Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Voor de camper newbie, een camperbouw ebook.

  • CamperHomie

Voor de camper newbie, een camperbouw ebook.

Het idee is ontdaan doordat mijn man – Marco – en ik graag reizen.

Altijd al gedaan met vliegtuig of auto en bed en breakfasts. Soms een appartementje en zelfs wel eens met de tent. Langzaam ontwikkelde zich dat van één keer in het jaar voor twee weken naar vaker op reis en soms ook langere perioden. Nu we een camper hebben is dat alleen nog maar meer gegroeid. Een weekendje naar vrienden, een paar dagen duiken in Zeeland, maar ook zes weken rond reizen door Noorwegen, Slovenië of Schotland.
We zijn steeds langzamer gaan reizen, genieten meer en/of langer van plaatsen. Afgelegen plekken, geen faciliteiten en weinig tot geen mensen. Prachtig!

Terwijl we in onze personenauto in de file stonden op weg naar huis van een weekje vakantie in oost Duitsland, zagen we rondom ons campers.

Die file duurde eeuwig en daar vormde ons plan. Onze eigen camper. We hadden al eens een camper gehuurd in Nieuw Zeeland en Australië en daar hadden we enorm van genoten. Waarom kopen wij niet zelf een camper? En dus scrolden we diezelfde avond nog op internet, op zoek naar een leuke camper.

Die we niet konden vinden. Te groot, te duur, te langzaam, te oud of gewoon afgeragd. We vonden een camper die te koop stond – toevallig een zelfbouw – maar iemand anders overbood ons. Met die camper in gedachten zochten we verder, vonden niks en besloten zelf te gaan bouwen.

We deden heel veel ideeën op internet op, zochten Pinterest af, lazen veel buitenlandse “vanlife” websites.

Zo ontstond langzaam maar zeker onze perfecte bus. Marco is heel handig en had geen problemen met het bouwen. Natuurlijk moesten we goed nadenken over bepaalde dingen. Vooral over de indeling hebben we goed en lang nagedacht. Het moest echt een handige camper worden, met ruimte genoeg om spullen mee te nemen. We kunnen de fietsen en duikspullen onder het bed op bergen en hebben dan ook nog voldoende voor keukenspullen en kleding etc.

De isolatie en elektriciteit moesten we ook echt uitzoeken. Welke producten te gebruiken, hoe moeten we een zonnepaneel installeren, wat hebben we überhaupt allemaal nodig?

Toen we eenmaal onderweg waren met de camper werden deze vragen ook door veel andere mensen aan ons gevraagd. Daarom besloot ik een ebook te schrijven, waarin ik al deze onderdelen beschreven heb. Zodat andere mensen niet weken lang het internet hoeven afstruinen, maar alles op één plek te vinden is.

Als ik emails krijg van blije mensen die óók hun camper gebouwd hebben met behulp van mijn ebook, vind ik dat ontzettend leuk. Ik schrijf ook graag op mijn blog over kampeerervaringen en mooie plekjes, ik gun iedereen van die fijne kampeer ervaringen, of dat nou in een zelfgebouwde camper is, een gekochte of een gehuurde.

 

Mijn mooiste road trip tot nu toe waren de reizen die we door Noorwegen maakten. Een groot land waar je zelfs midden in de zomervakantie prachtige, stille plekken kunt vinden. Lekker lang wandelen, prachtige plekken ontdekken, duiken en heerlijk eten van de BBQ of uit de Dutch Oven.
We vonden Schotland en Slovenie ook écht supermooi en ik denk dat we deze drie landen nog wel eens vaker gaan bezoeken.
Terwijl ik dit schrijf ben ik onderweg door de Faroe eilanden en IJsland. Inderdaad, midden in de winter.
Gelukkig dachten we tijdens het bouwen al aan winter vakanties, dus we hebben de bus zo goed mogelijk geïsoleerd. En later nog wat winterse handigheidjes toegevoegd, zoals dikke velours gordijnen voor de deuren, zodat bij het naar binnen-of buiten gaan niet de hele camper vol koude lucht blaast.

We gebruiken de camper nu voor van alles en nog wat.

Korte weekendjes, langere vakanties en omdat hij niet zo groot is (een l2h2) gebruiken we hem ook voor het werk. Ik ben fotograaf en werk soms wat verder van huis. Dan is het fijn om mijn eigen “huisje” bij me te hebben.
Met meerdere stroompunten en het zonnepaneel heb ik altijd voldoende stroom om mijn apparatuur op te laden of om langer op mijn laptop te werken.
Tip van Jantina;
Zou je ook een camper willen bouwen? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen?
Just go for it, je kunt zoveel meer dan je denkt!  Stapje voor stapje kom je een heel eind en het is zo leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.