Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Samen back to basic leven in een bus

  • CamperHomie

Samen back to basic leven in een bus

Back to Basic leven in een bus. Dat is wat Diana en Thomas doen. Zij trekken heel Europa en verder door met hun camperbus. Diana komt uit Nederland en haar vlam komt uit het mooie Duitsland. Reizen en bewust leven is een passie voor ze geworden. Het onderstaand interview geeft jou zeker inzichten hoe je bewust op reis kan.

Diana, hoe zou je jullie leven omschrijven in 1 zin?

Back-to-Basic-leven in een bus brengt je bij de pure essentie.

 

En nu als je meer zinnen had?

Een paar jaar geleden startte ik het project Nomads on Wheels. Reizen door Europa als Digital Nomad om huidige nomaden in beeld te brengen. Bus kopen, huis opzeggen en alle spullen verkopen was de start van een nieuw leven. Alleen noodzakelijke spullen hebben maakt je onafhankelijk en vrijer van geest.

Meer betrokken van je omgeving met de bus als een veilige thuis. Bewustwording is key, zintuigen worden scherper. Zo zie, hoor, ruik en voel ik beter sinds het leven in een bus.

 

Wat betekent het begrip duurzaamheid voor jou/ jullie?

Duurzaamheid is belangrijk omdat we bewust móeten zijn van onze bronnen. We gebruiken tezamen ca. 6 liter water per dag voor eten, drinken en wassen. We hebben een solarpanel voor duurzaam stroom. Kopen we bewust, regionaal fruit en groente van het seizoen, dus geen appels uit Argentinië.

We eten niet elke dag vlees en zeker geen vis. Door onze Beach Clean Ups zien we wat de visserij voor slechte invloed heeft op de natuur. Zee en stranden liggen vol met (micro)plastics. We consumeren per week circa 5 gram (bankpas) per persoon, dit moet toch snel stoppen! Hoe… minder consumeren, minder onnodige spullen kopen en focus op hergebruik.

Hoe of door wie ben je geïnspireerd? Wat drijft jou/jullie om dit doen?

Wij reizen en zien hoe mooi de pure natuur is. Dat motiveert ons om plastic op te ruimen. Meer mensen informeren over wat duurzaamheid kan betekenen. Schamen wij ons, want we zijn er allemaal verantwoordelijk voor wat we de natuur aan doen.

 

natuur

 

Hoe gaan jullie bewust op reis?

We doen ons best om onze CO2-footprint zo klein mogelijk te houden ondanks wij natuurlijk in een oude dieselbus leven. We kopen alleen het nodige en recyclen zoveel mogelijk. Genieten van de natuur, want die kost niets én is onbetaalbaar.

Wat betekent een bewust leven voor jou?

Bewust leven is vooral genieten en geen moment voor lief nemen. De natuur is prachtig, kijk maar op

https://dianabeekvelt.smugmug.com/ voor wat voorbeelden.

 

plastic clean up

Heb je nog tips voor andere kampeerders?

Vanlife is niet voor iedereen weggelegd maar het is voor ons het beste wat er is. Stop met teveel consumeren en koop alleen wat je nodig hebt. Ervaar wat het leven je als duurzame minimalist kunt opleveren.

 

Voor meer wijsheid, prachtige foto’s en avonturen kijk op; Nomads on Wheels

Uiteraard kun je ervoor kiezen om je CO2 uitstoot te compenseren, je leest hier hoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.