mee weg komen….. 😉 Ik zie mijzelf vooral als een enthousiaste, licht naïeve, creatieve en ondernemende levensgenieter.

En nu, als je wat meer zinnen had?

Dan zou ik er nog aan toevoegen dat ik geen kip zonder kop ben (dat denkt men wel eens), dat ik probeer alles uit mijn leven te halen wat er is, en dat ik niets liever zie dan dat anderen dat ook doen.

Ik ben een heel blij mens. Ik prijs me gelukkig met twee te gekke kinderen, die ik door dit leven mag begeleiden en met een vriendje die voor mijn gemaakt lijkt. Keuzevrijheid is mijn grootste geluk: dat ik altijd een keuze heb. Is die altijd makkelijk? Neuh….. maar door te kiezen voelt mijn leven als Mijn leven en dat is onbetaalbaar voor mij.

Hoe omschrijf je jullie gezin?

Wij hebben een bijzonder gezin. Mijn kids en ik zijn een Triangle: het sterkste model wat bestaat gebouwd uit gelijkheid en daardoor krachtig. Ons tempo ligt enorm hoog: wij bruisen en gaan vol gas. Ronald kwam daar als ‘buitenstaander’ bij en moest enorm wennen aan ‘ons’.

De dynamiek in ons gezin is bijzonder. Humor, sarcasme en energie staan voorop. Verbinding en openheid volgen op de voet. De manier waarop Ronald, en ook Djenn haar vriend Thijs, daar een weg in vonden is te gek. En knap!! Ik weet niet of ik in die wervelwind had durven springen. Hij deed het met vol vertrouwen.

Nomadnessinmybus

 

Waar word jij SUPER enthousiast van?

Ach man… dat is zoveel. Ik ben heel snel heel enthousiast. Ook word ik dolblij van ‘briljante’ ideeën, van gekke acties, van pure gesprekken.  Van energie word ik gelukkig en daar barst ik van. Super enthousiast word ik als ik mensen kan inspireren en motiveren hun Droomleven te gaan durven leiden.

Dat zij hun eigen spelregels durven vast te stellen en na te leven. Als ik die kentering zie bij mensen kan ik huilen van geluk. Dat geldt ook als ik authenticiteit zie bij mijn kids: ook al maken zij daarmee mij soms het leven zuur.

Als ik zie dat zij sterk genoeg zijn om volledig achter hun eigen keuze en beslissing te staan, dan barst ik van trots. Ik word heel gelukkig van kampvuurtjes; waar dan ook. De pure verbinding, de warmte en de mooie gesprekken: thats life.

Waar komt die gedrevenheid vandaan?

Vanuit mijn tenen. Dat zit zo diep in mij geworteld: ik voel letterlijk mijn bloed stromen door mijn aderen. Zo puur, bewust en intuïtief: dat is mijn drive. Ik kan niet anders dan mijzelf zijn. Hoe lastig dat soms voor anderen ook is.

Wat is jouw / jullie levensmotto?

Dat zijn er een paar Het doel van het leven is léven en We Live Now. Waar het op neer komt: dat we heel bewust en fullpower willen leven:op ieder vlak in life.

Nomadnessinmybus camper

 

Kun je uitleggen hoe de komende periode er voor jullie uit gaat zien?

Poh…. Wist ik het maar…. Haha ! Het gaat een waanzinnig avontuur worden. Met de maatregelen, de onzekerheden, de (goedbedoelde) tips van anderen etc….  Maar wij staan er heel relaxed in: ons plan is zo min mogelijk plannen. We zullen genieten, afzien, verwonderen, bewonderen en vooral léven. En knetterhard werken…. Haha!

Welke gebeurtenissen zijn bepalend geweest voor deze keuze?

Niet zo zeer gebeurtenissen, als wel bewustzijn. Bewustzijn dat het leven NU is. Niet alleen ‘later’. Ik stel mijzelf bij alles de vraag ‘waarom eigenlijk niet?’ En als ik daar geen goed antwoord op heb, mag ik ervoor gaan, van mijzelf. Zo was daar ook de wens locatie onafhankelijk te worden.

Toen ik Ronald ontmoette was dat mijn eerste opmerking:’Maar ik ga wel in 2020 met een bus op pad hoor…’ haha! En hij haakte graag aan. We zouden een lange reis gaan maken in 2023. Tot ik me bedacht ‘ waarom eigenlijk niet eerder?’ En nu is het ineens zover.

Mijn zoon zei gisteren letterlijk: “jee mam, vorig jaar kwam je met dit idee; ik had nooit gedacht dat het realiteit zou worden. Ik dacht; laat haar maar lekker dromen……’ haha !

De regel; je mag van alles maar vijf stuks meenemen.

 

Jullie camper heeft een naam gekregen, welke en waarom deze naam?

Ja dat heeft ie zeker: Oliver heet hij! Dat kwam heel intuïtief op bij Leff, toen wij hem die vraag stelden. ‘Hey Leff, hoe zullen we de camper noemen?’ ‘Ja, Oliver natuurlijk.” Okay……

Waarom houden jullie zo van het camperleven?

De keuzevrijheid. Iedere dag kunnen kiezen waar je wilt zijn en staan. Die primitieve manier van leven, de beperkingen zorgen voor de vrijheid. Ik voel me echt alive. Genietend van de natuur; veel meer dan wanneer ik thuis ben. Ook al ben ik dan ook veel buiten.

Maar in de camper bijvoorbeeld eten wij ALTIJD buiten. Thuis ga ik niet buiten zitten met 10 graden… gek he….. Comfort verlamt een mens. Zonde…..

Wat vind je het meest spannende voor de komende tijd en waarom?

Of Leff zich over kan geven aan het reizen; of hij er alles uit gaat halen wat erin zit. Ik zou het sneu vinden als hij terug zou kijken op deze reis als hij ouder is en denkt: ‘wat heb ik toen weinig gedaan met die mooie reis, puur omdat ik een nukkige puber was….’ Ik hoop dat hij dat los kan laten en met onze ‘meegaat’ in energie.

Je bent een boek aan het schrijven? Waar komt dit vandaan?

Ja dat is te cool!! Ik val vaak over mijn woorden, maak mijn zinnen niet af en praat veel te snel en onduidelijk: puur omdat ik zoveel wil vertellen. En dat gaat niet allemaal tegelijk. Ik wil zoveel delen, ik wil zoveel inspireren, ik wil zo graag motiveren.

En door te gaan schrijven merk ik dat ik meer rust en ruimte heb om mijn verhaal te doen en ALLES te delen wat ik heb.

Het boek wordt te gek: alles wat ik weet over Reizen, Werken & Opvoeden en die combi ga ik delen. Op mijn eigen wijze: bewust, opmerkend en energiek. Er komen te leuke features in het boek waardoor ik nog meer kan delen; anders zou het boek te dik worden…. Haha

 

Wie of wat is jouw grote inspiratiebron?

De wereld. Dat klinkt saai en suf, maar ik haal werkelijk uit alles en iedereen inspiratie. Ik ben heel bewust en alert: niets ontgaat mij. Dat maakt dat ik vaak ‘vage’ vragen stel, maar dan is er alweer een proces gaande in mijn hoofd….. Mijn coach inspireert mij zakelijk: hij houdt mij in toom.

Wat kan men van het boek verwachten?

Het boek wordt een feestje: veel kennis en leuke ervaringen.

Hierin ga ik je, op mijn eigen wijze, alles vertellen over de reis die wij aan het maken zijn: 7 maanden Reizen, Onderweg Online Werken en een puber Opvoeden: Te Gek of Gekkenwerk?

Ik ga je meenemen op reis, ervaringen delen en alles wat je nodig hebt om óók deze stap te maken. Of juist niet…..;-)

Ongecensureerde, feitelijkheden met een vleugje sarcasme en een overload aan energie: dat is wat je kunt verwachten. Mensen kunnen het boek reeds pre-ordereen via www.nomadnessinmybus.com/boek/ en krijgen dan allerlei leuke extra’s en al wekelijks een unieke paragraaf uit het boek in hun mailbox! Dan is het net of je mee op reis bent!

Op reis met een puber én in een kleine ruimte, hoe dan?

Haha ja dat wordt lachen….. en janken ook…. Lol! Ik vind het heel bijzonder dit met Leff te gaan doen. Een uitdaging; dat zeker. Maar bijzonder om hem juist nu, de wereld anders te laten zien, dan alleen in het ‘vaste regime’. Ik hoop van harte dat hij ook geïnspireerd raakt door de wereld en de kansen die zij biedt.

Dat worden weinig intieme momenten met je partner? Of word je juist creatiever? 😉

Hahaha dit is serieus een vraagstuk!! Ik zal daar nog eens een blog over schrijven, zonder in detail te treden: de puber leest ten slotte ook…… Maar dat we creatief moeten zijn, dat is een feit. Misschien dat mensen daarom pas ‘later’ willen gaan reizen: dan heb je geen puber meer en is de ergste verliefdheid wel weg…. Hahaha

(Hier heeft CamperHomie misschien wel wat tips voor met dit blog)

Wanneer ben je het meest blij met jezelf?

Als ik mijn bloed voel stromen: als ik over mijn woorden struikel, als ik volledig in mijn energie sta en bruis. Dan merk ik dat mensen blij worden van mij en dat ik aanstekelijk ben. ‘Jouw motivatie is dat je motiveert’ zei ooit een bijzondere vrouw tegen mij. En zo voel ik dat. Ik ben heel blij als ik anderen inzichten kan bieden. Ik word gelukkig als ik ’snel’ ga; als mijn hart letterlijk sneller gaat kloppen van enthousiasme. En dat is vrijwel dagelijks. Dat ik niet kan slapen van de adrenaline: i love that.

 

 

Heb je nog iets mee te geven voor andere enthousiaste ‘vanlifers’?

Please: ga ervoor. Laat je niet tegenhouden. Door niets of niemand. Als jij iets heel graag wilt is het te realiseren. Is het een makkie? No way!! Maar het is het zo waard. Ga ervaren, beleven, ontdekken en voel dat je leeft: dat is het doel van het leven: léven!

Dat is een prachtige afsluiter. CamperHomie wenst Liesbeth, Ronald en Leff, een hele fijne en liefdevolle tijd toe. Met veel gezondheid en veilige kilometers!

Heb jij nog aanvullende tips voor hen? Laat het ze weten onder dit blog.

Mocht je zelf andere over het vanlife willen inspireren met jouw camperreis of tips, dan kan dat natuurlijk ook. Laat het ons weten via, [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.