Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Verhalen vertellen vanuit je huis op wielen; Our Orange Happiness

  • CamperHomie

Verhalen vertellen vanuit je huis op wielen; Our Orange Happiness

Unieke verhalen vertellen vanuit je huis op wielen. We beginnen in het noorden van Colombia. Daar vertrekt de zelf omgebouwde Mercedes bus voor een te gek en spannend avontuur voor Kim, Sebastiaan, hun zoontje Ziggy en de hond Boef.

Die gave Mercedes bus hebben ze zelf omgebouwd. Dit was in eerste instantie niet eens de bedoeling maar het ging ze per ongeluk zo goed af dat ze het, op de elektra na, goed voor elkaar hadden. De elektra is een apart vak en dit wilde ze graag door een expert laten bouwen.

Hoppa, 24 maanden wilde ze op avontuur.  Zonder plan, maar met het doel om in 2 jaar tijd een full cirkel door Zuid Amerika te maken. De start is in Colombia en twee jaar later wilde ze daar weer terugkomen. Hopelijk met iets meer kennis van de Spaanse taal in de pocket, zodat ze daar de cultuur en de mensen nog beter kunnen begrijpen/ervaren. Kim en Sebastiaan zijn meer mensen van het gevoel. ‘Ga van je innerlijke uit. Dat geeft zoveel meer rust.’

In het begin is het moeilijk te onthaasten maar dit gaat gaande weg steeds beter. Ze hebben aardig moeten sparen voor deze reis. Dan is er maar één optie, daar ga je er volop van genieten. De bedoeling is om onderweg unieke verhalen te absorberen en dit te vertalen naar prachtig en inspirerend beeldmateriaal.

 

Mercedes camperbus

 

Het vertellen van mooie verhalen

Het vertellen van mooie verhalen is de kracht van dit duo. Zo verbinden ze zich aan een aantal stichtingen zodat ze meer kunnen doen voor de medemens. Met de zelfbouw Mercedes bus genaamd ‘Jaap’ komen ze in landen zoals Bolivia, Peru, Ecuador en nog veel meer. Voor je het weet zijn ze dus twee jaar verder!

Ze waren aardig op reis, tot het moment dat ze te horen kregen dat het niet goed ging met de vader van Sebas. Ze waren toen in Brazilië en zijn toen direct omgedraaid om vanaf Uruguay naar Nederland te vliegen.

Na het mooie afscheid van Sebas zijn vader, besloten zij voorlopig in Nederland te blijven. Dit voorlopig werd uiteindelijk twee jaar, mede door de komst van Covid. Jaap is vele maanden later ook terug gekomen naar Nederland, per schip weliswaar.

Sebastiaan en Kim omschrijven zichzelf als sociale, open en bereisde zoekers. Mensen met de mening dat je rijkdom haalt uit levensgeluk en liefde. Zodoende veel wil ervaren en het liefst leeft in de wereld in plaats van in een land als Nederland.

 

Bewustzijn rondom al wat je als consument (en onderdeel van maatschappij) tot je neemt, gebruikt, eet of drinkt ten behoeve van een gezonde toekomst van onze planeet is voor deze avonturiers de betekenis van het begrip duurzaamheid.

 

Na de vraag wie is jullie inspiratie? antwoorden zij;

De kracht van het individu.

Voor de avontuurlijke individu; check  en

Voor de avonturiers onder ons  check @ouropenroad en een voorbeeld van avontuurlijke individuen vind je bij: @Stichting_hope_nl

Wat drijft jou/ jullie om dit doen?

We zijn maar nietige wezentjes, maar neem verantwoordelijkheid voor de impact, die je hebt. Zet het beste beentje voor en maak er wat moois van.

 

Hoe gaan jullie bewust op reis?

We gaan bewust op reis en hebben alle ruis en meuk uit ons leven gehaald. We kiezen ervoor om met de gift van tijd en ruimte ons pad te volgen en ons te laten leiden. ‘Niet moeilijk bedoeld , maar de schoonheid van deze vorm van vrijheid is dat we blij omarmen dat het leven niet een schema volgt. Het bepaald vaak koers.’

 

Wat betekent een bewust leven voor jou?

Aan staan in het moment.

Kim Sebas en Ziggy

Heb je nog tips voor andere kampeerders?

Open deur: de online community is een briljante hulpvaardige info bron.

En koop een afvalraper 😉

Kim en Sebastiaan hebben ook het verhaal van CamperHomie willen filmen en hier zijn wij ONT-ZET-TEND trots op.

Kijk zelf maar;

(meer over dit initiatief op de pagina Compenseer)

Aangezien ze contentmakers zijn, besloten ze vanaf nu verhalen over vriendelijkheid na te jagen. Ze gebruiken de camera’s om het licht te delen in plaats van het donker. Om zich te herinneren aan de positieve impact die ieder individu kan hebben op de wereld om hen heen.

Nieuwsgierig geworden naar de verdere reis en avonturen van Kim, Sebas, Ziggy en Boef?  Je kunt ze volgen via; Ourorangehappiness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.