Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Wonen in een camper! Laura en Stefan nemen je mee

  • CamperHomie

Wonen in een camper! Laura en Stefan nemen je mee

Wil jij wonen in een camper?

Om te weten of jij wil en kunt wonen in een camper, dan moet je op onderzoek uit. Het zou fijn zijn dat je weet welke camper je prettig vindt. Zo raden we graag mensen aan om eerst een camper te huren, zo weet je welke camper er bij jou past. Stefan en Laura kunnen je zeker inspireren, zij wonen in een camper en nemen je mee op avontuur.

Op reis in ons huisje op wielen

Wat leuk dat je terecht bent gekomen bij dit blog! Wij zijn Stefan (29) en Laura (28) en reizen sinds augustus 2022 door Europa in ons huisje op wielen, onze Fiat Ducato Carado camper. We hebben vorig jaar onze woning en inboedel verkocht, onze baan (deels) opgezegd, de camper gekocht en zijn het avontuur aan gegaan!

Stefan en Laura voor de camper

 

Het eerste deel van onze reis

Van augustus t/m november ’22 hebben we Oostenrijk, Italië en een deel van Spanje ontdekt met de camper. We vinden het reizen met de camper geweldig! De gezellige decembermaand hebben we in Nederland doorgebracht omdat we in januari naar Ghana vlogen met familie voor een familievakantie.

Waarom Ghana zou je kunnen denken? Omdat ik, Laura, 10 jaar geleden stage gelopen heb in het onderwijs in Ghana en mijn stiefbroer er inmiddels een aantal jaar woont. We hebben een ontzettend mooie, inspirerende, waardevolle reis gehad en zijn nu weer klaar om met de camper verder op pad te gaan!

Waar gaan we nu naartoe met de camper?

We gaan in ieder geval onze trip door Spanje afmaken. We zijn nog niet in het zuiden van Spanje geweest. Komt dit even goed uit, qua temperatuur is het er momenteel prima vertoeven! Daarna zullen we waarschijnlijk naar Portugal gaan.

We kijken enorm uit naar Portugal omdat we begrepen hebben dat je er (deels) goed kan en mag (wild)kamperen! Hoe fijn is het als je op een mooie klif, aan het strand of in de groene natuur mag kamperen en daar wakker mag worden. Na Portugal rijden we wellicht door naar Frankrijk, maar dat zal nog wel even duren hoor. Daarbij zijn dit flexibele ideeën/plannen, niets staat vast en alles kan nog veranderen bij ons!

camper Stefan en Laura

Oversteken naar Afrika met de camper?

We hebben er aan gedacht om de oversteek naar Afrika te maken met de camper, naar Marokko. Marokko schijnt een prima land te zijn om met de camper te verkennen.

Een puntje waar wij alleen tegen aanliepen/lopen is dat een drone niet (zomaar) mee mag de grens over naar Marokko en laten wij nu net een drone bij ons hebben.

Er zijn een aantal opties om de drone in bewaring te laten stellen e.d., maar voor nu ‘parkeren’ wij Marokko even. We gaan er zeker een keer naartoe, of dit nu met de camper wordt of op een andere manier.

Waar overnacht je met de camper?

Tijdens het eerste deel van onze camperreis hebben we vooral gebruikt gemaakt van (betaalde) camperplaatsen. Campings hebben we niet veel bezocht. Hiernaast hebben we een aantal mooie (wild)vrije camperplekken bezocht. We hopen tijdens onze aankomende reis nog meer mooie wildplekken te vinden en daar van te kunnen genieten. Portugal lijkt hier dus een mooie bestemming voor te zijn!

Ontdekken, genieten en werken in de camper

Tijdens het reizen houden we ervan om de omgeving te verkennen, een dorpje of stad te bezoeken, een mooie hike te maken en bezienswaardigheden te bewonderen. We vinden het gezellig om ontmoetingen te hebben onderweg met andere reizigers en ervaringen uit te wisselen. Ook vinden we het leuk om bij de lokale bevolking te overnachten, zoals een wijnboer die vol passie over zijn wijnen kan vertellen en het ons wilt laten proeven!

Maar, er wordt ook (een beetje) gewerkt. Stefan werkt digitaal, hij ontwerpt/tekent voor zijn werkgever keukens/meubels. Voor hij dit werk deed was hij meubelmaker bij hetzelfde bedrijf.

Ik, Laura vind het ontzettend leuk om onze Instagram pagina @reizendoenwesamen bij te houden en ik schrijf blogs voor een Nederlandse reiswebsite. Ik sta open om digitaal betaald werk te gaan doen en ga mijzelf hier tijdens onze aankomende reis verder in verdiepen.

Kortom, we hebben een fijne afwisseling tussen reizen, bloggen, sociale media en werken!

Wonen in de camper Stefan en Laura

Laatste voorbereidingen

We hebben nog een aantal dagen voor we weer vertrekken. We zijn de laatste inkopen aan het doen, gaan onze camper ophalen, schoonmaken en inrichten en gaan dan weer op pad! Dit keer nemen we iets meer Nederlandse producten mee die in het buitenland niet of nauwelijks te verkrijgen zijn.

Hiernaast hebben we een aantal kampeerspulletjes gekocht die we tijdens het eerste deel van de reis niet bij ons hadden. Een voorbeeld hiervan zijn wielhoezen. Tijdens de aanschaf van onze camper zijn er nieuwe banden onder gezet. Om uitdroging van de banden te voorkomen hebben we nu wielhoezen aangeschaft.

Toekomstplannen

We hebben het idee om in/na de zomer naar Slovenië, Kroatië, Albanië, Griekenland, Turkije en wellicht nog een aantal landen te reizen met de camper. We gaan heel graag die kant van Europa ontdekken in ons huisje op wielen. Het lijkt ons heerlijk om te overwinteren in bijvoorbeeld Griekenland en/of Turkije.

Ook Scandinavië staat nog op onze bucketlist, wie weet gaan dat stukje van Noord Europa ook wel met de camper ontdekken. Hiernaast staan er nog genoeg andere plekken op onze bucketlist die we met een backpack zouden willen ontdekken. We hebben 4,5 jaar geleden een mooie backpack reis door Thailand gemaakt, wie weet pakken we na het camperen de backpack wel weer in?

 

Tailand

 

Reizen, de natuur en het milieu

Als je zelf op reis gaat met de camper wensen we je heel veel plezier en een mooie reis! Mocht je inspiratie willen opdoen en/of het leuk vinden om onze reis te volgen, ben je van harte welkom op onze pagina: @reizendoenwesamen.

Tijdens het eerste deel van onze camperreis zijn wij geschrokken van de hoeveelheid afval op straat, op camperplaatsen en in de natuur. We hebben een aantal wandelingen gemaakt met een vuilniszak en deze kwam altijd vol terug, helaas! We hopen dat mensen hun eigen afval meenemen van de plek waar ze vertrekken en wellicht het afval dat er al lag ook meenemen. Als iedereen hier op let, zal de wereld er nog een stukje mooier uit komen te zien! Goed voor het milieu, de natuur, mens en dier!

 

Dat noemen we nog eens responsable Homies! Dank Laura en Stefan, keep up the good work! In voor meer inspiratie? Dat vind je hier.

 

2 reacties op “Wonen in een camper! Laura en Stefan nemen je mee

  • Geweldig initiatief !!!
    Ik ga in 2026 ( als ik op pensioen ben een Fiat Tandemasser aanschaffen en ben dan weg uit dit kikkerland. In de winter wordt het Zuid Spanje, waar ik eerder al 19 jaar gewoond heb. In de zomer( té heet in Zuid Spanje ) wordt het Noord Spanje en Frankrijk. Ik heb er nu al zin in. Groetjes, Rudethedude.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.